” Saya tak tahu apa-apa, bila dah sedar saya berada di dalam ambul4ns..”

Video Detik-Detik Cem4s Azhan Rani Dikejarkan Ke H0spital  Semasa Penggambaran Drama Nur 2, Mengundang Seb4k Peminatnya..

Azhan bin Abdul Rani atau lebih dikenali sebagai Azhan Rani merupakan seorang pelakon terkenal di negara ini, berasal dari Tanjung Karang, Selangor. Azhan Rani memulakan kerjaya awalnya dalam bidang lakonan menerusi drama radio, beliau terkenal dengan peranan di televisyen dan filem.

Penglibatan pertama Azhan dalam bidang seni ialah menerusi drama radio bermula pada 2004, ketika berusia 28 tahun, di mana ketika itu hasrat beliau hanya sekadar ingin mencuba dan mengetahui bagaimana drama radio dilakukan.

Pelakon Nur 2 yang memegang watak Ustaz Syed Hamadi ini mempunyai bakat yang besar dalam bidang lakonan. Kemunculannya dalam setiap drama yang dilakonkan akan ditunggu-tunggu oleh peminat seni tanah air.

Terutama dalam drama Nur 2 ini. Watak yang dibawa sangat meningg4lkan kesan kepada penonton keseluruhannya.

Azhan Rani seringkali berkongsi cerita mengenai Drama Nur 2 yang hang4t diperkatakan ini di laman Instagram miliknya. Ramai peminat Nur 2 ternanti-nantikan entri terbarunya setiap hari.

Terbaru, Azhan Rani telah memuat naik beberapa buah video yang diambil daripada Iflix untuk tontonan peminat dan pengikutnya di Instagram.

Dalam video yang pertama Azhan Rani telah menceritakan watak penunggang agama yang dibawanya dalam drama Nur 2 adalah mewakili watak-watak yang didapati di dunia realiti ini. Ramai sebenarnya yang tidak menyedari kerana mereka dibutakan dengan sikap mereka yang nampak baik di depan orang.

Azhan Rani ingin menyedarkan masyarakat, bahawa ramainya anak-anak tahfiz di luar sana yang bekerja dan meminta derma untuk sekolah tahfiz yang tidak wujud, ada sekolah tahfiz yang ditut0p dan ada juga pengetua tahfiz yang berf0ya-f0ya ke luar negara. Perkara ini perlu dibendung untuk mengelakkan ianya lebih berleluasa.

Sedikit sedutan dari video tersebut :

Azhan Rani : Sekolah tahfiz ditut0p kerana mengutip derma yang tidak wujud..

Azhan Rani : Ramai di luar sana, anak-anak tahfiz yang mengutip derma.. perkara ini sangat menyedihkan. Kita mar4h.. tapi di luar sana ramai yang menyanjung orang-orang penunggang agama ini. 

Azhan Rani : Kalau tak dapat banyak kita bend0ng, sedikit pun jadilah …

Manakala video yang kedua pula lain kisahnya. Kisah ketika Shooting Drama Nur 2, Azhan Rani telah mengalami dem4m yang ter0k. Cerita Azhan Rani lagi, beliau tidak sedar ketika dia pengsan di set. Beliau mula sedar bila sudah berada di dalam ambul4ns.

Apa yang dia rasakan ketika itu adalah, semangat kekeluargaan yang kuat di dalam Nur 2, pengarah sanggup memberhentikan penggambaran dan berikan masa untuknya berehat. Betapa tingginya kasih sayang di dalam keluarga Nur 2 itu sendiri.

Azhan Rani mengalami dem4m ter0k semasa penggambaran Nur 2.

Azhan Rani dikejarkan ke hospital dengan menaiki ambul4ns.

Azhan Rani : Sepatutnya saya ditahan di h0spital tetapi saya dibenarkan keluar.

Bagi video yang ketiga pula memaparkan detik-detik cem4s krew-krew Nur 2  dan unit kecem4san dari Hospital Tunku Jaafar, Seremban, apabila Azhan Rani pengs4n semasa di set penggambaran.

Boleh lihat foto-foto detik-detik itu di bawah ini :

Suasana cem4s di set penggambaran

Azhan Rani tidak sedarkan diri di set penggambaran

Unit Kecemasan dari Hospital Tunku Jaafar Seremban.

Sedihnya bila tengok ini yang terjadi kepada Azhan Rani.

Jom tonton video di bawah  :

( Sila KLIK simbol > di sebelah kanan untuk melihat video yang seterunya )

” Nur2 dah habis dah. Banyak pulak kelas ceramah kena bagi ni. Tq iflixmy utk perkongsian ni “

Rata-rata peminat dan pengikut Azhan Rani merasa sedih dan sebak apabila melihat kejadian yang berlaku kepadanya itu. Ini komen-komen mereka :

” Lahaii sedihnye tgk abg azhan rani behind the scene… apa2 pn abg da bt yg terbaik utk nur2 ckup mnghiburkan penonton, mmg btul apa yg abg bgtau kt luar sbenarnye watak hamadi tu bnyk n sy pnah jumpa “

” Respect abg an azhan rani lakonan abg sgt trbaik dan mnjiwai sesuatu watak good luck n semoga d murahkn rezeki n smoga dlm lindungan Allah SWT… semoga dberi kesihatan yg baik jgk… untk abg azhan rani “

” Org xnampak behind the scenes mcm2 pahit manis yg abg an azhan rani Kne hadapi.. Org hanya nampak abg an sentiasa sehat deliver watak abg dgn baik tanpa cac4t cel4.. Terbaik abg an semoga abg an mnjd pelakun lagend yg akn dikenang snpjg hayat “

” Terbaikkk bro, wlau ape pn terjadi, lakonan awk sgt terbaikkk bro. Klu tk menang award thun ni tk tau la nk ckp cmne org menilai kerja awk bro, good luck n semoga dlm lindungan allah swt, amin.”

” Mmg ada org2 mcm ni..mmg ada penunggang agama.. mmg ada suami yg jenis ni.. malah ada yg lebih teruk lg.. sep4k teraj4ng isteri mainan dia.. mmg wujudlaa senang cerita. “

Syukur Alhamdulillah Abang Azhan Rani sudah sihat. Kami di Berita Kopak mendoakan Azhan Rani terus dikurniakan kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan oleh Allah hendaknya . Amin

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Azhan Rani by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..