” Semangat setia kawan. Itu lebih berharga.. Terbaikk.. “

Ajak Shiro Terp4ksa Tingg4lkan Ropie Dan Illya Di Rehearsal Final Maharaja Lawak Mega, Namun Jawapan Ropie Dan Pak Ya Buat Peminat Kagum Dan Terharu. Brotherh0od Never D1e !!!

Pentas Maharaja Lawak Mega 2019 sudah hampir ke penghujungnya dan salah seorang peserta akhirnya adalah kumpulan Rare yang dianggotai oleh Ajak Shiro, Ropie dan Illya. Ketiga-tiganya adalah pelawak yang sudahpun ada nama dan aura tersendiri.

Ajak merupakan ahli kumpulan lawak Shiro dan juga penyampai radio Suria FM. Pernah menjuarai Maharaja Lawak Mega 2018 hasil gandingan bersama Sharul Shiro. Namun untuk penyertaan kali ini, rakannya itu tidak dapat memberikan komitmen dan tercet0sla kumpulan Rare.

Bagi Ropie dan Illya pula sememangnya lawak mereka yang bersahaja sering mencuit hati penonton. Pernah beberapa kali menyertai program ini namun belum pernah ke pentas final. Minggu demi minggu persembahan mereka memuk4u dan penuh nasihat walaupun dalam aksi jenaka. Sering mendapat pujian juri kerana c0ntent yang mereka persembahkan benar-benar menyentuh hati.

Menerusi akaun Instagram, Ajak Shiro telah berkongsikan satu paparan screensh00t aplikasi whatsapp beliau bersama ahli kumpulan Rare iaitu Ropie dan Illya. Umum mengetahui mereka akan ke pentas final Maharaja Lawak Mega pada minggu ini namun apakan daya terjadi sesuatu yang tidak didug4 yang membuatkan Ajak tidak dapat menyertai rehearsal bersama-sama.

Jom baca kapsyen di bawah :

” Besar dug4an saya.. Adik saya kemal4ngan tadi masa kerja. Saya tinggalkan rehearsal untuk final Maharaja.. Saya terp4ksa uruskan adik saya dan sekarang saya masih ada dekat hospital.. “

” Saya terpaks4 tingg4lkan Pak Ya dengan Abang Ropi berdua kat sana.. Terima Kasih Pakya dengan Abang Ropi sebab faham saya. Kita cuba buat yang terbaik esok.. @ropie_sryn_ @illya_senario.. “

Rata-rata netizen terharu dengan perkongsian Ajak. Antara komen-komen netizen :

” Semoga dipermudahkan. Dahulukan apa yang perlu.. “

” Semoga berjaya buat rare, good teamwork. Semoga adik ajak diberi kesemb0han.. “

” Allahu.. Besar duga4n. Semoga Allah permudahkan.. Bagus ajak.. Bertanggungjawab terhadap dar4h dag1ng.. “

” Nie lah namanye sahabat … “

” Baik pak ya dan abang ropie.. “

” Brother h00d never d1e.. “

” Semoga teruskan menghibur masyarakat dengan moral yang menyentuh hati semua orang.. Semoga adiknya cepat semb0h @ajakshiro.. “

” Macam ni lah baru sahabat!.. “

” Semangat setia kawan.. Itu lebih berharga.. Terbaikk.. “

” Kepada Ropie dan Pak Ya, pengertian kamu terhadap ajak sangatlah tinggi nilainya. Semoga Allah merahmati kamu juga, mudah-mudahan akan ada kemanisan di akhir perju4ngan kamu semua.. “

Bertemu sahabat-sahabat yang baik juga adalah rezeki berharga. Terharu dengan sikap Ajak dan persahabatan antara mereka bertiga. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga segala urusan Ajak dipermudahkan dan buat Ropie dan Pak Ya kalian pasti akan diberkati Allah, good luck untuk final nanti.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ajak Shiro by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..