” Such a cute girl, biarlah dia enj0y zaman kecilnya. Kesian korang duk judge macam-macam.. “

Wahhhh… Hebatnya Anak Dara Eira Syazira, Ammara Sofea Rose Menari Tarian Bl4ck Pink, Namun Dikec4m Netizen !!

Ammara Sofea Rose berusia 6 tahun merupakan anak kepada pelakon dan penyanyi Azad Jasmin dan Eira Syazira. Yang menariknya, nama Rose adalah diilhamkan daripada nama ibu Azad dan ibu Eira Syazira. Ia adalah sebagai satu tanda penghargaan yang sangat hebat sebenarnya.

Apa yang menarik tentang Ammara ialah tarikh lahirnya sama tarikh dengan penyanyi nombor satu Malaysia iaitu Dato’ Sri Siti Nurhaliza. Ammara dilahirkan pada 11 Januari, enam tahun yang lalu dan merupakan puteri sulung kepada pasangan tersebut.

Ammara sebelum ini dikenali kerana kepetahannya bercakap. Ammara sangat petah dan fasih berbahasa Inggeris serta pandai berinteraksi di hadapan kamera.  Tetapi video terbarunya ini membuktikan Ammara juga ada bakat menari yang sangat hebat.

Menerusi akaun instagram, ibunya Eira Syazira memuatnaik video tarian Ammara menari berlatar belakangkan muzik video Kumpulan Kpop terkenal iaitu Blackpink. Ammara kelihatan sangat linc4h dan boleh mengikut setiap rentak tarian kumpulan Kpop tersebut dengan sangat baik.

Jom tonton video di bawah :

” My 6 years old baby girl @anakdarapakazad1 #AmarraSofeaRose “

View this post on Instagram

#AmarraSofeaRose 😘

A post shared by E I R A S Y A Z I R A (@eirasyaziraofficial) on

Rata-rata netizen kagum dengan kebolehan Ammara menari. Antara komen-komen netizen :

” Wow hebatnyee.. hafal step tu.. comey jee.. ger4m tgok. Gil4 laaaahh step black pink die hafal “

” Wah.. Lelama senaman nih hari² boleh kurus dik comel jerk.. “

” Not everyone is blessed with talent.. yours are so lucky.. dance die so diva “

” Fuuuuhhhhh, baik lah adek joget ! Kalahkan org tua tau. Kite nak joget pun terkial-kial dek.. nak ingat steps lagi. Well done!! “

” Peh sama tariannya dah besar nanti jadi dancer ni “

” Such a cute gurl biarlah dia enjoy zaman kecilnya. Kesian korg duk judge mcm2.. relax lah ya. Guna bahasa yg baik, itu lbh mustahak “

Tetapi terdapat juga netizen yang mengec4m tindakan Eira Syazira merakam video tersebut :

” Ajar anak Belajar Agama La, sian anak, dia ikot jeeee, kalau rakam ni takyah la “

” Kesian sungguh , simpan je la video ni tak payah nk di public kan untuk tontonan ramai “

” Just becareful ph1d0file is everywhere do not expose our k1ds esp yg bdn debab2 ni dancing mcmtu “

” Cuma org yg ada anak dah remaja jer yg akan faham teguran knp kita tak boleh galakan pembentukan jiwa anak kepada perkara seumpama ini. Yg mar4h bila ada yg tegur tu mmg sah lah jiwa menyebelahi perkara lagho. Mmg betul sgt2 melentur buluh biar dari rebung “

Tidak salah untuk kita menegur tetapi perlulah secara berhemah. Setiap ibu bapa mempunyai cara didikan masing-masing. Didikan ibubapa yang membentuk akhlak setiap anak-anak. Kepada Eira Syazira diharap ambil lah teguran yang positif.

Apapun, kami di Berita Kopak merasakan tarian Ammara sangat awesome !!

Silakan SHARE

Sumber : IG Eirasyaziraofficial by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..