” Tu loket bentuk apa ya Nampak macam sal1b.. “

Ditegur Netizen Kerana Dikatakan Memakai Rantai Menyerupai Lambang Sal1b, Ini Respon Ramona Zamzam.

Ros Ramona Qadira binti Mohd Zamzam atau lebih dikenali sebagai Ramona Zamzam merupakan seorang pelakon dan model. Ramona, berdarah k4cukan Melayu, Pakistan, Jerman dan Thailand. Beliau dilahirkan di Bukit Mertajam, Pulau Pinang namun dibesarkan di Ipoh, Perak.

Beliau merupakan bekas peserta Dewi Remaja 2009/10. Ramona memulakan kerjaya awal sebagai model pada tahun 2002. Beliau kemudiannya memulakan kerjaya lakonan pada tahun 2006 ketika berusia 14 tahun. Namanya mula mel0njak naik sewaktu berlakon dalam filem Castello yang ditayangkan pada tahun 2006.

Ramona telah memilih jejaka yang berasal dari Palestin sebagai teman hidupnya. Beliau dan Rami Alashkar berkahwin pada 1 Mei 2015. Pada Disember 2017, beliau melahirkan anak sulungnya yang bernama Ivanna Alashkar yang kini berusia 2 tahun.

Menerusi akaun Instagram, Ramona berkongsi satu ‘screensh0ot’ komen dari netizen berkaitan gambarnya yang telah dikongsikan sebelum ini. Netizen tersebut menegur rantai yang dipakai oleh Ramona seperti menyerupai lambang sal1b.

” Seriously, everything looks like lambang sal1b to you guys ??!  I understand you wanna be religious but being alim sampai nampak semua jadi negative payah la kak oi . Does it seriously look like sal1b in that photo ? “

Rata-rata netizen menyatakan rantai yang dipakai Ramona kelihatan seperti tanduk Unicorn. Antara komen-komen mereka :

” Hellooo xnampak mcm sal1b langsung.. mcm unicorn.. “

” I nampak tanduk unicorn je… “

” Mata dia rabun kot.. “

” Makcik kot…. Tak tau camne nak zoom in… “

” That necklace is so pretty .. “

” Nmpk mcm jagung je. Or tanduk unicorn .. “

” Its shells.. adoiii laaa, or unicorn or whatever you want it to be but NOT sal1b lerr.. “

Diharap dengan penjelasan ini dapat memberi jawapan kepada netizen tersebut. Adalah mustahil untuk Ramona memakai rantai berlambang sal1b kerana rantai tersebut hanya untuk penganut-penganut agama Krist1an. Kepada Ramona, abaikan sahaja komen-komen negat1f.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ramona Zamzam by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..