” Tahulah bestie, tapi tak manis la berpegangan tangan macam tu, pasangan masing2 tengok je.. “

Video Fazura Berpegangan Tangan Dengan Rizman Cur1 Perhatian Netizen !!

Umum sudah mengetahui, Fazura telah mendirikan rumahtangganya bersama pelakon Fattah Amin pada 27 November 2017. Populariti Fazura sebagai selebriti telah memperlihatkan beliau menjadi duta dan jurucakap bagi pelbagai produk.

Fazura dikenali sebagai salah seorang selebriti yang paling bergaya di Malaysia menurut kebanyakan majalah hiburan dan fesyen dan sering muncul dalam majalah yang bergaya dan menawan. Sehingga 2017, Beliau telah berlakon sebanyak 16 filem dan beberapa siri TV dan telefilem.

Nur Fazura binti Sharifuddin merupakan seorang pelakon, pengacara, model dan penyanyi di Malaysia. Beliau memulakan kerjaya dalam industri hiburan Malaysia dengan menjadi hos rancangan televisyen dan pernah menjadi pengacara rancangan televisyen terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM), Teens World.

Semalam Fazura telah berkongsikan foto dan video perkahwinan sahabat baiknya Rizman Nordin dengan pasangannya Nurida Suraya di laman Instagram miliknya. Fazura ingin berkongsikan kisah bahagia sahabatnya itu kepada 4.8 Juta pengikutnya.

Namun begitu, perkongsiannya mengenai video yang beliau menangis sambil memegang tangan Rizman  itu telah mendapat kec4man hebat daripada netizen. Pelbagai kata-kata yang dilemp4rkan buat pelakon cantik manis ini. Ianya bermula apabila ada seorang netizen telah meningg4lkan komen negat1f di ruang posting Fazura itu.

Boleh lihat komen tersebut pada screenshot di bawah ini :

Setakat ini posting komen daripada netizen tersebut sudah mendapat 898 tanda suka dan juga lebih daripada 100 komen yang ditinggalkan diruangan komen balas netizen tersebut. Rata-rata komen tersebut berunsur negatif, namun masih ada yang positif. Ini antara komen-komen mereka;

” Islam ada batasannya.. mgkin dia sedang melayan perasaan ketika ni tapi Islam tak bagi bnda ni bkn sbb psngan or apa2 tapi agama Islam melar4ng memegang tngn bukan muhrimnya.. “

” Mereka best friends & seperti adik beradik sekian lama, reaksi spontan dgn tiada niat lain selain meraikan sahabat karib dan terharu. Pasangan masing2 memang tahu dan faham.. “

” Wpun anda dikec4m, tp takpe sy di pihak anda.. baik mcm mn pun smpi dh anggap mcm adik beradik ke family ke, hukum tetap hukum. Yg tu takkan berubah smpi bila2.. simple je nk paham yg ni kan. Okbai.. “

” Walau beribu kecaman kt awak. Saya sokong teguran awak. Bestie ke cousin ke bff etc har4m is still har4m. Kita mmg di suruh saling tegur menegur.. “

” Yes I love this.. Klu betul nk menegur pm je Faz or Fattah.. “

Di bawah ini adalah posting yang dimuat naik oleh Fazura di laman Instagramnya.

SILA KLIK SIMBOL > Untuk melihat foto dan video tersebut :

” Celebrating the solemnization of #RizmanSuraya.. “

Sememangnya dalam apa sahaja tindakan yang dibuat perlu menggunakan akal fikiran. Tidak eloklah terus melemp4rkan kec4man dengan kata-kata sind1ran dan juga kes4t. Sebaliknya tegurlah dengan cara paling berhemah. Ini supaya tidak menyak1tkan hati seseorang yang ditegur.

Dari Abu Sa’id Al Khudri r.a berkata: Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda:

” Siapa yang melihat kemungk4ran maka ubahlah dengan tangannya, jika tidak mampu maka ubahlah dengan lisannya, jika tidak mampu maka (tolaklah) dengan hatinya dan hal tersebut adalah selemah-lemahnya iman.. “

Kami di Berita Kopak mendoakan Nur Fazura terus tabah menjadi anak seni dalam mengharungi pelbagai dugaan dan ujian. Semoga berbahagia bersama suami tersayang. Di sini kami ingin mengucapkan sekali lagi ucapan selamat pengantin baru buat Rizman dan pasangannya. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Nur Fazura by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..