Persembahan Taekwando ini kelihatan Seperti Biasa Sahaja, Tetapi Tiba-Tiba Aksi Seseorang Buat Penonton Terpuk4u!

APABILA anda menonton persembahan mereka ini, mungkin anda akan jat0h cinta pada taekwondo, atau setidaknya anda akan kagum dengan atlet-atlet ini. Gerakan-gerakan yang ditunjukkan oleh mereka satu demi satu akan membuat anda kagum!

Taekwondo adalah seni bela diri berasal dari Korea yang juga adalah salah satu olahraga nasional Korea. Olahraga ini adalah salah satu seni bela diri popular yang dipertandingkan di Olimpik.

Dalam bahasa Korea, Tae bermaksud “menend4ng atau menghanc0rkan dengan kaki”, sedangkan Kwon bermaksud “t1nju”, dan Do berarti “jalan” atau “seni”. Seni beladiri ini menekankan tend4ngan yang dilakukan dengan menggunakan daya jangkau dan kekuatan kaki untuk melump0hkan lawan.

Dalam pertandingan, umumnya tend4ngan berputar 45 darjah, tend4ngan depan, hent4kan dari tepi adalah teknik yang paling banyak dipergunakan.

Dalam satu persembahan Taekwando kelihatan beberapa orang melakukan persembahan taekwando yang menarik tetapi ada seseorang yang telah membuatkn penonton tertarik dengan aksinya

Berbagai teknik yang suk4r mereka tunjukkan di video satu ini. Pada minit 2:30, kelihatan beberapa atlet sedang menyiapkan papan dengan ketinggian 2-3 meter.

Dan tiba-tiba seseorang menjat0hkan papan itu dengan melompat dan melambung sangat tinggi! Semua orang yang menonton pasti kagum tidak berkedip.

Persembahan ini diadakan di kejuaraan taekwondo Hanmadang. Hanmadang ini adalah festival taekwondo dunia yang diadakan di Korea selama seminggu. Ramai atlet taekwondo dari seluruh dunia akan datang untuk bertanding dan juga menunjukkan kemahiran mereka.

Atlet-atlet yang sedang mempersembahkan aksi mereka ini adalah dari Korea. Usia mereka masih muda, namun kemahiran mereka benar-benar patut diberikan pujian.

Seberapa tinggi papannya, mereka boleh melompat tinggi dan menghancurkannya.

Lihat betapa tingginya wanita ini meloncat pada minit ke 3:30! Dia telah melompat setinggi 3 kali ketinggian dia!

Pertunjukan ini berjalan lancar kerana kekuatan satu pasukan. Bila tidak ada semangat sepasukan dan kerjasama, sehebat apapun mereka, pasti tidak akan berjaya!

Tonton VIDEO Penuh Di Bawah

Terima Kasih Kerana Membaca. Silakan SHARE Dan Semoga Bermanfaat

Disediakan dan DisushnOleh Berita Kopak / Content Media

Sumber : Youtube.com