” Shiha lawak betul lah. Dengan bibirnya menjuih-juih.. ” – Netizen

Video Par0di MeleT0P ‘ Cik Non Mar4h Guard’ Lakonan Shiha Zikir Dan Bell Ngasri Yang Sangat Mencuit Hati. Masuk Air Betul Dua-Dua Ni, Sebijik Sama. Kelakar Sungguh !!

Rancangan hiburan sukaramai MeleT0P pasti tidak lengkap tanpa sl0t par0di. Selalu tampil dengan isu-isu semasa yang trending, par0di MeleT0P pasti mencuit hati para penonton setianya. Ramai artis yang menjayakan par0di ini antaranya Jihan Muse, Bell Ngasri, Danial Zaini dan Shiha Zikir.

Bell sememangnya pelakon senior yang sudah lama berkecimpung dalam bidang lakonan. Sejak zaman kanak-kanak-kanak lagi, Bell sudah dikenali sebagai pelakon kanak-kanak berbakat. Ahli keluarganya yang lain seperti Darling dan Anne juga seperti Bell suka berlakon.

Sekalipun usianya sudah 40 tahun, wajah keanak-anakkan yang dimiliki dan fizikalnya yang rendah buat Bell kelihatan seperti remaja. Nampak muda selalu je Bell ni walaupun dah ada anak. Sesuai dengan karekternya yang suka membuat jenaka dan ketawa itu.

Shiha pula awalnya dikenali sebagai penyanyi. Bekas peserta rancangan Ment0r ini mempunyai suara yang merdu dan lantang. Nyanyian Shiha sering mendapat pujian peminat. Shiha juga mula berjinak-jinak dengan dunia lakonan.

Banyak menjayakan drama Melayu tempatan, Shiha ada bakat lakonan yang baik. Siapa sangka gadis manis ini boleh membawakan karakter lawak. Percubaannya menyertai par0di MeleT0P nyata berhasil apabila peminat terhibur dengan lawak spontannya itu.

Minggu ini par0di MeleT0P membawakan isu yang vir4l baru-baru ini mengenai seorang pengasas kosmetik mengam0k di sebuah pusat perabut terkemuka. Dek kerana PKPP yang masih lagi berjalan, masih ada premis yang masih mengambil langkah berjaga-jaga terutamanya mengenai pemakaian t0peng muka atau mask.

Tidak dibenarkan masuk kerana salah seorang ahli keluarganya yang turut hadir bersama tidak memakai mask buat Cek N0n ber4ng. Terjadilah pertelingk4han mulut antara Cek N0n dengan pengawal keselamatan di situ namun ianya terler4i apabila orang awam memberikan sehelai mask buat adiknya itu.

Lakonan semula Shiha dan Bell ini telah menarik perhatian ramai netizen. Memang menjadi par0di yang dilakonkan oleh mereka ini. Antara komen-komen peminat :

” Shiha ni boleh jadi pelapis Jihan.. P0wer punya lakonan.. “

” Shiha plg p0wer masa parody elly mazlein.. itu ranking no 1 haha.. “

” Shiha’s too pretty for tat….. Kena pakai gigi p0lsu yg out sikit baru sama.. “

” Aku pun tak perasan tu t0ilet laki. padahal terpampang kat situ ‘male’.. “

” Shiha lawak betul lah. Dengan bibirnya menju1h-ju1h. Sebijik dit1runya.. “

” Memang lawak lagilah kalau Shiha dgn Bell dua2 masuk air.. Hahahaha… bell klu buat lawak jarang kecew4.. “

” Shiha ni lah ari tu tiru Kak Lina p0m p0m pun jadi. Ni ha pulak Cekn0n. Pun jadi haha.. “

Terbaik la lakonan Bell dan Shiha ni. Menghiburkan dan kena dengan cerita. Shiha pun semakin serasi dengan watak pelawak ni. Apa pun, semoga Shiha dan Bell sentiasa dimurahkan rezeki dan maju jaya dalam karier seni masing-masing. Aamin

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG Shiha Zikir, IG Bell Ngasri, Youtube Channel MeleT0P

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..