” Tekak rasa tercek1k, terlalu sayu. Tanpa sedar, air mata meleleh.. “

Luahan Hati Dato’ Seri Vida Terhadap Arw4h Anak-Anaknya Buat Netizen P1lu. Semoga Dato’ Terus Tabah !!

Usahawan terkenal, Dato’ Seri Vida merupakan seorang pengasas produk kesihatan dan kosmetik. Nama sebenar beliau ialah Hasmizah Othman dan berasal dari Machang, Kelantan Beliau sememangnya sangat minat berniaga sejak kecil lagi. Seawal usia 9 tahun, beliau telah berniaga nasi lemak dan kuih-muih.

Dato’ Seri Vida pernah berkhidmat sebagai seorang guru di Sekolah Jenis Kebangsaan Poi Lam, Ipoh selama 12 tahun. Beliau mempunyai empat orang anak namun dua daripadanya telah meningg4l dunia dalam kebak4ran rumahnya yang berlaku pada tahun 2013.

Dato’ Seri Vida pernah dikr1t1k hebat dengan penampilannya yang sentiasa disinari kilauan ‘blink blink’ yang keterlaluan. Namun, beliau tidak pernah mengendahkan segala kr1t1kan yang diterimanya. Beliau pernah menaja program TV seperti Gegar Vaganza, Mentor Milenia dan Anugerah Juara Lagu.

Menerusi akaun Instagram, Dato Seri Vida berkongsi luahan rasa hatinya mengenai kedua arw4h anaknya yang meningg4l dalam kebak4ran yang berlaku 6 tahun yang lalu. Kebak4ran yang berlaku di rumah staffnya di Meru Hill, Bandar Meru Raya, Ipoh turut meng0rbankan seorang staffnya.

” AL FATIHAH KEPADA 2 PUTERA SY.. YANG SENTIASA SAYA RINDUI… LATELY SANGAT TERKENANGKAN MEREKA.. KALAU MASIH ADA DI DUNIA NI.. ABANG EDDIE UMUR 17
ADIK EDRIE UMUR 16. “

” Dah 6 tahun mereka pergi.. Dalam tragedi Kebak4ran rumah staff saya.. Bulan Ramadan.. Mrk tak terbak4r.. lem4s as4p.. Berbaring k4ku berpelukan dalam tandas.. Bawah sinki.. lem4s Asap. Masa tu.. ny4wa saya juga terasa di hujung tanduk..”

” Terkej0t.. sed1h.. sampai ke akhir saya tak tengok wajah mereka dalam kain kap4n.. tak bole.. cukuplah.. memori bersama mrk masa masih hidup.. pakai baju baru.. baju raya.. KALAULAH MRK MASIH HIDUP. DAH BOLE TOLONG MAMA NIAGA.. “

” MASA TULIS CAPTIONS NI.. TEKAK RASA CEK1K. TERLALU S4YU.. TANPA SEDAR.. AIR MATA MELELEH.. SAHAM MAMA DI AKHIRAT.. TUNGGU MAMA DI SYUGA TERTINGGI YE SAYANG.. SEPERTI YG SELALUI DIDOAKAN.. “

BETAPA BERTUAHNYA KELUARGA YG PUNYA SEMUA AHLI KELUARGA DI DUNIA NI.. “

View this post on Instagram

AL FATIHAH KEPADA 2 PUTERA SY.. YANG SENTIASA SAYA RINDUI… . LATELY SANGAT TERKENANGKAN MEREKA.. . KALAU MASAIH ADA DI DUNIA NI.. ABANG EDDIE UMUR 17 ADIK EDRIE UMUR 16. . Dah 6 tahun mereka pergi.. Dalam tragedi Kebakaran rumah staff saya.. Bulan Ramadan.. Mrk tak terbakar..lemas asap.. Berbaring kaku berpelukan dalam tandas.. Bawah sinki..lemas Asap . Masa tu..nyawa saya juga terasa dihujung tanduk.. Terkejut..sedih..sampai ke akhir saya tak tengok wajah mereka dalam kain kapan..tak bole..cukuplah..memori bersama mrk masa masih hidup..pakai baju baru..baju raya.. . . KALAULAH MRK MASIH HIDUP DAH BOLE TOLONG MAMA NIAGA.. . MASA TULIS CAPTIONS NI.. TEKAK RASA CEKIK. TERLALU SAYU.. . TANPA SEDAR..AIR MATA MELELEH.. . SAHAM MAMA DI AKHIRAT.. TUNGGU MAMA DI SYUGA TERTINGGI YE SAYANG..SEPERTI YG SELALUI DIDOAKAN. . . BETAPA BERTUAHNYA KELIARGA YG PUNYA SEMUA AHLI KELUARGA DI DUNIA NI.. . 😭😭😭😭💦💦💦💦😪 .

A post shared by Dato' Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida) on

” Al-fatihah… baca pon rasa menebal di dada sebak.. apatah lg yg mgandung kn nye “

” Alfatihah semoga arw4h anak-anak dato tenang Di syurga amin.. “

” Al fatihah sabar la dato nnti akan berjumpa juga dgn mereka di syurga.. “

” Sy ingt tr4gedi ni.. Apepn smg roh arw4h2 d cucuri rahmat dan family dato trus kuat mneruskan hdp… ssghnya mereka insan2 yg trpilih utk syah1d akhirat… “

” Alfatihah…. sed1h dato sapa meneleh air mata sya .. semoga ditampatkan dlm kalangan org yg beriman… amin 3.. “

” Kasih ibu sentiasa bersama hingga ke syurga datin seri. Datin seri seorang loving mother.. “

” Untung Dato sri Ade Anak Syurga… “

” Sed1h dato ,, semoga dato senantiasa diberi kesabaran dri Allah … “

Begitulah kasih seorang ibu. Amatlah per1t untuk dilalui apabila ibubapa kehilangan anak-anak. Kami di Berita Kopak berharap Dato Seri Vida terus tabah dan semoga roh arwah anak-anak Dato dicucuri rahmat serta ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Al-Fatihah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato Seri Vida by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..