” Saya k0rbankan kasih sayang saya untuk Fizo sekeluarga.. “

” Bukannya saya tak cuba untuk selamatkan, dah cuba. Saya pun, tu lah.. ” – Kata-Kata Mawar Karim Buat Ramai Yang Sebak. Doakan Yang Baik-Baik !!

Nama pasangan pelakon dan juga merupakan usahawan terkenal Fizo Omar dan Mawar Abdul Karim tidak perlu diperkenalkan lagi. Masing-masing berjaya mencipta nama dan terkenal di Malaysia.

Fizo atau pemilik nama sebenar Wan Hafizul Wan Omar berkahwin dengan Mawar pada 10 November 2013. Alhamdulillah, setelah 4 tahun mereka diijabqabul, akhirnya Allah menganugerahkan mereka seorang anak perempuan yang diidam-idamkan selama ini.

Pasangan ini telah mendapat anak pada 29 Disember 2017 menerusi rawatan kesuburan setelah mereka mencuba pelbagai rawatan dan ikhtiar tanpa berput0s asa.  Anak comel itu diberi nama Wan Maryam.

Apa yang menyedihkan baru-baru ini kita dikej0tkan dengan berita Mawar telah mendapatkan khidmat peguam bagi menyelesaikan kemelut rumahtangga mereka. Sebelum ini dikhabarkan Fizo dan Mawar dikatakan berhadapan dengan masalah dan kisah mereka mula menjadi perbualan ramai kerana meraikan raya Aidilfitri secara berasingan.

Ramai yang terkej0t dan tidak menyangka perkara ini kerana Fizo dan Mawar kelihatan seperti pasangan yang bahagia. Apa-apa pun, dalam rumahtangga pasti ada dugaannya. Bak kata lirik lagu Allahyarham Tan Sri P.Ramlee, sedangkan lidah lagi tergig1t, inikan pula suami isteri.

Namun hari ini kita sekali lagi dikej0tkan berita perp1sahan antara Fizo dan Mawar. Ikatan perkahwinan selama 6 tahun pasangan itu terler4i apabila Fizo melepaskan tal4k satu kepada Mawar di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat pagi tadi.

Namun begitu, Fizo dan Mawar kelihatan sangat tenang. Tetapi siapa yang tahu apa yang ada di sudut hati mereka. Malah mereka turut mengakui masing menyayangi antara satu sama lain. Siapa yang tidak sedih dengan perpis4han. Menurut Mawar, dia meng0rbankan kasih sayangnya untuk kebahagiaan Fizo dan keluarga.

Rata-rata peminat meluahkan rasa sedih setelah mengetahui berita ini. Antara komen-komen peminat :

” Bertabahlah. Bersabarlah. Sesungguhnya Allah sebaik2 perancang. kalau itu jln terbaik. Hanya mereka je tau. Kalau masih kuat cinta itu sayang itu moga boleh bertaut lg.. “‘

” Sumpah aku sayang g1ler perhubungan dorang ni. baik fizo atau mawar. Dua2 aku sayang. Tapi mcm x prcaya dorang bleh bercer4i. Allahu sedihnya.. “

” Ya Allah ya tuhan ku. mungkin ada hikmah d sebalik pencer4ian ni. apa yg berlaku ni serah pada Allah segalanya. berdoa aje lah fizo. nampk fizo syg mawar lg. kalau ada jodoh mgkin rujuk kembali.. “

” Semoga Allah memberkati kalian berdua abg fizo dan kak mawar. Kami netizen mendoakan yang baik2 sahaja. In shaa Allah.. “

” Obvious mawar tahan nangis. stay strong mawar. carilah jodoh & keluarga mertua yang menyayangi diri you dan menghormati marriage you.. “

Sama-sama kita doakan yang terbaik buat Fizo dan juga Mawar serta Maryam. Setiap yang berlaku pasti ada hikmah. Bak kata Ustaz Ebit Lew, Allah uji sebab Allah sayang. Semoga semua urusan dipermudahkan dan baik-baik sahaja. Amin..

Tonton video di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG Fizo Omar, Mawar Karim, Youtube Media Hiburan by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..