” Sekali Allah tarik balik baru tahu macam mana kan, keep strong Wawa … “

Wawa Zainal Bid4s Komen-Komen Netizen Yang Memperlekehkan Penggunaan Gadget Punca ‘Speech Del4y’. Sabar Wawa !!

Terdahulu, Wawa Zainal berkongsi mengenai punca anaknya, Attar lambat bercakap walaupun sudah berusia 6 tahun. Wawa mengatakan penggunaan gadget secara berlebihan merupakan salah satu punca anaknya menjadi begitu.

Wawa turut menasihati ibubapa yang lain yang mempunyai anak yang berumur 2 tahun atau 3 tahun agar memantau penggunaan gadget mereka. Ini kerana penggunaan gadget lebih banyak memberi keburukan daripada kebaikan.

Namun, selepas Attar menjalani sesi ter4pi. Attar sudah mula menunjukkan perubahan. Attar sudah boleh bercakap dengan lancar. Perkara ini telah dikongsi melalui video-video Attar bercakap dan membaca di akaun Instagram miliknya.

Menerusi akaun Instagram Wawa berkongsi beberapa komen netizen yang tidak bersetuju penggunaan gadget merupakan punca anak lambat bercakap. Malah mereka mengatakan anak mereka lebih pandai apabila diperkenalkan gadget.

” Terpanggil pulak nak komen benda ni. masih lagi issue Attar speech delay.. utk pengetahuan korang Attar ni pun sama ya umur setahun lebih da kenal ABC,alif ba ta, nombor, warna, shape,A for apple smpi Z to zebra.. “

” Mmg semua tahu & hafal.. tapi pun speech del4y jugak ya. so jgn selesa sgt anak tu da pandai sebab gajet.. saya cuma nasihat kan kurangkan gajet. tapi terpulang la pada diri sendiri. saya cuma share berdasarkan pengalaman shj. n share pada followers yg bertanya mengenai Attar. sekian “

Rata-rata netizen berharap Wawa abaikan sahaja kata-kata negat1f. Ambil sahaja yang positif. Antara komen-komen mereka :

” Ignore ja mulut maci2 bwg tu sis Wawa.. “

” Sekali Allah tarik balik baru tahu mcm mana kan, keep strong ladyb0ss Wawa .. “

” Macam ni la Wawa, just Kita doakn yg baik2. Xsemua ank2 sama. Kita bg nshat sbb untuk pgjaran tp xsemua akn fhm mksud Kita smpaikn.. Wawa fikir baik2 untuk ank2.. ambk positive bu4ngkn yg negat1f.. “

” Diam lebih baik daripada meny4k1tkan hati org lain. We dont even know the future kepada org yg comment tu. Be strong @ w4w4_zainal  “

” Jgn dilayan sgt komen mcm tu.. biasalah setiap anak bukan sama perkembangan dia.. ada yg lambat.. ada yg cepat.. “

” Ign0re je Wa.. orang2 mcmni rasa mereka yg terbaik dan mereka je yg betul.. tp sebaliknya? Hmm biarkan je.. “

Setiap perkembangan anak adalah berbeza. Rasanya tidak perlu disamakan dengan anak-anak yang lain. Kepada Wawa, buang yang ker0h ambillah yang jernih. Aba1kan sahaja kata-kata yang negat1f. Biasalah dunia artis, tidak boleh lar1 daripada komen-komen negat1f.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Wawa Zainal by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..