Surat ‘Cinta’ Jejai Sempena Hari Lahir Anaknya, Rayfal Buat Ramai Yang Sebak

Kata-Kata Ikhlas Daripada Hati Seorang Ayah, Menus0k Sampai Ke Hati !!

Ramai sedia maklum Fasha Sandha atau pemilik nama sebenar Nur Fasha Sandha binti Hassan pernah mendirikan rumah tangga bersama usahawan, Rizal Ashram Ramli atau lebih dikenalai sebagai Jejao pada 27 April 2012. Namun begitu, jodoh mereka tidak berpanjangan dan akhirnya mereka berpis4h pada 20 Januari 2016.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu, Putra Rayfal berusia 6 tahun dan Putri Raysha Jemyma, 5 tahun. Namun begitu hubungan Fasha dan Jejai masih baik seperti sahabat walaupun tidak lagi bersama demi anak-anak kesayangan mereka.

Kini Fasha sudah ada kehidupan baru melalui perkahwinan keduanya bersama pelakon Aidil Aziz. Pasangan merpati dua sejoli ini selamat diijabqabulkan pada 30 Mac 2019 yang lalu. Sebelum ini menerusi akaun Instagram, Jejai juga turut menitipkan doa dan ucapan buat pasangan pengantin baru ini.

Ramai sedia maklum Fasha dan Jejai biasanya akan bersama-sama meraikan setiap kali hari lahir anak-anak mereka. Begitu juga pada sambutan Hari Lahir Rayfal semalam, Jejai juga turut kelihatan meraikannya bersama-sama keluarga Fasha. Ramai yang kagum dengan sikap Jejai dan Fasha yang sangat profesional.

Menerusi akaun Instagram, Jejai berkongsi ucapan atau ‘surat cinta’ sempena ulangtahun kelahiran anak keduanya, Rayfal. Untuk pengetahuan semua, pada setiap kali menjelang hari lahir anak-anaknya, Jejai pasti akan menitipkan ucapan khas buat mereka, kata-katanya sangat ikhlas sehingga menus0k ke hati.

Baca perkongsian Jejai di bawah :

” Dearest Rayfal, My adorable boy, with the grace and blessing of Allah SWT, on the 15th of April 2013 you came into this world of ours. I was so happy when i saw you.. “

” You are ibu’s first born and she was l0st for words too. U were delivered in the delivery room of Prince Court with huge windows overlooking an architectural marvel, the tallest twin towers in the world, the KLCC. What an experienced ! “

” I want you to know how precious you are and always will be to me. You, Yop and Jemyma are my everything, really. In the years to come, I hope that i will teach you good things, but you have already taught me infinite amounts.. ”

” You guys have taught me what it is to be a daddy. You have taught me pure love. You have taught me to be selfless.. “

” InsyaAllah tahun ni kalau ada rezeki lebih, daddy nak jadi selfish sikit la and beli present for myself on my birthday pulak hahahah, asyik belanja korang je.. “

” I pray that you grow up strong and responsible. I pray that you are courageous and kind and generous and patient. I already see so much of this in you (kadang kadang tak la, but it is ok), and it makes me so proud to call you mine.. “

” Putra ku sayang, Yop and Jemyma are your siblings and all of you share the same last name. I love all of you to bits and may all of you grow closer and take care of each other.. ”

” All of you are my world right now. And my world is only going to be growing and expanding InsyaAllah, but it will never take anything away from all of you guys and what all of you guys mean to me.. “

” Dengan ini daddy nak tutup surat ni dengan some advice. Anak ku sayang. Semoga Rayfal menjadi anak yang berguna kepada agama bangsa dan negara.. ”

” Semoga Rayfal menghormati ibu bapa, Atok, Tah dan semua kaum keluarga yang tercinta. Dan semoga Rayfal membesar menjadi seorang yang berguna kepada Rakyat Malaysia InsyaAllah.. “

