” Terkej0t aku tengok part ni. Kita orang gelak guling-guling sambil tak percaya hahaha.. “

Babak Ayah Haji Dan Musalmah Pergi Lorong Buat Ramai Ketawa Berdekah-Dekah. Nakal Juga Ayah Haji Ni Kan. ‘Bye Uolls’ !!

Drama rantaian Nur 2 yang memaparkan realiti kehidupan sebenar antara dua dunia yang berbeza telah mendapat sambutan hangat daripada penonton. Sudah dijangka drama ini akan menjadi bualan di seluruh media sosial sehinggakan ramai yang berem0si selepas menonton drama tersebut.

Drama Nur 2 kembali dengan jalan cerita yang lebih mendebarkan sehingga membuatkan penonton tidak sabar untuk mengetahui pengakhiran ceritanya. Lebih-lebih lagi apa yang akan terjadi pada 4 watak utama ini, Ustaz Adam lakonan Syafiq Kyle yang baru saja memenangi 3 anugerah di Anugerah MeleT0P Era baru-baru ini.

Begitu juga dengan watak Nur lakonan Amyra Rosli dan juga Ustaz Hamadi lakonan Azhan Rani yang semakin meningkat namanya dan juga watak Juita, lakonan Azar Azmi. Drama Nur berbaki beberapa episod sahaja lagi dan membuatkan ramai yang tidak keruan dengan jalan ceritanya.

Menerusi akaun Instagram, pemenang Anugerah Pelakon Antag0nis Pilihan Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) 2019, Azhan Rani memuatnaik babak Ayah Haji lakonan Dato’ Jalaluddin Hassan dan Musalmah lakonan Fatimah Abu Bak4r datang ke lorong tempat anaknya, Ustaz Adam dan Nur tinggal.

Apa yang menariknya, ada 2 orang wanita lorong itu ingin ber’selfie’ dengan Ayah Haji.

Setelah ditarik oleh isterinya Musalmah, Ayah Haji menurut dan sempat bercakap ‘bye uolls’ kepada wanita lorong itu. Nakal juga Ayah Haji ni kan ? Hehehehe..

Babak ini membuatkan ramai penonton yang tergamam dan akhirnya ketawa terbahak-bahak dan berdekah-dekah. Tak sangka Drama Nur 2 ini penuh dengan elemen komedi lebih-lebih lagi watak Ustaz Hamadi yang buat orang s4kit hati dan dalam masa yang sama terhibur dengan gelagatnya.

Jom baca perkongsian Azhan Rani di bawah :

” Nampak ??? nampak tak???? cerita banyak tak nak #jomkecamayahaji. Jumpa nanti #episod13, tinggal 3 episod lagi. #nur2 #arahan @budakijat.. ”

” Posted @withrepost @dramasangat Halamakkkk!! Ayah Aji turun padang jumpa peminat ke macam mana ni ??? “

” Nak tahu apa kejadiannya, malam ni guys jangan lupa dah masuk minggu akhir Nur 2 dah ni.. “

View this post on Instagram

nampak??? nampak tak???? cerita banyak tak nak #jomkecamayahaji jumpa nanti #episod13 tinggal 3 episod lagi #nur2 #arahan @budakijat Posted @withrepost • @dramasangat Halamakkkk!! Ayah Aji turun padang jumpa peminat ke macam mana ni??? Nak tahu apa kejadiannya, malam ni guys jangan lupa dah masuk minggu akhir Nur 2 dah ni 🔥🔥🔥 • Drama siri #Nur2 🔥 Lakonan hebat : @syafiqkylez @aamyrarosli @azarazmi @azhan_rani @khiriah17 @fatimahabukar @jalaludinhassan @therajaatiqullah @eyra.hazali @rienadiana_ @mathnirazak7 @jijiezainal @makuda_yati @kunamuzani Dan ramai lagi hanya di #tv3malaysia & boleh juga saksikan drama Nur di iflix kat mana sahaja korang berada! • Sutradara : @budakijat #dramasangat #officialdramasangat #dssquad #samarinda #malamini #syafiqkyle #amyrarosli #azarazmi #supbunjutsihir

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Rata-rata penonton terhibur menonton babak lakonan Dato’ Jalaluddin Hassan ini. Antara komen-komen penonton :

” Berdekah la time scene ni.. hahahahaha.. sampai lupa ayah aji apa motif dia pegi area lorong tu.. tiba muncul lak madi ckp mcm pnah dgr suara ni, mcm suara yg aku tk suka dkt planet ni. haruuuu sungguh.. “

” Telefon adam sekaranggg !!! Sampai lorong pg selfie ngn pmpuan lorong eh siap bye uolls hahahahhahaha bole tahan ayah haji ni hampehhh.. “

” Musalmah da tk keruan nk balik umah, ayah hji bole plak beselfie dg peminat katenya. Bye uols ! “

” Terkejut aku tgok part ni.. mak aq pon x bole nk move on tgok ayah aji tetiba gonj0l cmtu.. haha kitaorg gelak guling2 smbil x caya hahaha.. “

” Part ni best…bye uols.. gelak sakan weyy kita kt luar ni.. “

” Teruja ayah haji masuk lorong ek…. githeww sangat… “

” Hahahaha part ni mmg x bole go bang, fengsaaannnn.. “

” Sabar je lh ayah aji… Boleh thn jgk tu… Kelakor.. “

” Saya dan anak berpandangan, tergamam, akhirnya gelak guling².. “

Apa-apa pun memang terbaiklah pelakon-pelakon dan semua krew yang terlibat dengan Drama Nur 2 ini. Drama ini membuatkan penonton tak sabar menantikan setiap episod yang seterusnya.

Hanya berbaki beberapa episod sahaja lagi yang akan ditayangkan pada minggu ini, adakah Drama Nur 2 ini ada kesinambungannya dalam Nur 3 ?

Silakan SHARE..

Sumber : Azhan Rani by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..