” Turun air mata aku. Bagus adik-adik dua ni.. “

Persembahan Tribute Untuk Arw4h Abam Bocey Oleh Kalyssa Di Ceria Megastar 2020 Buat Achey, Isterinya Anne Dan Penonton Menitis Air Mata. Part Raja Azura Bagi Piala Dan Baju Abam Pada Achey Tu Paling Sebak !!

Ceria Megastar merupakan sebuah program untuk mencari bakat-bakat di kalangan kanak-kanak. Untuk tahun 2020 ini Ceria Megastar telah memasuki musim kedua yang disiarkan setiap hari Sabtu bermula 29 Februari 2020 pada jam 9 malam.

Program ini ditayangkan secara langsung di saluran Astro Ceria (611) dan Astro Ceria HD (631) juga turut boleh ditonton menerusi aplikasi Astro GO dan On Demand. Untuk musim kedua ini seramai 20 orang peserta telah bertanding pada minggu pertama dan kedua untuk merebut 10 tempat dan mara pada minggu ketiga dan seterusnya.

Mereka akan mempersembahkan bakat masing-masing bagi mendapat tempat juara sekaligus merebut gelaran ‘Megastar’ dan membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM25,000. Pemenang tempat kedua dan ketiga juga bakal pulang bersama wang tunai bernilai RM15,000 dan RM10,000 serta trofi sumbangan Astro.

Menerusi saluran Youtube, video persembahan Kalyssa pada minggu kedua telah dikongsikan. Persembahan Kalyssa yang terdiri daripada Kashika dan Alyssa membuatkan ramai penonton menistiskan air mata termasuk Achey dan juga isterinya, Anne.

Kalyssa membuat persembahan Tribute To Abam Bocey dengan menggabungkan beberapa lagu nyanyian Bocey di dalam persembahannya. Rata-rata netizen memuji lakonan mereka dan turut berasa seb4k. Antara komen-komen mereka :

” Subhannallah… Ma touching sangat dgn lagu2 medley #kalyssa ni. AlFatihah untuk arw4h abam. Dan lagu second medley, ma cannot accept it. Sbb hati ma yang bertahun2 der1ta sedangkan itu kej4m namanye.. “

” Tanpa ku sedar airmataku jtuh.. Rindu sngt2 ngan arw4h abam.. Trsa dia ad je skrgg.. Semoga Allah tmptkn mu d kalangan org2 y beriman bamm.. Al fatihah (dengan bacaan).. Aamiin ya mujib.. “

” Achey dan Fad tabah ye menghadapi ujian ni semoga kita doakan Achey dan Fad dimurahkan rezeki aminn ya rabbal alaminn.. “

” Alfatihah. Buat Abam yang selalu gembirakan kita semua.. “

” Al fatihah buat arwah Abam atau nama sebenarnya syed umar mokhtar. # kita baik ramai sayang.. “

” Lagu Achey lagu Fad n last lagu arw4h Abam . . di gabungkan lagu 3 sahabat ni . trbaikkk la kalysaaaa.. “

” Turun air mata aku bagus adik2 dua ni.. “

Sememangnya menitis air mata dengan persembahan mereka berdua ini. Walaupun sudah hampir sebulan Abam meningg4lkan kita namun ingatan kepada Abam masih segar di ingatan. Semoga Achey terus tabah membawa nama Bocey bersama Fad.

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : Youtube Astro Ceria by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..