” Shuk dan Jihan, dua ket0l nama yang banyak bagi aku ilmu malam tadi ..”

Video Azhan Rani Ded4hkan Usaha Shuk Dan Jihan Sebelum Final SBBB 2019. Mereka Memang Layak Untuk Menang!!!

Pengacara dan penyampai radio Hot FM, Shuk telah menewaskan empat pesaingnya apabila diumumkan sebagai juara pada pentas akhir, Su per Bintang Bersama Bintang 2019 (Su per BBB 2019), malam tadi di di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam.

Dengan Kemenangan itu melayakkan Shuk atau nama sebenarnya, Mohammad Shukri Mohammed Sahar, 33, membawa pulang wang tunai bernilai RM100,000. Pada acara kemuncak tersebut, Shuk mengetepikan empat peserta lain iaitu Achey, Chiwan, Mamak Puteh, dan Sharif Zero.

Penampilan istimewa Azhan Rani di pentas akhir Super BBB 2019 melengkapkan persembahan Shuk yang bergandingan dengan pelawak Jihan Muse. Namun begitu, Kemenangan Shuk dalam Super BBB 2019 ini adalah dari usaha keras Shuk sendiri serta rakan gandingannya Jihan Muse.

Dalam entri terbaru yang telah dimuat naik oleh Azhan Rani di laman Instagram miliknya, jelas sekali kapsyen dan video yang dikongsikan membuktikan usaha keras dua peserta komedi tersebut dalam Super BBB 2019 ini. Kata Azhan Rani lagi, Shuk dan Jihan sangat bersungguh-sungguh ingin buat yang terbaik pada malam final.

Menurut Azhan lagi, banyak perkara yang beliau pelajari daripada dua ketul pelawak ini. Tidak hairanlah Shuk dan Jihan seringkali mencipta kejayaan demi kejayaan mereka selama ini. Kegigihan dan kesungguhan adalah kunci kejayaan Shuk dan rakan gandingannya Jihan Musa malam tadi.

Jihan gigih berlatih nyanyian dengan guru vokal.

Jom baca kapsyen dan tonton yang telah dimuat naik oleh Azhan Rani di bawah ini :

” Masa ni kat bilik menunggu sebelum turn shuk hotfm kat sini la kami jamming run idea nak buat apa sekali dua .itupun light2 je..selebihnya tawakal kepada Allah. “

” Part ni ayat dalam 0tak aku “kenapalah aku ada kat sini” nak lagi bila aku tengok jihan muse bersungguh2 nak reharsal, siap ambik timing lagi.. sedar tak sedar aku banyak belajar cara diaorang mencipta Kejayaan demi kejayaan diaorang selama ini.

” Tang kerja jihan ni serius sebenarnya..yang tak seriusnya aku time ni aku tengah tengok dia practice vocal dengan cikgu delly iaitu cikgu vocal.. siap cari cikgu vocal trainning tu.. punyalah effort shuk hotfm dengan dia. “

” Masa ni juga aku percaya jihan memang pandai menyanyi.. masa ni la.jihan muse dengan shuk hotfm ni 2 ketul nama yang banyak bagi aku ilmu malam ni.. terima kasih untuk pengalaman kecil ni.. alhamdulillah bintang mencari bintang tv3 malaysia “

View this post on Instagram

masa ni kat bilik menunggu sebelum turn @shuk_hotfm kat sini la kami jamming run idea nak buat apa sekali dua .. itupun light2 je.. selebihnya tawakal kepada Allah.. part ni ayat dalam otak aku “kenapalah aku ada kat sini” nak lagi bila aku tengok @jihanmuse bersungguh2 nak reharsal, siap ambik timing lagi.. sedar tak sedar aku banyak belajar cara diaorang mencipta kejayaan demi kejayaan diaorang selama ini.. tang kerja jihan ni serius sebenarnya..yang tak seriusnya aku 🤦‍♂️ time ni aku tengah tengok dia practice vocal dengan cikgu delly iaitu cikgu vocal.. siap cari cikgu vocal trainning tu.. punyalah effort @shuk_hotfm dengan dia .. masa ni juga aku percaya jihan memang pandai menyanyi.. masa ni la.. @jihanmuse dengan @shuk_hotfm ni 2 ketul nama yang banyak bagi aku ilmu malam ni.. terima kasih untuk pengalaman kecil ni.. alhamdulillah #bintangmencaribintang @tv3malaysia

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Rata-rata memuji kerendahan hati Azhan Rani dan terhibur dengan penampilannya di Super BBB 2019 malam tadi. Ini komen-komen mereka :

” Abg pn pyumbg kpd kmenangn depa..sama2 usaha..mmg best la..dh leh jd hero drama..nk tgok..dan sy leh join fc azhan rani “

” Terbaik abg azhan rani .. seorang ya g sangat humble .. minat sungguh ehh..  “

” Good jobs abam comel azhan rani sgt td huhu kelako habis ” 

” Terbaik la azhan rani ..thn dpn leh join bbb jd pserta lak..  “

” Dh blh msuk raja lawak dh abg azhan rani “

Pagi ini, Azhan Rani telah memuat naik entri terbarunya di laman Instagram miliknya. Azhan Rani telah menceritakan per1t jer1h Shuk dan Jihan Muse sebelum final Super BBB berlangsung malam tadi.

