” Selamat Tinggal Ustaz Hamadi, kau KEBENC1AN yang aku SAYANG “

Video Curahan Rasa Pengarah Nur 2 Untuk Ustaz Hamadi, Sejah4t Mana Pun Hamadi Di Mata Kita Pasti Diakhiri Dengan Kata-Kata ‘Arw4h baik orangnya’. 

Nur 2 adalah drama berantai 2019 Malaysia arahan Shahrulezad Mohameddin yang mula ditayangkan pada 2 April di saluran TV3 melalui Slot Samarinda. Drama ini terbitan Radius One Sdn Bhd.

Pengarah Sharulezad Mohameddin Masih mengekalkan barisan pelakonnya iaitu Amyra Rosli, Syafiq Kyle, Azhan Rani, Datuk Jalaluddin Hasan, Fatimah Abu Bakar, Noorkhiriah, Raja Muhd Atiqullah dan Eyra Hazati.

Terapan pelbagai genre seperti konflik, cinta , keluarga dan agama menjadikan drama ini trending dan peminat pastinya setia menunggu di kaca televisyen setiap jam 10.00 malam hingga 11.00 malam pada setiap hari Isnin hingga Khamis.

Malam tadi menyaksikan sudah berakhirnya Drama Nur 2 dengan hidangan 15 episod kepada penonton. Sepanjang ditayangkan, pelbagai cemuhan dan kut0kan kepada watak Ustaz Hamadi yang dilakonkan oleh Azhan Rani telah dilemparkan.

Debaran pengakhiran drama ini sudah pun terhenti, apabila Ustaz Hamadi telah m4ti d1bunoh oleh isterinya sendiri. Aishah telah dipenjarakan dengan tudohan bun0h tanpa niat. Begitulah berakhirnya kehidupan Ustaz Hamadi yang penuh trag1s, dan kehidupan Aishah ditirai besi. Namun Aishah bahagia dan tenang.

Aishah di dalam tirai besi.

Beginilah pengakhiran hidup Ustaz Syed Hamadi…

Maafkan Ecah abanggggggg!!!!!

Di bawah ini adalah kapsyen dari Azhan Rani sendiri dan diselitkan juga kapsyen dari Pengarah Nur 2 Sharulezad Mohameddin.

Mari tonton video Ustaz Hamadi Dalam Kenangan di bawah :

” Jom kecam hafeez editor Nur2 sebab rasa syed hamadi disucikan pula bila ada video ni. petang tadi dah bergenang jugak mata ni tengok video ni.. “

” Nantilah aku share sebab dia.. buat director budak ijat tahniah dan terima kasih atas kecek4lan kau membina Nur2 ni.. ini cerita kau ijat. “

” Kau tinggalkan banyak kenangan untuk kami dengan Nur2 ni.. ada time nanti aku story lagi pasal ni.. “

” Apapun esok malaysia berkabung.. sila letak bendera separuh tiang… selamat tinggal hamadi.. kau kebenc1an yang aku sayang.. setakat inilah kita ya.. alfatihah “

” Posted withrepost budakijat Selamat tinggal Hamadi. Watak yg secara peribadi meningg4lkan kesan yg mendalam pada diri abam sepanjang penglibatan abam sebagai penulis skrip dan pengarah. “

” Terima kasih azhan rani yg sentiasa membuatkan abam rasa teruja setiap kali dia menjelmakan watak ini dalam visual abam.. “

” Semoga watak ini memberikan sesuatu pada diri kita dalam memuhasabah diri adakah ada ‘Hamadi’ dalam diri kita. “

” Seperti kebiasaan dan kelaziman orang kita. Sej4hat mana pun Hamadi di mata kita pasti diakhiri dengan kata kata… ‘Arwah baik orangnya’ “

” Semoga Hamadi tenang di dunia sana dan semoga kita belajar sesuatu darinya juga. “

View this post on Instagram

#jomkecamhafeez @hafeezmohdnoor editor #nur2 sebab rasa #syedhamadi disucikan pula bila ada video ni.. petang tadi dah bergenang jugak mata ni tengok video ni.. nantilah aku share sebab dia.. buat director @budakijat tahniah dan terima kasih atas kecekalan kau membina #nur2 ni.. ini cerita kau ijat.. kau tinggalkan banyak kenangan untuk kami dengan #nur2 ni.. ada time nanti aku story lagi pasal ni.. apapun esok malaysia berkabung.. sila letak bendera separuh tiang… selamat tinggal hamadi.. kau kebencian yang aku sayang.. setakat inilah kita ya.. alfatihah Posted @withrepost • @budakijat Selamat tinggal Hamadi 😔 Watak yg secara peribadi meninggalkan kesan yg mendalam pada diri abam sepanjang penglibatan abam sebagai penulis skrip dan pengarah. Terima kasih @azhan_rani yg sentiasa membuatkan abam rasa teruja setiap kali dia menjelmakan watak ini dalam visual abam. Semoga watak ini memberikan sesuatu pada diri kita dalam memuhasabah diri adakah ada 'Hamadi' dalam diri kita. Seperti kebiasaan dan kelaziman orang kita. Sejahat mana pun Hamadi di mata kita pasti diakhiri dengan kata kata… 'Arwah baik orangnya' Semoga Hamadi tenang di dunia sana dan semoga kita belajar sesuatu darinya juga.

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Rata-rata peminat Nur 2 merasa satu kepuasan dan ada juga yang inginkan Nur 3 selepas ini. INi komen-komen mereka :

” Di dunia realiti ada spesies Ustaz Hamadi ni. Tanpa kita sedar dia ada.. Terima kasih lakonan yg terbaik bang. Kami puas “

” Rasanya hamadi mcm tak m4ti je td sb masa ending xde tunjuk pun apa jadi pas ecah t1kam dia mayb ceder4 je ke mana tau.. ecah kn penjara sb ceder4kan hamadi je kut n mayb ada NUR3 or nur the movie ke  “

” Betul2 hidup watak hamadi.. kisah ini bukan sahaja pengajaran buat semua wanita hebat diluar sana malah kepada smua suami2 yang meletakkan n4fsu pada prkara utama. Moga Allah berkati usaha kamu saudara dalam menyedarkan kami semua.. alhamdulillah. selamat tinggal hamadi “

” Kenapa ustaz hamadi m4ti !!! Aku nk tengok nur 3 dengan watak ni lagi. Boleh hidup balik tak? “

” Drama Nur 2 hidup dengan watak Ustaz Hamadi. Watak Ustaz Hamadi hidup dengan penghayatan azhan rani. Watak realiti masyarakat hari ini, masyarakat akhir zaman. Tahniah kepada semua. “

Konklusinya, kepuasan dan kesedihan bercampur aduk keduanya dalam jiwa dan em0si penonton Nur 2. Pl0t cerita yang baik, diolah dengan penuh teliti. Watak-watak yang dimainkan sangat memberi kesan mendalam pada peminatnya. Yang baik dijadikan teladan, yang jahat dijadikan sempadan.

Kami di Berita Kopak ingin mengucapkan Tahniah kepada semua pelakon Nur 2 dan krew-krew yang terlibat serta kekuatan idea yang dicurahkan oleh pengarahnya Sharulezad Mohameddin. Tahniah kerana menjadikan drama Nur 2 suatu fenomena luar biasa di mata penonton.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Azhan Rani by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..