” Setahun yang lalu, beginilah suasananya, sed1h, gembira, nek4d dan percaya.. “

Video Farah Lee Kongsi Kisahnya Selepas Berp1sah Dan Pertama Kali Menjadi Ibu Tunggal Di Negara Orang Menjadi Inspirasi Buat Wanita Lain. Namun Part Akhir Tu Macam Nak Bagitahu Sesuatu … !!

Nurfarahin binti Romli atau lebih dikenali sebagai Farah Lee merupakan seorang blogger. Beliau pernah berkahwin dengan pengacara TV3 iaitu Ally Iskandar pada 20 Januari 2012. Perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak perempuan bernama Maream Esabel.

Namun jodoh mereka tidak kekal lama di mana mereka bercera1 pada 17 Ogos 2016. Selepas berpis4h, Farah membuat keputusan untuk menyambung pengajiannya ke luar negara. Beliau turut membawa Maream bersama-samanya.

Farah yang masih aktif berblogger walaupun hanya di akaun media sosialnya. Beliau banyak berkongsi hasil nukilannya di akaun Instagram dan Facebook miliknya. Di akaun Instagramnya, beliau mempunyai pengikut yang ramai sehingga mencecah 722 ribu orang.

Menerusi akaun Instagram, Farah berkongsi videonya setahun yang lepas semasa beliau mula berhijrah ke United Kingdom untuk menyambung pelajarannya. Beliau berkongsi rasa suka dan duka selepas bercera1 dan kehidupannya bersama anak tersayang, Maream Esabel di perantauan.

Baca perkongsiannya dan tonton video di bawah :

” Genap. Setahun yang lalu, beginilah suasananya , sed1h, gembira, nek4d dan percaya. It’s always been my wish to further study in this area (childhood). When I was still married, it seemed impossible. “

“Earlier after div0rce, I wasn’t confident whether or not I able to single-p4rent abroad, plus I didn’t want to make this ‘hijrah’ as to he4l or run4way since I know it’s not gonna be easy to juggle everything with unsettled heart. “

” A year after div0rce, Papa p4ssed away. Papa’s p4ssing was a blessing in disgu1se, it was like a huge sl4p for me to completely move on with the hvrt and hope that still lingered. Alhamdulillah. Some might already know how much I’ve tried to save my marriage. “

” Telling you this, not to still cl1ng over my past, but to prove that verily “…perhaps you h4te a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is b4d for you. And Allah Knows, while you know not.” [2:216] is so beautiful. “

” I encountered two major l0sses one year after another, loss that I never wanted — but I believe this is what I needed. I learnt a bunch through the process and I am thankful for that. Life here wasn’t easy, at all. “

” I juggled a lot; Study of course, direct @ ommaesabel from afar, I’ve granted no scholarship hence I created another business opportunity here for living (and travelling ), handle social media content and well, single parenting. “

” But hardship has taught me c0ntentment. By being content, I appreciate and enjoy my everyday. Alhamdulillah. This decision was not a single shot thought. Behind this are loads more reason. Though I am determined, I don’t stubb0rnly decide things; I observe, measure and revise, a lot. “

” But once I decided to start, I do it at full bl4st – and this has been my k1ck for the last one whole year. Alhamdulillah Maream we survived our first year here in the UK just two of us InshaAllah start next week bertiga, doakan ya.. “

View this post on Instagram

sedih, gembira, nekad dan percaya. . It's always been my wish to further study in this area (childhood). When I was still married, it seemed impossible. Earlier after divorce, I wasn't confident whether or not I able to single-parent abroad, plus I didn't want to make this 'hijrah' as to heal or runaway since I know it's not gonna be easy to juggle everything with unsettled heart. . A year after divorce, Papa passed away. Papa's passing was a blessing in disguise, it was like a huge slap for me to completely move on with the hurt and hope that still lingered. Alhamdulillah. . Some might already know how much I've tried to save my marriage. Telling you this, not to still cling over my past, but to prove that verily "…perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not." [2:216] is so beautiful. . I encountered two major losses one year after another, loss that I never wanted — but I believe this is what I needed. I learnt a bunch through the process and I am thankful for that. . Life here wasn't easy, at all. I juggled a lot; Study of course, direct @ommaesabel from afar, I've granted no scholarship hence I created another business opportunity here for living (and travelling 🙈), handle social media content and well, single parenting. But hardship has taught me contentment. By being content, I appreciate and enjoy my everyday. Alhamdulillah. . This decision was not a single shot thought. Behind this are loads more reason. Though I am determined, I don't stubbornly decide things; I observe, measure and revise, a lot. But once I decided to start, I do it at full blast – and this has been my kick for the last one whole year. . Alhamdulillah Maream we survived our first year here in the UK just two of us 🥳 InshaAllah start next week bertiga, doakan ya 🙈 . [TB4years1month] #mareamesabel #ommaream #BELLEinUK #FLinUK #FLstudies 🇬🇧

A post shared by FARAH LEE (@farahlee_) on

 

Rata-rata netizen kag0m dengan ketabahan dan kecekalan Farah membesarkan anak di perantauan dan ia menjadi inspirasi kepada ibu-ibu tunggal di luar sana. Antara komen-komen mereka :

” Your mom and dad did a well job mbesarkan u omma♥️.. such a strong person.. Moga kebahagiaan sentiasa iringi di setiap langkahmu Omma n EsabeL .. “

” U go girl…. this is great… ure like a mentor to other single parents n especially to us women that u can do it… take care n stay strong… love from germany.. “

” Congratulation!!! Alhamdulillah, In a year everything went well.. “

” Rasa cepat ja masa berlalu rasa bru follow omma eh tgok duduk uk pun dh stahun.. “

” Omma yang sangat kuat.. “

” Tiap kali mencari cari kekuatan, suka stalk sis ni. dia punye tab4h tu tak tau tahap ape dh. salute! u go girl.. “

” Kecekalan dan kekuatan omma yg sgt mengispirasikan saya…  semoga berbahagia dgn mariam dan yg ke3.. “

” Seb4k plak rs diptg hari nan panas ni bila mana @farahlee_ up video gini.. touching nau rs nye.. keep it up ye omma n especially for Maream Esabel. doa saya semoga ada ruang dan juga sinar baru menanti awak berdua.. stay strong ok.. “

Bukan mudah sebagai ibu tunggal membesarkan anak yang masih kecil di negara orang. Farah sememangnya seorang yang hebat. Namun di akhir perkongsian tersebut Farah menyatakan bahawa minggu hadapan mereka akan bertiga. Adakah Farah sudah bertemu jodoh yang baru? Jika benar, semoga Farah dapat bertemu jodoh yang baik dan soleh serta menemui kebahagiaan yang diidamkan.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Farah Lee by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..