” Retis sekarang, best la famous. You buat apa eh nak kasi banyak follower.. “

Ini Kata-Kata Paling Terbaik Dari Farah Lee Buat Netizen. Wow Membebel Pun Macam Sedap Baca Dik. TERBAIKLAH !!

Farah Lee atau nama sebenarnya Nurfarahin Binti Romli merupakan seorang yang tidak asing lagi dalam media sosial. Bekas isteri kepada pengacara Ally Iskandar ini mula menjadi perhatian oleh netizen sejak mereka sudah tidak hidup bersama lagi. Percer4ian mereka berlaku pada tahun 2016.

Hasil perkahwinan Farah dengan bekas suaminya itu, mereka telah dikurniakan seorang anak perempuan yang diberi nama Maream Isabel. Kini Maream Isabel yang comel itu telah pun berusia 5 tahun. Farah Lee tidak pernah menjauhkan Maream dengan ayahnya Ally Iskandar.

Farah Lee juga merupakan pemilik bagi jenama pakaian Omma & Essabel. Kegigihan Farah Lee dalam membesar anaknya Maream harus dipuji. Bukan sahaja seorang yang tabah malah dilihat sebagai seorang ibu tungg4l yang sangat bijak dan berdikari.

Terbaru, menerusi laman Instagram, Farah Lee telah memuat naik sebuah Foto beserta Kapsyen yang panjang. Kapsyen tersebut dikongsikan untuk netizen yang ters4lah anggap terhadap dirinya. Dengan itu, beliau perlu perbetulkan statement yang ada di pemikiran netizen. Ini yang selalu disuarakan netizen terhadapnya :

” Retis sekarang, Best la famous, You buat apa eh nak kasi banyak follower, Kau kena self-branding, boleh up busines, Buat la viral2 nanti lagi ramai kenal..”

Menurut Farah Lee, beliau bukannya melakukan sesuatu berdasarkan populariti yang beliau ada. Sebenarnya diri beliau sudah lama dikenali dan terkenal. Sejak beliau dibangku sekolah lagi beliau sememangnya mempunyai ramai kawan, bukan sahaja kawan sekelas, malah senior dan junior di sekolah itu hampir semua beliau kenali.

Katanya lagi, ketika berkahwin dengan ayah kepada Maream, beliau makin dikenali ramai. Sebenarnya  beliau sendiri tidak suka untuk mendapat liputan meluas tetapi apa boleh beliau lakukan kerana sudah berkahwin dengan seorang selebriti. Setelah berkahwin beliau dinasihati oleh ayahnya supaya kurangkan di media sosial.

Dan setelah bercera1 , beliau mulakan semula apa yang telah ditingg4lkan sebelum ini. Beliau mula menulis dan sharing. Baginya dengan berkongsi sesuatu mungkin boleh menjadi kebaikan dan dimanfaatkan oleh orang lain. Di samping mempertingkatkan amal jariah dan bukannya untuk populariti.

Ini adalah posting yang dimuat naik oleh Farah Lee :

” I’m not here to be known, I’m known to be here. ” Retis sekarang, Best la famous, You buat apa eh nak kasi banyak follower, Kau kena self-branding, boleh up busines, Buat la viral2 nanti lagi ramai kenal. Seri0usly.? Does popularity really matter to you.? “

” Since school, I always have lotsa friends. I just love making friends, kawan sekelas kelas lain junior senior semua I kawan. Then kawan ni kenalkan ke kawan tu, so makin memb1ak kengkawan.. “

” After highschool, dapat pergi Korea. Masa ni semua orang gila Korea, I pulak memang suka share updates sebab through updates I dapat engage with and make friends. So more access untuk I kenal orang dan orang kenal I, through social media.. “

” Halfway I tetiba pakai tudung. Ramai orang terkej0t dan tanya. Malas nak jawab satu2, I started blogging. So I dikenali sebagai blogger pulak. Takde specific strategy pun, not even once I made money of out it.. “

” I just merely share what I want to share – masa ni dah berhijrah so sharing pun tak nauzubillah sangat. Then kawen dengan daddy Maream, a TV celebrity, time ni dapat coverage meluas. I tak suka but what to do.. “

” I ingat lagi ntah macam mana reporter dapat cari sampai ke rumah, I meny0rok dalam bilik tak keluar haha. Kena interview I tolak. Masa kawen daddy suggest untuk sl0w down social media.. “

