” Saya harap setiap kali cikgu melihatnya, cikgu akan ingat saya.. “

Seorang Guru Terima Hadiah Beyblade Dari Muridnya. Bila Membaca Tulisan Yang Tertulis Pada Sampul Tersebut, Buat Beliau Seb4k. Rupa-Rupanya..

Profesion perguruan adalah satu profesionyang sangat mulia dalam proses pembangunan manusia, masyarakat dan negara.  Di zaman teknologi yang serba maju dan canggih ini, peranan dan tanggungjawab guru semakin mencab4r dan memerlukan kekuatan ment4l yang tinggi.

Seseorang guru memainkan peranan penting dalam memberi pendidikan kepada muridnya. Kebiasaanya murid-murid akan  menyayangi guru yang mengambil berat dan prihatin kepada mereka. Setiap pelajar perlu dididik dengan penuh kasih sayang.

Hari ini di Twitter, sebuah perkongsian daripada seorang bekas guru sandaran telah menjadi tul4r. Perkongsian tersebut daripada pengguna Twitter bernama Fitri Azman. Melihat perkongsian daripada saudara ini, ramai yang merasa seb4k dan tersent0h. Di bawah ini adalah perkongsian daripada Fitri Azman.

Setiap guru pasti merasa sangat dihargai  dan seb4k apabila menerima hadiah daripada seorang murid. Begitu juga apa yang terjadi kepada saudara Fitri ini. Pemberian hadiah daripada seorang murid kepadanya ini adalah hadiah sempena penam4tan perkhidmatannya sebagai guru sandaran di Sekolah Kebangsaan Sg. Telor.

Menurutnya, walaupun berkhidmat di sekolah tersebut hanya dalam tempoh 2 bulan, beliau sangat terh4ru kerana dihargai oleh murid-murid tahun 1 dan tahun 3 dengan memberikan pelbagai hadiah kepadanya. Tambahnya lagi, dalam banyak-banyak hadiah, beliau tertarik dengan satu hadiah yang diberikan oleh ketua kelas tahun 3 Tekun.

Hadiah yang diberi oleh ketua kelas tersebut adalah sebuah mainan Bayblade. Hatinya bertambah seb4k apabila membaca tulisan yang tertulis di atas pembalut berwarna hijau tersebut. Mainan Bayblade tersebut adalah benda yang paling disayangi murid tersebut.

Di bawah ini adalah hadiah tersebut serta tulisan yang tertulis di dalamnya :

Ini beberapa thread dalam posting saudara Fitri iti :

Beberapa reaksi daripada pengguna Twitter yang lain :

Beruntungnya saudara Fitri Azmann kerana disayangi murid-murid. Pastinya saudara Fitri seorang ayng sangat baik kepada murid-muridnya. Ini boleh dijadikan contoh kepada guru-guru di luar sana. Kami di berita Kopak mendoakan saudara Fitri terus maju jaya di masa hadapan. InshaAllah.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : Twitter Fitri Azmann by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..