” Ustaz Adam jangan sampai keluar surat khabar cina w0ngshu w0ngshu w0ngshu.. “

Lakonan Jiran Nur, ‘Acik Kelawar’ Dapat Perhatian Ramai. Serius Kelakar Part Ni. Tak Sangka ‘Acik Kelawar’ Ini Orang Penting Dalam Drama NUR 2

Drama Nur 2 membuatkan penonton rasa lebih em0si dengan lakonan pemenang Anugerah Pelakon Antag0nis Pilihan Anugerah DFKL 2019, Azhan Rani yang memegang watak Ustaz Syed Hamadi, watak seorang Ustaz yang menyalahgunakan agama untuk kepentingan diri sendiri.

Ustaz Hamadi kini sudah keluar dari penjara setelah dijamin oleh isterinya Aishah, lakonan pelakon berbakat besar Noorkhiriah. Ingatkan sudah insaf, tetapi masih menjadi-jadi perangai Ustaz Hamadi ini sehingga membuatkan ramai yang ger4m dengan watak yang dibawa oleh Azhan Rani ini.

Bakat lakonan pelakon Azhan Rani atau pemilik nama sebenar Azhan Abdul Rani yang selalu membawa watak antag0nis tidak perlu dipertikaikan lagi. Walaupun namanya sebelum ini kurang dikenali, tetapi wajahnya sering muncul di kaca televisyen menerusi drama-drama tempatan.

Namun kini, dia sudah semakin popular dan semakin mendapat nama di bidang lakonan tanah air. Namanya disebut-sebut hampir setiap hari.

Malah akaun Instagram miliknya juga sering dibanjiri dengan komen-komen netizen yang ger4m dengan wataknya dalam Nur 2. Ini membuktikan lakonannya sangat menjadi sehingga berkesan di hati penonton-penonton setia Drama Nur 2.

Selain watak Ustaz Hamadi, watak ‘Acik kelawar’ lakonan Uchee Fukada yang merupakan jiran Nur ini juga turut mendapat perhatian ramai. Rupa-rupanya selain memegang watak sebagai Jiran Nur, Uchee juga merupakan penolong pengarah.

Wahhh memang berbakat besar yer. Karakternya sebagai jiran yang ‘kepochi’ sangat menjadi. Bercakap pun laju macam keretapi. Memang ‘in character’ orang cakap. Boleh pula Azhan Rani samakan dia dengan pelakon Kungfu Hustle. Hehehe..

Di bawah adalah babak kelakar yang dilakonkan oleh Uchee. Jom baca perkongsian Azhan Rani  :

” Korang tau antara sebab aku teruja join #nur2 ni sebab acik kelawar ni lazz dia bukan acik biashe2.. ce tengok gambar sebelah tu.. “

” Kalau korang pernah tengok movie #kungfuhustle dulu dia adalah salah sorang pelakon dia.. “

” G1la apa pelakon hong kong pun sanggup berlakon cerita melayu macam ni, aku pulak bod0h bahen0l nak tolak.. nasib aku takde scene sama dengan dia ni.. “

” Dia adalah #asstdirector, dia adalah pemegang watak #ucheehan4t, dia adalah graduan diploma seni persembahan uitm.. dialah @ucheefukada

” Posted @withrepost @dramasangat Hah! Ustaz Adam jangan sampai keluar surat khabar cina wongshu wongshu wongshu Ustaz Adam ! “

” Tak pasal-pasal cerita Nur 2 ni nak kena ada subtitle pulak kang.. “

View this post on Instagram

korang tau antara sebab aku teruja join #nur2 ni sebab acik kelawar ni lazz dia bukan acik biashe2.. ce tengok gambar sebelah tu.. kalau korang pernah tengok movie #kungfuhustle dulu dia adalah salah sorang pelakon dia.. gila apa pelakon hong kong pun sanggup berlakon cerita melayu macam ni, aku pulak bodoh bahenol nak tolak.. nasib aku takde scene sama dengan dia ni.. dia adalah #asstdirector dia adalah pemegang watak #ucheehanat dia adalah graduan diploma seni persembahan uitm.. dialah @ucheefukada 💪👏👏 Posted @withrepost • @dramasangat Hah! Ustaz Adam jangan sampai keluar surat khabar cina wongshu wongshu wongshu Ustaz Adam! Tak pasal-pasal cerita Nur 2 ni nak kena ada subtitle pulak kang 🤣🤣🤣 • Drama siri #Nur2 🔥 Lakonan hebat : @syafiqkylez @aamyrarosli @azarazmi @azhan_rani @khiriah17 @fatimahabukar @jalaludinhassan @therajaatiqullah @eyra.hazali @rienadiana_ @mathnirazak7 @jijiezainal @makuda_yati @kunamuzani Dan ramai lagi hanya di #tv3malaysia & boleh juga saksikan drama Nur di iflix kat mana sahaja korang berada! • Sutradara : @budakijat #dramasangat #officialdramasangat #dssquad #samarinda #malamini #syafiqkyle #amyrarosli #azarazmi #supbunjutsihir #suratkhabarcina

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Rata-rata ramai yang terhibur dengan lakonan Uchee ini. Antara komen-komen netizen :

” Jangan nanti nur 3 ,acik kelawaq nihh pulak suruh ustaz adam bimbingkan dia.. “

” To be honest, dia ni antara mmg watak fav saya. Slumber je haha! Pandai berlakon.. “

” Hahaha tu lah, perasan jugak sama macam tu masa tgk citer Nur 2 tu.. “

” Lepas ni rmi director nak melamar… jadi pelakon utama lak.. “

” Speeeddd dia berckp wongshu wongshu.. Ustaz adam dgr tu je ke hahaahahha.. “

” Hahaha acik kelawar viral ni.. “

” Bekali2 aku ulang dengo… Nak tangkap apa acik tu cakap… Hahaha.. “

” In karektor sggh acik kelawar.. torbaeeekkkk laaahhh.. “

Alahai ‘Acik Kelawar’, memang terbaik ler watak tu. Buat orang ger4m dalam masa yang sama gelak sebab kelakar. Apa-apa pun jom sama kita menonton baki-baki terakhir episod Drama Nur 2 yang akan ditayangkan pada minggu ini. Kawal em0si anda supaya tak keluar perkataan yang tak sepatutnya keluar. Hahaha..

All the best dan syabas untuk semua yang terlibat dengan Drama Nur 2.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Azhan Rani, Uchee Fukada by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..