” Saya tanya guru berapa duit pelajar yang terbak4r.. ” – Ustaz Ebit Lew

Kongsi Video Ziarah Melihat Bangunan Asrama Sekolah Terbak4r, Ustaz Ebit Lew Tampil Memberi Bantuan Dan Sumbangan. SubhanAllah !!

Apabila disebut sahaja nama Ustaz Ebit Lew, tak kira golongan dewasa, kanak-kanak, warga tua malah yang bukan beragama Islam juga turut mengenali beliau. Terkenal dengan sifat baik dan selalu membantu semua golongan yang memerlukan tak kira agama dan bangsa.

Ustaz Ebit sentiasa mengingatkan kita semua agar berbuat baik sesama manusia, berbuat baik kepada ibubapa dan bersifat baik kepada isteri. Peluk lah ibu, peluk lah bapa atau peluk lah isteri ketika kita bersed1h itu menjadi cara terbaik untuk merawat rasa sed1h tersebut.

Pelukan, belaian kelembutan adalah kenikmatan terbesar dalam hidup ini. Jika Allah ingin memberikan kebaikan kepada sebuah keluarga, Allah beri sikap lemah lembut. Begitulah nasihat yang sering disampaikan oleh Ustaz Ebit kepada kita semua.

Terkini melalui akaun Instagram miliknya, Ustaz Ebit berkongsi video kunjungan beliau ke SMA AL FALAH di Raub Pahang. Sekolah tersebut terbak4r beberapa hari yang lepas. Menurut Ustaz Ebit,  Tuanku Pemangku Raja Pahang merupakan insan yang paling awal sampai untuk melihat keadaan di situ.

Jom saksikan video di bawah :

View this post on Instagram

Sebak pagi ini ziarah sma al falah Raub yang terbakar beberapa hari lepas. Sayu lihat bangunan asrama terbakar. Syukur semua selamat. Ada beberapa dorm semua baju dan duit yuran dan duit belanja pelajar semua terbakar. Saya tanya guru berapa duit pelajar yang terbakar. Saya gantikan duit tu. Ada yang rm500 sehingga ada rm30 duit belanja. Saya beri setakat rekod mereka tadi. Saya hadiahkan sedikit duit pada security guard yang cepat sedar kebakaran berlaku dan cepat mengarahkan pelajar keluar bersama warden. Tanda terima kaseh padanya walau tak dapat bayar jasa mereka. Saya hadiahkan 20 kipas dan 6 portable aircond untuk dewan makan yang dijadikan asrama mereka. Terima kaseh Ustaz Tuan Pengetua dan seluruh tenaga kerja di Raub yang sedang bertungkus lumus menguruskan tempat kejadian dan menyiapkan asrama sementara didewan makan untuk penginapan pelajar. Sebahagian pelajar diarahkan balik sementara. Pihak Bomba cepat sampai mengawal api marak. Terima kaseh Pihak Bomba. Pihak Polis. Terima kaseh Yb. Terima kaseh semua Jkr. Jkm. Atm. Jpam. Majlis Perbandaran. Semua ada beberapa hari membantu. Terima kaseh ramai pihak disana telah membantu dan menguruskan keadaan disana. Paling awal sampai Tuanku Pemangku Raja Pahang..Subhanallah. Kagum dan terharu dengar Tuanku sentiasa berjiwa rakyat. Semoga Allah berkati dan rahmati Negeri Pahang-ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Perkongsian daripada Ustaz Ebit ini mendapat perhatian ramai. Antara komen-komen mereka ialah :

” Alhamdulillah ustaz ebit.. Allah Maha Kuase Makhluk Langsung Tkde Kuase.. segala bantuan ustaz Allah saje yg dpt membalasnye dengan ganjaran mahligai seindah2 tempat di dlm syurga.. “

” Kami sokong ustaz, terima kasih ustaz kerana ustaz tolong mereka, ustaz telah membuatkan ramai orang hidup selesa, terima kasih ustaz.. “

” Sayu setiap kali tengok ig ust .. moga Ust sentiasa didalam rahmat allah .. doakan saye supaya bileh jadi hebat macam ust.. “

” Innalillah. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan semoga Allah limpahkn rezeki pd ustaz Ebit.. “

” Allahuakbar.. semoga ustaz Ebit Lew sentiasa dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan berpanjangan.. “

Terima kasih Ustaz Ebit yang sentiasa membantu golongan memerlukan dan sentiasa berkongsi setiap rezeki yang dimiliki. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas segala kebaikan dan peng0rbanan yang dilakukan oleh Ustaz Ebit. Semoga Ustaz Ebit diberikan kesihatan yang baik dan teruskan berdakwah. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ustaz Ebit Lew

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..