” So sweet, i wish i have my chosen one.. ” – Netizen

Tun Dr Mahathir Mohamad Kongsi Video Dan Ucapan Buat Isterinya, Tun Siti Hasmah Sempena Ulangtahun Perkahwinan Mereka Yang Ke 64 Tahun Yang Romantis. Wahhh Sweetnya Tun M, Semoga Bahagia Selamanya !!

Siapa tidak kenal dengan mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, Jasanya kepada negara sangat banyak dan disebabkan jasanya ini gelaran Tun diberikan kepadanya. Anak kelahiran Kedah ini seorang yang berjiwa besar dan bersemangat wajar.

Anak bongsu daripada 9 orang adik beradik ini diberi gelaran Che Det dalam keluarganya. Lihat sahaja akaun sosial Tun M semuanya menggunakan nama Che Det. Bertemu jodoh dengan Tun Siti Hasmah Mohamad Ali, kisah percintaan mereka seronok dibaca.

Mereka yang sama-sama dalam pengajian kedoktoran bertemu jodoh ketika menyambung pengajian di universiti. Perkahwinan mereka dikurniakan 4 orang anak yang kini semuanya berjaya dalam bidang masing-masing. Datin Paduka Marina, Mirzan, Tan Sri Mokhzani dan Dto’ Seri Mukhriz antara nama yang dikenali ramai.

Meninjau akaun Instagram Tun Mahathir, telah dikongsikan beberapa keping gambarnya bersama Tun Siti Hasmah berlatarbelakangkan pemandangan yang sangat indah. Ucapan Tun M buat isterinya sempena ulangtahun perkahwinan mereka yang ke 64 sungguh istimewa dan mendalam walaupun ayatnya ringkas.

Jom baca perkongsian di bawah :

( Klik butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Video sweet yang dikongsikan oleh Tun M :

View this post on Instagram

64 and still going strong #LoveStory

A post shared by Dr Mahathir Mohamad (@chedetofficial) on

Perkongsian Tun Mahathir ini menarik perhatian netizen. Sweet sangat ucapan walaupun ringkas sahaja. Antara komen-komen :

” Congratulations & May Allah swt bless both of you.. “

” Tun H is a very strong woman… read her biography. She is truly one in a million.. So much respect for both of you.. “

” I have so much respect for the both of you.. “

” Couple goal. moga diberi kesihatan buat Tun berdua.. “

” So sweet. I wish i have my chosen one.. “

” No need to shy la Tun.. u’re the best couple & example of loyalty.. “

” Relationship goals. Congrats Tun, u r one of the most romantic man in Malaya.. “

” This is what you called a lifetime bliss for a cherish marriage.. “

Romantis sungguh Tun M dengan isteri kesayangannya ini. 64 tahun melayari perkahwinan bukanlah sesuatu yang mudah dan ianya luar biasa. Tahniah dan selamat ulangtahun perkahwinan Tun M. Semoga ikatan ini berkekalan dan dikurniakan kebahagiaan hingga ke hujung ny4wa. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Tun Dr Mahathir Mohamad

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..