” I did. But I felt like I lost a part of me. I rasa useless sebab I tak dapat share and benefit others. Meantime ada lah few updates but not much.. “

” Then cer4i pulak (banyak betul turning point in life haha) so I start lah sharing suka hati aku balik Time ni ramai start follow tapi sama, takde specific strategy, I just share apa yang I rasa perlu, just me being me.. “

” Most of them my own experience je but I’m happy to share kalau itu boleh dijadikan as amal jariah and help others. Jalan hidup yang Allah tetapkan ini, harapnya dapat saya guna untuk memanfaatkan.. “

” Dikenali adalah satu tanggungjawab, moga ia cara Allah mel1ncirkan jalan saya ke Syurga.What matters is not the quantity of your followers but what quality you can provide them with.. “

” Don’t try to hard too please people, never f4ke your life. Be you, love you – and the rest will be at your pleasure. #FLwrites #ommabebel “

View this post on Instagram

. I'm not here to be known, I'm known to be here. . "Retis sekarang, Best la famous, You buat apa eh nak kasi banyak follower, Kau kena self-branding, boleh up busines, Buat la viral2 nanti lagi ramai kenal.." . Seriously.? Does popularity really matter to you.? . Since school, I always have lotsa friends. I just love making friends, kawan sekelas kelas lain junior senior semua I kawan. Then kawan ni kenalkan ke kawan tu, so makin membiak kengkawan. . After highschool, dapat pergi Korea. Masa ni semua orang gila Korea, I pulak memang suka share updates sebab through updates I dapat engage with and make friends. So more access untuk I kenal orang dan orang kenal I, through social media. . Halfway I tetiba pakai tudung. Ramai orang terkejut dan tanya. Malas nak jawab satu2, I started blogging. So I dikenali sebagai blogger pulak. Takde specific strategy pun, not even once I made money of out it, I just merely share what I want to share – masa ni dah berhijrah so sharing pun tak nauzubillah sangat ­čść . Then kawen dengan daddy Maream, a TV celebrity, time ni dapat coverage meluas. I tak suka but what to do. I ingat lagi ntah macam mana reporter dapat cari sampai ke rumah, I menyorok dalam bilik tak keluar haha. Kena interview I tolak. Masa kawen daddy suggest untuk slow down social media. . I did. But I felt like I lost a part of me. I rasa useless sebab I tak dapat share and benefit others. Meantime ada lah few updates but not much. . Then cerai pulak (banyak betul turning point in life haha) so I start lah sharing suka hati aku balik ­čść Time ni ramai start follow tapi sama, takde specific strategy, I just share apa yang I rasa perlu, just me being me. Most of them my own experience je but I'm happy to share kalau itu boleh dijadikan as amal jariah and help others. . Jalan hidup yang Allah tetapkan ini, harapnya dapat saya guna untuk memanfaatkan. Dikenali adalah satu tanggungjawab, moga ia cara Allah melincirkan jalan saya ke Syurga. . What matters is not the quantity of your followers but what quality you can provide them with. Don't try to hard too please people, never fake your life. Be you, love you – and the rest will be at your pleasure. . #FLwrites #ommabebel

A post shared by FARAH LEE (@farahlee_) on

Rata-rata menyukai dan bersetuju dengan apa yang ditulis oleh Farah Lee. Ini anatara komen-komen mereka

” Following you since the blogging days! Suka sangat sbb ur writing. I gained so many knowledge. Thank you.. “

” Love your info sharing. Keep on writing farah.. “

” That turning point lah yg bnyk create experience in our life .. I’ve been through same thing.. “

” Kte suka follow farah sbb byk bg info, psl travel, parenting, bg good vibes suka suka suka suka maream pn kte sukaa sukaaaa tunjuk video maream kt ank kita.. “

” Follow kak Farah Lee because your writing and sharing. Loveeee your writing. Keep sharing and inspiring. May Allah bless you omma and maream.. “

┬á” Keep sharing. I love reading all your ig post.. “

┬á” Bebel pown rse mcm best sgt baca adik deserve utk dptkn pasangan yg terbaik.. Moga yg baik2 mengiringi hidup adik n maream.. “

Memang Terbaik Farah Lee. Kata-kata yang pastinya membuka mata netizen di luar sana. Apa-apa pun setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kami di Berita Kopak mendoakan Farah Lee terus tabah dan kuat melalui ujian hidup bersama anak tersayang. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Farah Lee by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..