” Selamat menyambut hari ulangtahun ke 18 wahai ‘zuriat’ ku.. ” – Dato’ Rizalman

Dato’ Rizalman Kongsi Ucapan Hari Lahir Untuk Anaknya, Umar Nail Buat Ramai Tersentuh. Seb4k Baca Ucapan Ikhlas Seorang Ayah Buat Anaknya, Selamat Hari Lahir Umar !!

Nama pereka fesyen tersohor Dato’ Rizalman Ibrahim sudah pasti dikenali ramai. Malah rekaan bajunya juga sering mendapat pujian daripada ramai pihak. Mungkin ramai yang tidak tahu, status Dato’ Rizalman sebenarnya bujang, namun dia mempunyai dua orang anak angkat.

Diambil sejak kecil lagi, kedua anak itu diberikan nama sebagai Umar Nail dan Aali Nail. Kasih sayang yang dicurahkan oleh Dato’ Rizalman tidak saling tumpah seperti ayah kandung. Segala keperluan disediakan dengan penuh baik sekali. Bergelar sebagai status ‘single father ‘, Dato’ Rizalman antara contoh yang baik patut dicontohi.

Masa berlalu dengan pantas, ditatang penuh kasih sayang sejak kecil kini, usia si abang telah pun 18 tahun. Hari ini merupakan hari lahir Umar Nail. Dato’ Rizalman turut berkongsi ucapan khas buat anak terunanya itu di akaun Instagram miliknya dengan penuh ikhlas kasih seorang bapa kepada anaknya itu.

Turut dikongsikan oleh Dato’ Rizalman sekeping gambar ketika Umar kecil dan sedang meribakan adiknya, Aali Nail. Ucapan yang dititipkan oleh Dato’ Rizalman buat putera sulungnya itu penuh dengan kata-kata nasihat memandangkan kini usia Umar telah pun meningkat remaja.

Ikuti perkongsian ucapan Dato’ Rizalman tersebut di bawah :

View this post on Instagram

Umar da genap lapan belaih teaun Allah bagi hidop ataih dunia.. umoq mcm ni mmg satu umoq yg sangat rapuh untuk kita pileh jalan yg diredhai atau sebaliknya.. umoq mcm ni jugak adalah satu umoq terakhir dari keadaan lemah dan lembut, untuk mula menjadi keras seperti aur dari tahap rebung. Tugas babah melentur tak akan sempurna sehingga hayat Babah masih ada.. dan Umar juga perlu tahu tugas melentur ini bakal Umar pikoi sebagai seorang Abang dan Suami kelak. Gunakan setiap hela nafas kita sebagai ibadah di jalan Allah serta diredhaiNya.. bukan sebagai menjadi asbab kemurkaanNYa. Dunia sebagai ladang.. kita ‘tuai’ hasil bersama sama nanti di Syurga. . . . selamat menyambut hari ulangtahun ke 18 wahai ‘zuriat’ ku.

A post shared by rizalman71 (@rizalman71) on

Ucapan Dato’ Rizalman buat Umar itu turut mendapat perhatian dan buat netizen tersentuh. Rata-rata netizen tidak ket1nggalan turut memberikan ucapan selamat hari lahir buat Umar. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Sannah Helwah wahai Umar.. Semoga menjadi anak yg soleh dan dpt membahagiakan babah dunia akhirat. Kita sama bulan 8, Leo…. Smlm aunty, hari ni Umar… Semoga Allah melindungi mu dr segala perkara bur0k, kejah4tan, aniaya, fitn4h.. Amiin.. “

” Happy birthday! Semoga panjang umur murah rezeki bahagia dunia akhirat.. Amin… “

” Selamat Ulangtahun Kelahiran buat Umar. Moga menjadi anak yg soleh buat babah kamu kerana Allah. Aamiin.. “

” Sanah helwah Umar… Moga sentiasa dlm lindungan dan redha Allah swt.. “

” Happiest birthday to you Umar. Semoga doa babah sentiasa dimakbulkan oleh Allah.. “

” Kenapa saya sayu tengok pic ni. Happy birthday Umar.. “

Ucapan yang penuh bermakna dari seorang bapa, walaupun bukan dari dar4h daging sendiri, namun kasih sayang yang diberikan tetap sama seperti ayah kandung. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak turut mengucapkan selamat hari lahir buat Umar yang ke- 18. Semoga menjadi anak yang soleh. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Rizalman71

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..