” Semangat Noah belajar.. “

Guru Kongsi Video Anak Arw4h Ashraf Sinclair, Noah Belajar Solat. Semoga Noah Menjadi Anak Yang Soleh !!

Pemergian Ashraf Sinclair memberi kesan mendalam buat ramai pihak terutama ahli keluarga dan rakan-rakan rapat dengan dirinya. Ashraf atau nama sebenarnya Ashraf Daniel Mohammed Sinclair, merupakan suami kepada penyanyi terkenal Bunga Citra Lestari disahkan menghemb0skan naf4s terakhir akibat ser4ngan jant0ng.

Ashraf yang lahir di London dan membesar sepenuhnya di Malaysia telah  mencipta nama sebagai model dalam satu iklan kasut pada era 1990-an sebelum terlibat dalam bidang lakonan serta membintangi satu filem tempatan ‘Gol & Gincu’ pada tahun 2005. Arw4h mengembangkan kerjaya lakonannya di Indonesia sehingga bertemu jodoh dan mengahwini penyanyi Bunga Citra Lestari pada 2008.

Hasil perkongsian hidup bersama, Ashraf dan Bunga Citra Lestari telah dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang diberi nama Noah Sinclair.  Dilihat, Arw4h Ashraf merupakan seorang bapa yang penyayang yang sering kali menitikberatkan tentang hal keluarganya.

Menerusi perkongsian di Instagram BCL Ashraf Noah telah berkongsi video Noah, anak arw4h Ashraf sedang belajar solat. Dikhabarkan video tersebut telah dirakamkan oleh guru agama Noah. Menerusi video itu, melihat Noah bersungguh-sungguh dan bersemangat untuk mempelajari tentang solat.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah :

Rata-rata netizen turut mendoakan semoga Noah menjadi anak yang soleh buat kedua ibu bapanya. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Ya syukur alhamdulillah.. Noah pun sgt pintar.. “

” Semoga Istikomah ya nak, Noah SDH umur 9 tahun sudah waktunya disiplin masalah solat.. “

” Semoga Noah jd anak Sholeh ya… biar bs bawa papa nya ke Surga.. “

” Do’a anak soleh menolong daddynya di alam barz4h.. “

” Jadi anak yg pintar ya … Noah ,yg sllu membagakan mamah.. “

” Semoga noah jdi anak yg pinter ya.. aunty doakan.. Jaga sholat Noah ya.. “

” Smoga tambah pinter dan rajin lg ya.. “

Alhamdulillah.. Sejuk tengok Noah belajar solat. Bijak betul anak ini. Mesti arw4h bangga sangat dengan anak tunggalnya ini. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Bunga dan Noah sentiasa kuat dan tabah dan moga Noah menjadi anak yang soleh untuk kedua ibu bapanya. Amin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Bcl Ashraf Noah by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..