” You are my sun, my moon, and all my stars, little one. You are mine. Don’t you ever forget that. Happy birthday ! Love always and forever to eternity and beyond, Daddy.. “

View this post on Instagram

Dearest Rayfal, My adorable boy, with the grace and blessing of Allah SWT, on the 15th of April 2013 you came into this world of ours. I was so happy when i saw you. You are ibu’s first born and she was lost for words too. U were delivered in the delivery room of Prince Court with huge windows overlooking an architectural marvel, the tallest twin towers in the world, the KLCC. What an experienced! I want you to know how precious you are and always will be to me. You, Yop and Jemyma are my everything, really. In the years to come, I hope that i will teach you good things, but you have already taught me infinite amounts. You guys have taught me what it is to be a daddy. You have taught me pure love. You have taught me to be selfless. InsyaAllah tahun ni kalau ada rezeki lebih, daddy nak jadi selfish sikit la and beli present for myself on my birthday pulak hahahah, asyik belanja korang je 🤣. I pray that you grow up strong and responsible. I pray that you are courageous and kind and generous and patient. I already see so much of this in you(kadang kadang tak la, but it is ok), and it makes me so proud to call you mine. Putra ku sayang, Yop and Jemyma are your siblings and all of you share the same last name. I love all of you to bits and may all of you grow closer and take care of each other. All of you are my world right now. And my world is only going to be growing and expanding InsyaAllah, but it will never take anything away from all of you guys and what all of you guys mean to me. Dengan ini daddy nak tutup surat ni dengan some advice. Anak ku sayang. Semoga Rayfal menjadi anak yang berguna kepada agama bangsa dan negara. Semoga Rayfal menghormati ibu bapa, Atok, Tah dan semua kaum keluarga yang tercinta. Dan semoga Rayfal membesar menjadi seorang yang berguna kepada Rakyat Malaysia InsyaAllah. You are my sun,my moon,and all my stars, little one. You are mine. Don’t you ever forget that. Happy birthday! Love always and forever to eternity and beyond, Daddy

A post shared by Rizal Ramli (@rizalashramrnt) on

Rupa-rupanya ramai yang menunggu ‘surat cinta’ jejai pada setiap kali hari lahir anaknya. Antara komen-komen netizen :

” Aamiin… To be honest every year I’m waiting your love letter to all your kids. Anway Happy Birthday Rayfal.. “‘

” Happy birthday to My Dearest handsome Boy Rayfal .. semoga panjang umur Di murah kan rezeki sihat pintar anak yng baik dgr ckp semoga berjaya di dunia sampai akhirat InsyaAllah Aamiin Aamiin ya rabba alamin We love you.. “

” Dr pg td tnggu surat dr daddy.. “

” Tu lah akak pun sama. Suka tengok daddy Dia tulis. From his heart @rizalashramrnt.. “

” Siapa yg selalu ttggu2 love letters jejai for his kids, kita geng..! Hahhaha… love every words that u write to ur kids on their birthday.. may Allah bless with a wife that can love all ur kids as her own n live happily ever after like ur exes… Btw, happy birthday rayfal… smoga jd anak yg taat, soleh dan bijak pandai pd ibu n daddy n boleh banggakan diorg in the future… “

” Doa yg terbaek dari seorang Daddy yg Penyayang dan sgt bertanggung jawab pada anak2nya… semoga Allah temukan jodoh yg baik2 utk Daddy hensem n macho.. Tuan @rizalashramrnt .. iin shaa Allah .. aamiin “

” I’ve always waiting birthday wish from to ur child. Pure from heart.. “

” A love letter from daddy to rayfal. happy birthday handsome boy.. “

Kami di Berita Kopak ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir Buat Rayfal. Semoga membesar dengan sihat, menjadi anak yang soleh, taat kepada suruhan Allah dan ibu bapa. Semoga berjaya di dunia dan akhirat dan buat semua orang bangga. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rizal Ramli, Fasha Sandha by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..