” Sapa yang lauk kan tu Abu, memang pishang la kant0i.. “

PU Abu Buat Laporan Polis Kes Kena Puk0l Dan Minta Dal4ng Tampil Munculkan Diri !!

Umum yang mengetahui kisah yang terjadi antara Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan atau lebih dikenali dengan panggilan PU Abu dengan bekas isterinya, Ain ‘Afini Latif. Kisah ini pernah menjadi kec0h dan viral di media sosial beberapa bulan yang lalu.

Baru-baru ini PU Abu mengej0tkan ramai apabila berkongsi gambarnya yang penuh cal4r bal4r di kedua bel4h tangannya. Menurut PU Abu dia kini diuji lagi dan memaklumkan 4 – 5 orang yang cuba melakukan sesuatu yang bur0k kepadanya. Namun begitu, PU Abu tidak menjelaskannya secara detail.

Perkongsian PU Abu mengundang tanda tanya netizen yang tidak menyangka sampai begitu sekali orang benc1 padanya sehingga sanggup menceder4kannya. Ramai yang bersimpati atas nasih yang dialami oleh PU Abu, namun tidak kurang juga ada yang mengec4m dan masih tidak berpuas hati dengannya.

Terbaru menerusi akaun Instagram, PU Abu memaklumkan beliau telah membuat laporan polis atas apa yang berlaku pada dirinya. Beliau juga berharap supaya dal4ng di sebalik kejadian itu berani tampil untuk berdepan dengannya dengan cara yang baik.

Baca perkongsian PU Abu di bawah :

” Insyallah moga dipermudahkan. Berkaitan kejadian puk0l saya telah pun membuat report pada hari rabu (11/9/19) dan jumaat (13/9/19) untuk tindakan pihak berwajib diambil.. “‘

” Semoga “dal4ng” kepada kejadian ini berani menampilkan diri bagi menyelesaikan secara elok dan baik.. “

” Kejadian puk0l terhadap saya ini akan saya update dari semasa ke semasa agar tiada spekulasi dan f1tnah yang timbul. Saya mohon do’a daripada netizen agar keadilan dapat ditegakkan.. “

Walaupun masih ada netizen yang meny1ndir atas apa yang berlaku sebelum ini, tetapi masih ramai yang mendoakan semoga urusan PU Abu dipermudahkan. Antara komen-komen netizen :

” Semoga Allah berikan perlindungan kepada @puabu.official.. “

” Inshaallah abu moga dipermudahkan.. “

” Hahaha sapa yg lauk kan tu bu… Mmg pishang la kant0i.. “

” Dasy4t nya skrg ada kes puk0l bagai semoga sentiasa dilindungi.. “‘

” Semoga dipermudah urusan ko cian.. semoga dpt siapa dal4ngnya.. “

” Semoga Allah permudahkan segala urusan @puabu.official insyallah Allah Akan bantu.. “‘

” Semoga Allah mempermudahkn segala urusan sahabatku @puabu.official … dia ingat dunia ney xda undang2… “

” Bagus @puabu.official menegakkan keadilan lebih baik.. “

” Stedy pu.. biar org tau.. bukan boleh suka2 puk0l org.. “

Semoga PU Abu sabar dan tabah dengan ujian ini. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga semua urusan PU Abu dipermudahkan oleh Allah. Janganlah sesekali kita menjat0hkan hukum kepada orang lain kerana siapa tahu mungkin mereka adalah lebih baik daripada kita. Wallahulam..

Silakan SHARE..

Sumber : IG PU Abu by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan