” Tiba2 aku ternampak suami aku dengan wanita lain yang sedang mengand0ng.. “

” Aku tegur suami aku dan tanya ‘ isteri ke ? ‘. Wanita itu rangk0l pinggang suami aku dan jawapannya buat mata aku berp1nar gel4p dan rasa nak pengs4n.. “

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Sebagi manusia, kita hanya perancang di pentas dunia ini tetapi sebaik perancangan adalah daripada Allah SWT. Adakalanya ada jodoh yang tidak berpanjangan, maka terjadinya perp1sahan antara dua insan yang pernah saling menyayangi.

Walaupun sudah mencuba pelbagai cara untuk menyelamatkannya, namun masih tidak memperolehi jalan penyelesaian yang baik. Tapi yang lebih menyedihkan apabila cinta dikh1anati oleh orang yang kita sayang dan percaya.

Anak merupakan salah satu alasan yang sering diberikan bagi kaum lelaki untuk berkahwin lagi. Lagi mem1lukan apabila perkahwinan barunya itu secara rahsia untuk menyembunyikan daripada pengetahuan isteri pertama yang sanggup susah dan senang bersama-sama sebelum ini.

(Gambar Sekadar Hiasan)

Baca perkongsian wanita ini yang dimuatnaik di Facebook Kisah Rumah Tangga. Semoga menjadi pengajaran kepada kita semua.

Assalamualaikum min.. ni f4ke akaun.. maaf klau luahan hati ni agak pnjg ya.. dan tolong jgn kec4m sy. aku rara 25 thun..  brkwin dh msuk 3 thun , aku kenal dgn suami aku dri dia belom ada apa2 smpai skrg simpanan kitorg dh jejak 300k.

Kehidupan kami sderhana saja tak mewah tapi semua cukup mkn, aku struggle kmpul duit dgn dia sbb dulu prnah susah smpai smggu mkn roti ja, aku 3 kali kegug0ran mungkin belum rezeki.. suami aku baik, baik sgt2 dan aku syg dia sepenuh hati aku..

Suami aku nk sgt ank, tapi bukan aku x boleh mngndung , cuma belum rezeki.. wlaupon belum ada ank, dia layan aku baik sgt2 family in-law pn baik.. tapi akhir2 ni aku jadi tak sedap hati, asyik gel1sah hati x tenang sgt2, mcm ada benda yg akn jadi tapi aku berfikiran positif..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Sejak2 ni dia asyik busy je, kdg2 alasan balik rumah mak dia tnpa aku.. 1 hri aku nk sgt prgi 1 mall ni tapi aku dh wsap suami aku mntak izin, tapi cuma 1 tick je call pn x dpt, so aku keluar jela sbb aku mcm nk sgt2 pegi 1 tmpt ni ( tmpt jual2 pakaian baby) aku pn x tahu la knp nk sgt pegi..

Tgh tgk brg2 baby ttibe trnmpk suami aku dgn prempuan lain dan perempuan tu tgh mngndung.. aku ambik gmbr diorg then aku pegi tegur “hai zaff lama x jmpa” dia cu4k muka aku pn salam dgn girl tu tnya isteri ke.. dia rangk0l pinggn suami aku ckp yup ni isteri zaff..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Aku masa tu mata dah berp1nar gel4p nk pengs4n aku just ucap bye aku trus jln byr prking pegi kt kereta.. hmmmmmm aku x tahu nk ktawa atau sedih atau nk mer4ung.. tarik nfs pnjg2 aku drive balik.. smpai rumah aku just buat mcm biasa dlm sejam dia smpai rumah tarik aku dia jelas kn..

Dia mngku dh kwin lain sbb nk anak, aku cuma snyum je .. aku x tahu la knp hati aku kuat mse tu, tapi klau ikotkn hati memg abis dia aku krjakn tapi aku redha sbb aku x mampu nk bagi ank..

Aku cuma ckp besok pagi2 aku mntak dia tranfer 1/2 drpd duit saving kitorg lpas tu tukar nma kereta ats nama aku.. bila smua dah selesai.. aku mntak lepas tapi dia merayu tak nak so aku diam.. aku cuma menang1s mengadu dkt Allah.. depan dia aku buat biasa..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Aku kemas pkaian aku pack siap2, lpas dia prgi krja aku lari ( mesti kne kec4m kn lari dri rumah) tapi aku dh tawar hati , aku msj dia ckp aku kluar rumah.. dia cuma balas ok hati2 (mgkin dia igt aku kluar utk beli brg) aku sewa rumah lain jauhh dri tmpt tggal kami..

Aku nk tenang kn hati aku, biar la dia brbahagia dgn buah hati baru dia dan bakal ank dia, dia wsp aku kt mna.. aku cuma balas aku nk myndiri and aku ckp jgn sesekali libatkn org lain sbb aku xde mksudnya jgn tnya siapa2 aku pergi mana cth kwn2 fmily adik bradik..

Aku suruh rhsiakn klau xnk a1b dia trsebar ( pic dia dgn prempuan tu)… hmmmmm aku susah payah dgn dia drpd xde apa2 smpai dah ada rumah kereta, senang2 je dia cari prempuan lain alasan “anak”.. maaflah agk kuc4r kac1r penulisan aku.. air mata ni x hnti2 mengalir tgn smpai gig1l2 lagi..

Semoga Allah jauhkan rumahtangga kita daripada perkara-perkara yang tidak diingini. Apa-apa pun setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Semoga confess0r tabah dengan ujian ini. Selamat bersalin dan kami mendoakan confess0r bertemu dengan orang yang akan membahagiakan confess0r di dunia dan akhirat. Amin.

Apa pendapat anda ?

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat..

Sumber : FB Kisah Rumah Tangga / Dikemaskini oleh Berita Kopak & Content Media