” Tu la pakai lagi bulu mata atas bawah dah terjat0h.. “

Video : Umie Aida Terjat0h Ketika Membuat Persembahan Teater Paw4na IsaBella Di Istana Budaya. Ad0hh Kak Terjat0h Betul Ke, Ingatkan Lakonan Je !!!

Datin Seri Umi Khalsum binti Rahmad Ali atau lebih dikenali sebagai Umie Aida merupakan seorang pelakon, penyanyi, penerbit dan ahli perniagaan Malaysia. Kerjaya lakonan beliau bermula ketika berusia 18 tahun setelah menjadi finalis pertandingan Dewi Remaja 1990/91.

Seterusnya bergelar pelakon wanita tersohor Malaysia yang berjaya mencipta nama di tanah air dan peringkat Asia. Umie Aida ialah adik kepada aktres dan pengarah tersohor Erma Fatima. Seorang lagi adiknya, Betty Rahmad juga pernah menceburi bidang lakonan tetapi tidak sepenuh masa.

Ketika berusia 20 tahun, Umie mengambil anak angkat lelaki bernama Mohd Daniel Firdaus & Mohd Dzulhelmy setahun kemudian. Umie juga merupakan rakan rapat kepada Primad0na Filem Melayu Alaf Baru, Erra Fazira yang juga rakan persekolahannya serta aktres Nasha Aziz, Effa Ismail, Nor Aliah Lee dan Zahida Rafik.

Terbaru, pelakon Umie Aida telah memuat naik sebuah video di laman Instagram miliknya. Video tersebut memaparkan beliau sedang membuat persembahan  Teater Melayu Paw4na Isabella di Istana Budaya. Dalam video tersebut kelihatan beliau telah terjat0h  tangga dan terg0lek menuruni tangga tersebut.

Walaubagaimana pun kurang pasti sama ada itu sekadar lakonan ataupun Umie Aida terjat0h betul-betul. Di ruang komen netizen mula bertanyakan soalan namun Umie Aida tidak menjawabnya sebaliknya hanya memberi komen em0ji tersenyum sahaja.

Namun begitu, di dalam kapsyennya  beliau menyatakan akib4t memakai bulu mata atas bawah telah menyebabkan ‘Tishaku’ jat0h. Untuk makluman ‘ Tishaku’ adalah watak jah4t di dalam  Teater Melayu Pawana Isabella. Hari ini adalah hari terakhir pementasan Teater Pawana Isabella di Istana Budaya.

Ini adalah Screensh0t komen dari netizen yang bertanya kepada Umie Aida :

Ini pula sedutan daripada video tersebut:

 

Adakah bulu mata ini menjadi puncanya?

Tonton video di bawah ini :

” Pakai lagi bulu mata atas bawah.. aahh.. sampai terjat0h tishaku.. atau kerana daulat malayu aksara ? #pewanaisabella 13hb – 19hb #istanabudaya.. “

Rata-rata memuji lakonan umie Aida dan ada juga yang turut mendoakan beliau. Ini antara komen-komen mereka :

” Mantap sungguh Datin Seri.. “

” What else we can say? U r the best actress in Malaysia.. Primad0na.. “

” Terbaik lah datin pelakon terbaik.. “

 ” Terjatoh ke.. Ingatkan lakonan je.. “

” Allahu sak1t tak.. “

 ” Ya Allah. Harap kak @umieaida9 Baik² jew.. “

” Tgk ulang kali.. bg @umieaida9 gul1ng gul1ng gul1ng gul1ng..  Nak g tengok.. tapi takde.geng.. “

” Aduhhhh. hope DS @umieaida9 xde 1njur1es mana2.. wish all the best for u.. U r the best ever.. pelakon yg dihormati dan disayangi.. “

You are the BEST Umie Aida. Itu kata-kata yang selayaknya untuk pelakon ini. Bukan sahaja boleh dijadikan contoh untuk pelakon-pelakon yang baru, malah memberi pengajaran kepada semua bahawa sesuatu yang kita lakukan perlulah mempunyai keberanian.

Kami di Berita Kopak mendoakan Umie Aida terus berjaya di dalam apa jua yang dilakukan. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Umi Aida  by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..