“Dari set telemovie sesekali di kuala kubu bharu dengan mata rab4k terus ke shah alam ,dengar shuk hotfm brief sikit sambil brainstorming dengan jihan muse apa nak buat malam ni.. dia punya menggelet4r Allah je yang tahu..

” Yang 2 orang tu tak payah cakap la dah memang makanan diaorang dah pun buat macam ni.. tu la pertama kali dan try sikit apa nak buat kat tepi stage petang semalam.. sejenis konsep hebatnya kamu yakinnya kamu . “

” Red4h je walaupun! aku punya cu4k ser1us tak boleh bawa bincang sebenarnya .. malam semalam aku cuma pinjam confident level syedhamadi je .. tak mudah rupanya nak compactkan idea diaorang ni nak jadi 5 minit saja atas stage. “

” Pec4h kepala juga banyak la benda kena cu.t.. idea yang penuh baldi tu kena tapis dua tiga kali simpan yang betul2 berguna untuk 5 minit tu saja.. memang tak mudah..macam ni rupanya kerja diaorang.. dan sebenarnya aku datang dengan blur. “

” Aku mengaku awal2 lagi aku tau program bintang bersama bintang ni tapi aku tak pernah follow pun sebab kekangan masa. Aku ingat yang bertanding Shuk dengan Jihan rupanya Jihan pun macam aku guest untuk Shuk..

” Siang ni tengok balik gambar reharsal semalam.. macam ada orang bisik sebiji dalam cerita nur2 tu.. dia kata “sampai bila ko nak gil4 azhan” alhamdulillah untuk secebis pengalaman ini. “

View this post on Instagram

dari set telemovie #sesekali di kuala kubu bharu dengan mata rabak terus ke shah alam .. dengar @shuk_hotfm brief sikit sambil brainstorming dengan @jihanmuse apa nak buat malam ni.. dia punya menggeletar Allah je yang tahu.. yang 2 orang tu tak payah cakap la dah memang makanan diaorang dah pun buat macam ni.. tu la pertama kali dan try sikit apa nak buat kat tepi stage petang semalam.. sejenis konsep #hebatnyakamuyakinnyakamu .. redah je walaupun! aku punya cuak serius tak boleh bawa bincang sebenarnya .. malam semalam aku cuma pinjam confident level #syedhamadi je .. tak mudah rupanya nak compactkan idea diaorang ni nak jadi 5 minit saja atas stage.. pecah kepala juga banyak la benda kena cut.. idea yang penuh baldi tu kena tapis dua tiga kali simpan yang betul2 berguna untuk 5 minit tu saja.. memang tak mudah..macam ni rupanya kerja diaorang.. dan sebenarnya aku datang dengan blur.. aku mengaku awal2 lagi aku tau program #bintangbersamabintang ni tapi aku tak pernah follow pun sebab kekangan masa. aku ingat yang yang bertanding shuk dengan jihan rupanya jihan pun macam aku guest untuk shuk.. siang ni tengok balik gambar reharsal semalam.. macam ada orang bisik sebiji dalam cerita #nur2 tu.. dia kata “sampai bila ko nak gila azhan” 🤦‍♂️🤦‍♂️🙏 #alhamdulillah untuk secebis pengalaman ini🙏 📸 @shafiqkautim

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Foto-foto rehearsal Shuk, Jihan Muse dan Azhan Rani untuk Final Super BBB 2019.

Betapa ser1snya mereka melakukan rehersal

Syuk sedang menerangkan sesuatu kepada ‘Ustaz hamadi’

Ramai betul peminat syuk rupanya

Betapa bersungguhnya Shuk dan Jihan Muse membuatkan Azhan Rani kagum dengan semangat mereka berdua. Menurut Azhan Rani dia hanya meminjam confident level Ustaz Syed Hamadi sebagai selitan kepada persembahan Shuk malam tadi.

Tahniah semua atas kejayaan yang diperolehi. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga kejayaan demi kejayaan tercipta untuk Azhan Rani, Shuk dan juga Jihan dalam bidang seni lakonan dan komedi ini. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Azhan Rani by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..