” Saya punya khusyuk tengok, h4mpeh betul. Hahaha.. “

Video Imam Muda Asyraf Melayan Kerenah Anak-Anaknya Untuk Membuat ‘Challenge Air Bikarbonat Panc0t Sampai Bumbung’. Semangat Betul Si Ayah Sahut Cabaran Anak-Anak !!

Nama ustaz Muhammad Asyraf Mohd Rezuan atau lebih mesra dengan panggilan Imam Muda Asyraf sangat popular dalam kalangan pengikutnya. Berpengetahuan dalam bidang agama dan menyampaikan dakwah dengan penuh berhemah buat ramai yang kagum dengannya.

Umum mengetahui, Ustaz Asyraf merupakan juara musim pertama bagi program pencarian imam di kalangan generasi muda iaitu Imam Muda. Sejak menjuarai pertandingan realiti Imam Muda 2010, kini Ustaz Asyraf meneruskan survivalnya dengan cara tersendiri.

Selain bergelar pendakwah bebas, Ustaz Asyraf turut menceburi bidang perniagaan pakaian lelaki. Meskipun bergelar pendakwah, jangan sangka dalam sikapnya yang tegas, rupanya Ustaz Asyaf juga sangat kelakar sebenarnya. Telah mendirikan rumah tangga dan mempunyai tiga orang cahaya mata iaitu dua orang lelaki dan seorang perempuan.

Hasil tinjauan di akaun Instagram Ustaz Asyraf telah berkongsi satu video yang memaparkan rag4mnya bersama anak-anak sedang melakukan ‘Challenge air bikarbonat pancut sampai ke bumbung’ dengan mencampurkannya dengan sejenis gula-gula kunyah. Rajin sungguh Ustaz Asyraf yang melayan permintaan anak-anaknya itu.

Ikuti perkongsian tersebut di bawah ini :

Rata-rata netizen turut terhibur akan perkongsian video itu. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Coca cola lah ustaz, Peps1 nih memang tak berapa jadi.. “

” Abah penyayang…. Sesekali gag4l tetap tabahhh… “

” Sronok layan ank2 dgn aktiviti¬† eksperimen2 mcm ni. Kdg mak ayah yg excited.. “

” Hahahaaa sian depa, punya la excited… Ingat ust boh Ment0s semua, baru boleh cuc0k langit.. “

” Peps1 xori tu. Mana nk jadi. Try beli yg ori baru jadi. Haha.. “

” Saya punyala kusyuk tngok. Hampeh betul la.. “

” Mcm mana boleh tak jadi ?? Check betol2 tak0t ubat gegat tu bukan Ment0s.. “

Semangat betul ustaz, meskipun misi gag4l. Mungkin ustaz boleh cuba sekali lagi menggunakan air bikarbonat lain seperti yang dicadangkan oleh netizen di ruangan komen. Apa-apa pun, memang terbaik, kasih seorang ayah yang sentiasa melayan kerenah anak-anak. Kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Ustaz Asyraf sentiasa bahagia bersama keluarga tercinta. Aamin.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Imam Muda Asyraf

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..