” Siapakah adik ini, Siapa tahu, Please !!! “

Video Seorang Kanak-kanak Perempuan Menyanyikan Lagu ‘ Yang Terindah ‘ Di Sisi Adiknya Yang S4kit, Achey Ingin Mengenalinya !!! 

Mohamad Nasir Bin Hamzah atau lebih dikenali sebagai Achey Bocey merupakan seorang pelawak, pelakon, penyanyi dan pengacara. Beliau merupakan juara Bintang Mencari Bintang  musim pertama terbitan Saluran TV3.

Selain kebolehannya dalam bidang lawak dan lakonan, Achey juga berkebolehan mencipta dan menulis lagu serta menyanyi. Achey telah mengeluarkan single pertamanya iaitu Yang Terindah pada penghujung Oktober 2017. Lagu ini didedikasikan khas untuk isterinya Nur Hassanah Binti Yahya atau lebih dikenali sebagai Anne.

Untuk makluman, Achey dan Anne mengambil seorang anak angkat perempuan yang diberi nama Nur Tiara Zinnirah. Achey selalu memuat naik video anaknya yang comel untuk tontonan pengikutnya.

Umumnya mengetahui, sebelum ini Achey pernah mencipta sebuah lagu yang berjudul Yang Terindah. Lagu tersebut mendapat tontonan lebih sejuta di Youtube. Lagu yang dicipta khas untuk isterinya ini menjadi siulan dan menjadi lagu pilihan di radio-radio  setiap hari.

Terbaru dalam entri di laman Instagram miliknya, Achey telah memuat naik sebuah video. Achey bertanyakan kepada pengikutnya sama ada mengenali atau tidak kanak-kanak tersebut. Dalam video tersebut memaparkan seorang kanak-kanak perempuan sedang menyanyikan lagu Yang terindah ciptaannya itu.

Kanak -kanak tersebut bernama Maryam Dafiya, manakala adiknya pula bernama Yusuf Haris. Apa yang terlihat dari paparan video tersebut adalah mempunyai dua kisah yang tersendiri. Pertama, Maryam Dafiya sedang menyanyi di sisi katil, dan adiknya pula terb4ring di atas katil sedang meminum susu.

Ramai yang bersimpati kepada adiknya itu kerana dari sumber yang diperolehi dari ibunya mengatakan  anaknya Yusuf Haris minum susu melalui ryles tube. Yusuf tidak pandai menelan sebab mempunyai m4salah dengan saluran pernafasan. Difahamkan Yusuf penghidap sindr0m pfieffer.

 Maryam : Cintaku Tetap satu.. Hanyalah Kepadamu.. Yang Tersemat di ragaku

Maryam : Yang Terindah.. Ku Pintakan di dalam doaku.. Yang Terindah Bila Tercipta cinta padamu

Jom tonton beberapa Video di bawah :

” Siapakah adik ni please sape tau… yang terindah “

Rata-rata pengikut Achey telah menjawab pertanyaan Achey dan ada juga yang mengenali kanak-kanak tersebut. Namun begitu ada juga yang bersimpati terhadap adiknya.  Antara komen-komen mereka :

” Ayo cik yam.. retis dah cari cik yam ni.. glamorla cik yam. “

” Mcm kenal aje.. “

” Amboii kemain budakk tu “

” Name budk tuh mariam daffiya… saye yg post on my ig “

” Adikk nakk tdoqq tuuu “

” Kesi4nnya yg baby tuh… “

Sed!hnya melihat Maryam menyanyi di sisi adiknya yang sakit. Semoga Achey dapat bertemu dengan adik ini. Kami di Berita Kopak mendoakan Achey semoga terus berjaya dalam persada seni tanah air. Amin.

Terima Kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Achey  By Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..