” Tolong jangan buat dah Drama Nur Season 3.. “

Azhan Rani Terima Mesej Amar4n, Ini Jawapan Balas Daripada Pengarah Nur 2. Ramai Yang Tidak Bersetuju !!!

Pembawa watak antag0nis menerusi slot drama Nur dan Nur 2, Azhan Rani atau nama sebenarnya Azhan bin Abdul Rani, seringkali menjadi buah mulut dan kemar4han peminat drama ini.

Kehebatannya dalam lakonan tidak dapat disangkal lagi, apabila Azhan memenangi anugerah kategori Antagonis Pilihan. Azhan sememangnya layak !!

Drama Nur telah menjadi perhatian apabila telah memenangi enam anugerah di malam Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2019 (DFKL 2019 ).

Malam gilang gemilang itu telah dilangsungkan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada hari Ahad 7 April 2019 yang lalu.

Terbaru dalam entrinya dilaman Instagram, Azhan Rani memuat naik Kapsyen daripada Pengarah Nur 2 Sharulezad Mohamedin.  Drama Nur 2 mencetus fenomena ketika ini. Ramai netizen yang tidak berpuas hati dengan plot, jalan cerita dan watak yang ditampilkan dalam drama tersebut.

Azhan Rani juga berkongsikan salah satu mesej daripada berpuluh ribu mesej yang diterimanya  sejak Nur 2 ditayangkan. Menurutnya lagi, mesej tersebut sangat memberi kesan kepadanya dan juga pengarah Nur serta pelakon-pelakon yang lain.

(Gambar : Sharulezah Mohamedin @ budakijat ) Pengarah Nur dan Nur 2

Jom baca kapsyen yang telah diambil dari pengarah Nur 2 yang dikongsikan oleh Azhan Rani ini :

” Antara berpuluh ribu message yang tiap2 hari kami dapat sejak Nur2 ditayangkan.. mmg tak mampu nak jwb satu2. tapi kalau rajin baca perkongsian director Nur2 ni.

” Ada sbbnya kenapa dulu aku antara yang beria tak mahu cerita ni disambung. Kita mmg selalu terlupa yang kita merungutt dgn apa yang kita sendiri minta.”

” Posted withrepost • ‘budakijat’ , Kalau ikutkan hati abam ni abam nak ulas satu persatu komen penonton / netizen yg memberi reaksi terhadap keb0dohan / naive Nur, Ecah dan Adam dalam medsos. “

” Kalau boleh abam nak suap satu demi satu pengajaran atau maksud yg tersirat disebalik kejadian atau peristiwa yg berlaku dalam keluarga itu.. “

” Tapi abam sedar abam tak mampu berbuat demikian. Terlalu ramai yg tak puas hati dengan tiga watak ini yg mana abam rasa sedikit upset. “

” Abam bukan upset dengan watak atau cerita abam. Tapi abam upset bila mostly penonton Nur masih lagi gagal untuk memahami kenapa abam design watak mereka sedemikian. “

” Dalam pada masa sama mereka berteriak mahu cerita yg berpijak di bumi nyata dan realistik tapi dalam pada masa yg sama jugak mereka memilih untuk tidak mahu menerima realiti wujudnya watak watak sedemikian. “

” Kalau boleh mereka nak menonton cerita Nur ni seumpama menonton sebuah gust1 WWF yg mana setiap puk0lan mesti dibalas saat itu jugak.. “

 ” Mereka seolah olah benci dengan Nur yg b0d0h dan beng4p itu walaupun watak Nur sebenarnya adalah cerminan segelintir wanita yg sorry to say memang ada yg sen4if dan seb0doh Nur dan Ecah. “

” Cerita Nur 2 memang abam tujukan khas untuk perempuan2 dan lelaki2 n4if dan lurus bend0l diluar sana. Angk4ra Percaya Tergadai Bahagia. Sekiranya korang mengharapkan Nur bangkit balik dalam masa sekelip mata umpama watak watak hero dalam comic Marvel. “

” Korang tersilap channel sebenarnya. Cerita Nur2 sangat simple mesejnya walaupun k0nflik dan plotnya kelihatan gel4p pek4t. Nak tahu apa mesejnya? Sila tunggu sehingga akhir. Itupun kalau korang bukan sejenis tak sabar atau cepat k0yak. “

” Again. Cerita Nur2 adalah mengisahkan ken4ifan segelintir dari kita yg kerana terlalu percaya maka terg4dai bahagianya. Itu saja.. “

” Ironinya semakin ramai wanita2 DM abam bercerita pasal dilem4 hidup mereka.. ”

“Mohon baca kata2 director ni.. Nur 2 gagal jika penonton tak dapat jumpa apa sebenarnya yang nak DISAMPAIKAN. “

Rata-rata peminat drama Nur 2 tidak bersetuju untuk drama ini diberhentikan. Ini komen-komen mereka :

” Dia je tak paham, kiteorang paham bang “

” Pedulikan netizen, saya suka nur 2 sb tak meleret2 banding drama melayu lain. Sambung bang sambungggg budakijat “

” Sebab watak NUR2 ni mmg betul betul jadi !!!!!!! korg mmg best!!!!! “

” Saya mau ada nur 3.. K0nflik bile si adam tu digilai ustazah kat darul mokhsin tu pulak. Asyik digilai pompuan lorong jebudakijat “

” Sblm puasa thn dpn Nur3, citer byk xde.. aku tau ada je  “

” Kekuatan drama nur ni, bagi saya skrip yg hebat, perlakon yg hebat abg azhan rani, dato jalaluddin hassan, fatimahabubakar dan norkhariah, yg lain tu secukup rasa bagi sedap. Jln cerita aje “

Kesimpulannya, sesebuah drama sudah tentulah ada jalan ceritanya sendiri. Penonton boleh membuat pilihan sama ada ingin menontonnya atau pun tidak. Di sebalik penceritaannya, sudah tentu ada mesej yang ingin disampaikan. Realiti sesebuah penceritaan itu adalah terletak kepada bagaimana penerimaan penonton. 

Foto babak-babak Drama Nur 2 :

Apa-apa pun ambillah yang positif, yang negatif dijadikan sempadan. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga pelakon-pelakon Nur 2 dan Shahrulezad terus tabah menghadapi pelbagai cem0han daripada netizen di luar sana. Bertabahlah!!

Terima Kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Azhan Rani By Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..