” Semoga Allah permudahkan segala usaha untuk perolehi zuriat.. Moga Allah hadirkan si kecik di dalam rahim.. “

Elizad Sharifuddin Bakal Jalani IVF. Seb4k Melihat Airmata Eliza Mohon Doakan Semoga Dia Diberi Rezeki. Aamin Moga Allah Perkenankan Doamu !!!

Siapa tidak kenal pengacara, pelakon dan penyampai radio cantik jelita, Elizad Sharifuddin. Beliau menceburkan diri di dalam bidang seni hiburan sejak dari umurnya 10 tahun lagi. Pernah berhenti sebentar dari dunia lakonan untuk memberi perhatian terhadap pelajaran, nama Elizad kembali menjadi sebutan apabila lakonannya di dalam filem Berlari Ke Langit mendapat pujian ramai.

Elizad dilahirkan pada 25 Mei 1984 dan kini sudahpun berusia 36 tahun. Memilih untuk mengakhiri zaman bujangnya, Elizad menikahi pemuda bernama Shamsul Baharin Rahman pada 11 Januari 2015. Perkahwinan mereka sudahpun memasuki tahun ke 6 namun rezeki mereka untuk mendapatkan zuriat belum berhasil.

Minggu lalu, menerusi rancang Curhat Elizad dijemput sebagai jemputan di mana topiknya pada itu adalah berkenaan anak. Airmata sed1hnya disaksikan oleh seluruh negara betapa inginnya dia seseorang yang digelar anak. Apatah lagi sering kali dijolok pertanyaan tentang anak, pastinya membuatkan hatinya terus1k dan tersent0h.

Menerusi akaun Instagram Sinar_my, Elizad memaklumkan pengundurannya sebagai hos rancangan Mingguan Wanita kerana beliau akan memulakan rawatan IVF sebagai usaha untuk mendapatkan zuriat. Sed1h melihat airmata Elizad akhirnya tump4h jua walaupun berusaha ditahan apabila mendengar doa dari Hefny.

Jom tonton video di bawah :

 

Rata-rata netizen mendoakan usaha Elizad itu berhasil. Antara komen-komen netizen :

” Semoga dipermudahkan urusan… Inshaa Allah ada rezeki tak kemana.. Kalau tak ada jangan bersed1h usaha lagi.. Allah sebaik-baik perangcang.. Semoga berjaya… Amiin.. “

” Aamiin insya Allah @elizadsharifuddin Akak kena kuat. Percaya pada rezeki Allah. Saya sentiasa doakan.. “

” Semoga Allah permudahkan segala usaha Elizad untuk perolehi zuriat.. Moga Allah hadirkan si kecik di dalam rahim.. “

” Aamiin.. Ya Allah.. Semoga semua urusan ejad dipermudahkan Allah.. “

” Semoga Allaah khabarkan berita gembira dan mudahkan segala urusan. Aameen.. “

” Semoga dipermudahkan elizad sepanjang rawatan ivf tersebut. Saya pernah melaluinya, ia satu pengalaman yang sangat indah yang tak semua orang berpeluang merasainya.. “

Semoga Allah kurniakan segala kemudahan buat Elizad. Iringan doa dari semua peminat mengiringi usaha murni Elizad itu. Kuatkan hati, teguhkan semangat, usaha tawakal hanya padaNya yang Maha Memberi. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga segala prose IVF berjalan lancar dan memperoleh kejayaan.. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG sinar_my, IG Elizad Sharifuddin by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..