” Sebenarnya Mama dan Abah yang paling banyak berk0rban.. “

Video Heliza Helmi Berp1sah Dengan Keluarganya Sebelum Berangkat Menyertai Misi Kemanusian Di Syri4 Buat Ramai Yang Mengalirkan Air Mata. Part Masa Heliza Pel0k Ayah Dan Ibunya, Allahu.. Seb4knya !!

Penyanyi Heliza atau nama penuhnya Nur Heliza binti Helmi, merupakan bek4s pelajar Akademi Fantasia musim ke-5. Dilahirkan pada 3 Februari 1986 , beliau merupakan anak kepada seorang angg0ta pol1s, Helmi bin Haji Mohd Hasbi yang berasal dari kuala kangsar, Perak. Ibunya, Latifah binti Muhammad berasal  dari Terengganu.

Kesungguhan Heliza dalam bidang pel4jaran telah membawanya ke Universiti Malaysia Sabah, Kota Kinabalu, Sabah. Beliau mengambil Pendidikan ( Sains, Biol0gi dan Kim1a) sebagai jurusan beliau di Universiti tersebut. Menamatkan pengajian dalam Ijazah Sarjana Muda pada tahun 2010.

Selain itu, Heliza merupakan salah seorang pengg1at seni yang kuat memperju4ngkan isu ummah. Hal ini memberikan banyak insparasi buat masyarakat. Semangatnya untuk memperju4ngkan isu ummah ini semakin kuat setelah beliau pergi dan lihat sendiri keadaan di G4za, Palest1n pada tahun 2012.

Menerusi akaun Instagram, Heliza telah pergi ke Syri4 dalam misi memberi bantuan buat penduduk di sana. Heliza merupakan ssalah seorang rakyat Malaysia yang terlibat secara aktif membantu mangs4 per4ng di Syria menerusi Team Rescue Syria. Melaksanakan misi bantuan kemanusian, pasti Heliza tidak terlepas daripada berhadapan dengan cabaran.

Ikuti perkongsian Heliza di bawah :

” Perju4ngan yang takkan berhenti sehingga naf4s yang terakhir. Siapa bersama sama Kakja?.. Komen RescueSyri4.. “

” Sebenarnya Mama dan Abah yang paling banyak berk0rban, membenarkan anak anaknya untuk Misi seperti ini. Ya Allah kurniakanlah kedua ibu bapa kami ini Syurga.. Tertinggi Ya Allah. Aamiin .. “

(Kl1k link Watch On Instagram untuk menonton video .. )

Rata-rata peminat begitu seb4k dengan perkongsian Heliza itu dan mereka mendoakan Heliza . Antara komen-komen tersebut :

” Kagum sgt2 dgn heliza ni.. smga Allah permudhkn kn smua nye.. slmt pergi dn blk.. “

” Selamat berju4ng dan selamat pergi dan balik .. Aaminnn.. “

” Selamat berju4ng.. moge Allah jg kamu di sana.. “

” Ya Rabbi selam4tkn perjalanan team mapim dan aka Heliza pergi dan balik dengan selamat …seb4kkkkk weyy.. “

” Semoga sentiasa dlm lindungan dan rahmat Allah.. “

” Allahuakhbar.. sed1h sgt.. semoga Allah lindungi & permudahkan segala urusan bantuan pada saudara kita di sana.. “

Seb4k rasanya, kita di sini aman sentosa, makan, minum, cukup pakai, sedangkan saudara kita di sana memerlukan bantuan daripada kita. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga segala urusan Heliza dan rakan-rakan di sana dipermudahkan dan semoga sentiasa dalam lindungan Allah. Amin.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Heliza Helmi by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..