Tidak Terima Isterinya Mempunyai Janggut, Lelaki Ini Cer4ikan Isterinya

Kita biasa mendengar pelbagai isu pencer4ian yang berlaku disebabkan oleh berbagai perkara. Sebab yang paling umum kita dengar apabila berlaku penceraian adalah pasangan yang tidak serasi antara satu sama lain.

Selain itu ada pelbagai sebab lagi berlaku pencer4ian adalah campur tangan pihak ketiga dalam kehidupan suami isteri. Tidak kira dari keluarga ataupun kecur4ngan yang berlaku tidak kira oleh suami atau isteri.

Tetapi penceraian yang berlaku antara pasangan suami isteri ini benar-benar jarang berlaku dan tidak pernah kita dengar sebelum ini. Seorang lelaki di India telah mencer4ikan isterinya kerana isterinya itu mempunyai janggut dan bersuara seperti lelaki.

Seperti dipetik dari Times of India, lelaki itu tidak dapat bercakap dengan isterinya sebelum majlis perlahwinan mereka dilansungkan. Perjanjian suci perkahwinan mereka telah diatur oleh ibubapa kedua pasangan tersebut.


Gambar Sekadar Hiasan

Lelaki tersebut dengan nama samaran Rupesh juga tidak melihat wanita yang akan menjadi bakal isterinya itu. Wanita tersebut Rupa( nama sebenar dirahsiakan), memakai tudung yang menutup mukanya semasa majlis perkahwinan itu berlansung.

” Semasa pertama kali saya melihat wajahnya, dia menggunakan solekan.” Ucap Rupesh seperti dipetik dari laman Nextsh4rk.


Gambar Sekadar Hiasan

Selesai majlis perkahwinan itu, mereka berdua telah tinggal bersama selama tujuh hari sebelum Rupesh kembali bekerja di luar kawasan. Apabila dia pulang semula ke kampung, dia melihat wajah sebenar isterinya itu yang mempunyai janggut dan bersuara seperti lelaki.

Dia pun terus memberitahu perkara itu kepada kedua ibubapanya tetapi dia diberitahu yang dia tidak mempunyai pilihan lain selain tinggal bersama. Ini kerana perkahwinan mereka telah berlansung dengan sah.


Gambar Sekadar Hiasan

Tidak berpuas hati, Rupesh pun mengajukan untuk membuat permohonan cer4i dengan isterinya itu. Semasa proses pencer4ian dilakukan, Rupa memberitahu yang dia mengalami masalah h0rm0nal. Dia memberitahu kepada pihak hakim yang masalah tersebut dapat di atasi dengan menjalani raw4tan perubatan.

Tetapi menurut peguan yang mewakili Rupa, lelaki tersebut telah melayan isterinya dengan kej4m secara fizikal dan ment4l. Tetapi pihak hakim memberitahu yang alasan tersebut bukanlah alasan untuk tidak berlaku pencer4ian antara pasangan.

Setelah selesai segala penerangan oleh kedua-dua peguam yang mewakili pasangan tersebut, mahk4mah mengambil kepuutusan menerima permohonan yang dilakukan oleh Rupesh.

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Ya !

Terjemahan Dan Disediakan oleh Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..