” Tehibur omak kau sekejap ha waghih ” – Hai Abang Ebby Yus Menyanyi Lagu Apa Tu, Siap Berbaju Askar Bagai !!

Ebby Yus atau nama sebenarnya Muhammad Yunus Abdul Rashid merupakan seorang pelakon dan pelawak yang terkenal di Malaysia. Ebby Yus lahir pada 16 April 1965 dan berasal dari Batu Kikir Negeri 9. Ebby Yus mula aktif berlakon pada tahun 1988 sehingga lah sekarang.

Antara filem-filem lakonan Ebby Yus adalah XX Ray, Am0k, Lu Pikirlah Sendiri De Movie, Jangan Pandang Belakang, C0ngkak 2 dan banyak lagi. Antara sitkom popular lakonan Ebby Yus adalah JKK (Jenaka Kampung Kal0t) bersama Ropie, Issey dan ramai lagi.

Umum mengetahui Ebby Yus yang mender1t4 peny4k1t buah pingg4ng boc0r tahap 3. Selain itu Ebby Yus juga mender1t4 penyak1t jant0ng, pr0stat, kenc1ng man1s, sar4f dan dar4h tinggi. Dalam tahap kesihatan yang tak mengizinkan Ebby Yus masih aktif berlakon.

Terbaru Ebby Yus berkongsi video beliau sedang menyanyi. Lagu nyanyian beliau itu boleh membuatkan kita ketawa dan terhibur. Mari kita dengarkan bersama :

” Maaflah ye dah takde khoje yoep “

View this post on Instagram

Maaflah ye dah takde khoje yoep😄

A post shared by Milik Saya Yg Original. (@ebbyyusoriginal) on

Rata-rata peminat yang mendengar lagu nyanyian Ebby Yus ini memberi komen yang berikut :

” Assalammualaikum abg ebbyus semoga sihat tub0h badan murah rezeki “

” Sedap lagunya dengan isi “

” Amboyyy sedapnyaaa nyanyi..”

” Hahaha.. Tehibur omak kau skjb ha waghih, apo2 pun mogo waghih sihat2 lh selalu yo…”

” Semoga abg yus cepat semb0h dan dpt menghiburkan peminat2…”

” Semoga sehat selalu abang b0ssku “

Heheheee merdu betul suara Ebby Yus ni menyanyi. Kami dari Berita Kopak sentiasa mendoakan semoga Ebby Yus sentiasa sihat selalu dan sentiasa menghiburkan kita dengan lawak jenaka dari Ebby Yus.

Terima kasih kepada anda yang sudi membaca..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ebby Yus by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..