” Saya jarang upload gambar Ainul bukan tidak mahu UPDATE, tetapi.. “

Ahmad Safiudinn Menjelaskan Kepada Yang Bertanya Kenapa Beliau Tidak Lagi Berkongsi Mengenai Anaknya Ainul Mardhiah. Tak Sangka Ini SEBABNYA. Harap Faham Ye Semua !!

Beberapa bulan lalu, kisah adik Ainul Mardhiah Binti Ahmad Safiuddin menjadi tumpuan dan perhatian di media sosial, malah Kisah Ainul yang menghidap ‘ Germ Cell Tum0r’ ini juga mendapat perhatian negara. Dan akhirnya mendapat bantuan daripada Dr Amalina bagi membuat pembedahan di London.

Apabila adik Ainul selamat sahaja pembed4han, Khabar gembira itu memenuhi segenap penjuru berita. Ianya merupakan berita gembira bagi seluruh rakyat Malaysia apabila mengetahu adik Ainul sudah selamat dibed4h. Penuh rasa syukur kepada Allah di atas kejayaan pembedah4n itu.

Mana tidaknya, sebelum itu ketika kisah adik Ainul menjadi viral, ramai yang datang membantu. Apa yang paling menyedihkan apabila ada segelintir netizen yang sanggup berk0rban harta kesayangan demi membantu mempermudahkan rawatan adik Ainul.

Menerusi ruangan Instastory di laman Instagram, Ahmad Safiuddin ayah kepada Ainul Mardhiah telah memuat naik sebuah status bertulis. Status tersebut menyatakan tentang anaknya Ainul Mardhiah. Ahmad Safiuddin memberitahu bahawa beliau jarang berkongsi gambar anaknya Ainul bukannya kerana dirinya tidak mahu update.

Menurutnya, beliau berbuat demikian kerana mendapat nasihat dari orang yang berilmu tentang penyak1t ‘Ain. Setelah diberitahu, beliau cuba mendapatkan maklumat penyak1t tersebut di sistem pencarian Google dan ianya sahih. Katanya lagi, Nabi SAW ada juga menyebutnya.

Di akhir penulisan status tersebut, beliau memohon maaf  dan meminta supaya jangan berkecil hati dengannya. Beliau juga mengatakan sekiranya ada maklumat dan Informasi penting mengenai anaknya itu , beliau akan memaklumkan di laman Facebook dan juga di Instagram.

Di bawah ini adalah status dari Ahmad Safiuddin yang diambil di ruangan Instastory.

Beliau turut berkongsikan maklumat mengenai penyakit ‘Ain tersebut. Dan inilah screenshot daripada ruangan Instastory Ahmad Safiuddin di Instagram miliknya.

Terima Kasih Saudara Ahmad Safiudinn kerana berkongsikan tentang penyakit ‘Ain ini. Dengan maklumat ini sekurang-kurangnya dapat memberi maklumat dan informasi kepada yang belum mengetahuinya .¬†Berita Kopak mendokan adik Ainul Mardhiah terus membesar dengan sihat dan dilindungi oleh Allah selalu. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Ahmad Safiudinn by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..