SubhanaAllah… Walaupun Penampilannya Ala HipH0p, Tetapi Suaranya Mengaji Al-Quran Buat Ramai Menitiskan Air Mata

Kita biasa mendengar pepatah yang mengatakan ‘Jangan menilai sesuatu itu dari luaran’. Kerana walaupun kadang-kadang luaran nampak bur0k dan selekeh tetapi aqpa yang terkand0ng di dalnya kadang-kadang sesuatu yang berharga.

Begitulah juga dengan penampilan manusia. Kadang-kadang apabila melihat penampilan seseorang kita mudah menilai keperibadian seseorang itu. Melihat penampilan seseorang yang c0m0t dan selekeh kita pasti akan menilai seseorang itu kurang kemampuan. Menilai seseorang itu berpakaian ranggi dan rugg ed kita akan mengatakan yang seseorang itu kurang pendidikan agama.

Begitu juga dengan sebuah video yang beredar di media sosial ini. Video tersebut yang menunjukkan seorang pelajar sekolah di Indonesia yang berpakaian ala hiph0p ini telah menarik perhatian ramai orang dan menjadi viral di media sosial.

Dengan pakaiannya yang dilihat ala artis Korea, tidak disangka dia mempunyai suara yang sangat merdu apabila membacakan Surah Ar-Rahman. Bacaannya menunjukkan pelajar ini mendapat didikan yang baik tentang Al-Quran dan bacaan Al-Quran.

Suaranya yang jelas dan berlagu begitu mendamaikan apabila didengar dan akan membuatkan sesiapa yang mendengarnya pasti akan terharu mendengarnya mengalunkan surah Ar-Rahman itu.

Penampilannya yang bertopi dan dan bergelang di tangan serta pakaian yang selekeh tidak mencerminkan anugerah dan bakat suara yang dimilikinya. Dia memperdengarkan bacaan Al-Quran dengan baik dan dengan sebutan yang jelas.

Jadi, kita seharusnya tidak menilai seseorang itu dari segi pakainnya sahaja. Selagi seseorang itu menutup aurat dan mematuhi ajaran agama, walau bagaimanapun pakaiannya kita tidak mengetahui isi hati seseorang itu jika kita tidak mengenalinya.

Semoga pelajar ini mendapat keredhaan dari bakat dan anugerah yang dimilikinya. Dan semoga satu hari nanti beliau menjadi seseorang yang berguna dan dapat memberi kebaikan dan manfaat kepada ramai orang lain dengan anugerah yang dimilikinya.

Tonton VIDEO pelajar sekolah ini mengaji di bawah

.

ini baru harus VIRAL,di banding tik tok gak jelas… SUBHANALLAH

Posted by Remaja Islam on Tuesday, November 13, 2018

Terima Kasih kerana Membaca. Silakan SHARE ya!

Disediakan FDan Disusun Oleh Berita Kopak / Content Media

Sumber Video : FB Remaja Islam