” Sudah warn1ng kepada semua orang.. ” – Tunku Azizah

Kongsi Video Resipi Istimewa Dari Istana, Namun Cara Warn1ng Permaisuri Agung Tunku Azizah Mencu1t Hati Ramai. Jiwa Emak-Emak Sangat. Patut Lah Tak Boleh Sentuh, Ada Sebab Rupanya !! 

Bukan sahaja berjiwa rakyat, malah begitu mahir dalam masakan. Itulah permaisuri kita, Tunku Azizah yang turut disayangi seluruh rakyat jelata. Sering berkongsi video dan gambar aktivinya di istana, Tunku Azizah sering menjadi perhatian netizen di laman media sosial.

Selain daripada pandai memasak, Tunku Azizah juga sangat minat dalam bidang penulisan buku masakan dan menjahit. Sikap merendah diri yang ada pada diri Tunku Azizah itu turut membuat hati rakyat jelata merasakan lebih dekat dengan baginda. Mempunyai raut wajah yang cantik dan sejuk dipandang, fesyennya juga turut menjadi trend.

Bukan itu sahaja, meskipun memegang gelaran Permaisuri, gayanya bersahaja turut dikagumi oleh rakayat jelata. Untuk rekod, Tunku Azizah telah mendirikan rumah tangga bersama  Tengku Abdullah yang juga merupakan Sultan Pahang yang ke- 6  pada 6 Mac 1986. Hasil perkongsian hidup bersama, pasangan diraja ini telah dikurniakan 4 orang putera dan dua orang puteri .

Menerusi perkongsian di Instagram, Tunku Azizah telah berkongsi resepi cara membuat Halwa Muskat. Setiap yang dilakukan oleh Baginda itu dikongsikan untuk tonton warganet yang mengikutinya di laman media sosial tersebut. Halwa muskat merupakan satu juadah tradisi turun menurun daripada orang dahulu.

Ikuti perkongsian video tersebut di bawah :

(Kl1k butang KANAN > untuk menonton video seterusnya.. )

Rupanya cara membuat Halwa Muskat bukan mudah seperti yang disangkakan. Menurut Tunku Azizah juadah tersebut mengambil masa 4 hari untuk di hasilkan. Namun, pada entri lain, Tunku Azizah turut berjenaka dengan men1nggalkan satu nota pesanan pada periuk halwa muskat itu.

Rta-rata warganet turut terhibur dengan warn1ng yang telah diberikan oleh Tunku Azizah itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

”  Sounds so motherly.. “

” Hahahaha 4doiii g4rangnya Tuanku.. “

” Hahaha.. Dah warn1ng siap²… Habis la siapa yg gat4ii tgn tu.. “

” Kelakar jugak Tuanku YDPA.. “

” Kelakar juga Tuanku. Siap tulis note.. “

” HAHAHAHAHA… Peliat telingaaa pon boleh nohhhhh.. “

” Jiwa emak2 n so humble.. “

” Btul2 am4ran seorang bonda ni Tunku.. “

” Hehe comel jeee Tuanku ni.. “

Alahai comel jer Tunku bagi warn1ng yer. So jangan siapa berani sentuh yer periuk tu, kan nanti telinga kena peliat. Hehe. Walaupun tidak pernah merasa masakan Tunku, melihatnya sahaja menu yang disediakan oleh baginda sangat la menarik dan kelihatan melazatkan. Kami dari Berita Kopak sentiasa mendoakan semoga Tunku Azizah sentiasa dalam lindungan Allah selalu. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Air Tangan Tunku Azizah, Fans page Tunku Azizah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..