” Percutian traged1, sak1t dahulu baru bantu.. “

Perkongsian Daripada Kamarol Khahar Ini Membuka Mata Ramai Orang. Siapa Sangka Perkara Ini Mungkin Akan Terjadi Ketika Anda Bercuti !!

Bercuti bersama keluarga ialah di mana suami atau isteri meluangkan masa bersama-sama anak-anak di suatu lokasi pelancongan. Ada tempat pelancongan yang memerlukan kos yang tinggi dan ada juga yang boleh memilih tempat pelancongan yang memerlukan kos yang rendah.

Antara kebaikan percutian adalah ia dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan sesama ahli keluarga. Semasa bercuti, ibu bapa dan anak-anak dapat memahami antara satu sama lain. Selain itu, semasa percutian keluarga juga, ahli-ahli keluarga dapat membebaskan diri mereka daripada tekanan-tekanan harian seperti tekanan di tempat bekerja dan di sekolah.

Kebiasaannya, percutian ke luar negara memerlukan budget yang lebih. Ini kerana untuk pergi bercuti ke tempat orang memerlukan pelbagai persediaan. Paling utama sekali memerlukan passport. Menjadi impian setiap insan untuk bercuti ke luar negara.

Pernahkan anda terfikir sesuatu perkara yang tidak diingini berlaku ketika anda bercuti ? Tambahan pula jika di negara orang. Selalunya sebelum pergi kita mesti membayangkan perkara yang indah sahaja. Namun melalui perkongsian daripada Kamarol Khahar di akaun facebooknya, membuka mata ramai orang.

Baca perkongsiannya dibawah :

SEOUL MISSION !

PERCUTIAN TRADEG1

INSUR4NCE PAY & CLAIM !! (S4KIT DAHULU BARU BANTU)

A very Good Lesson!

Alhamdulillah. Saya kongsi kan pengalaman ini untuk rujukan dan pengetahuan kawan kawan di media sosial ini. Cerita ini sangat panjang. Perlu sedikit masa untuk anda habiskan.

14/8/2019
– Keluarga saya (abah, mak, adik dan husband) empat beranak telah ke Seoul Korea untuk tujuan bercuti. Tiba di Seoul pada petang hari tersebut. Terus check in dan berehat.

15/8/2019
– Mereka bergerak ke Nami Island untuk mulakan percutian mereka. semua nya nampak indah dan sangat enjoyed dengan keindahan negara Korea.

– Pada sebelah petang selesai pulang dari Nami Island mereka pulang ke guest house di Itaewon untuk makan dan berehat seketika.

– Abah mengadu tekak nya kurang selesa. Sehingga nak telan air pun sus4h. Suhu badan abah tiba tiba naik mendad4k. Kondis1 mula nampak lem4h. Kata nya tekak sudah rasa kurang selesa sejak tiba di korea semalam. Tapi sekarang lebih membur0k.

– Family members lain cadang membawa abah ke klin1k berhampiran. Mereka berjalan kaki mencari klin1k terdekat. Rupanya klin1k terdekat dengan lokasi mereka hampir 1km. Setiba nya di klin1k, klin1k tersebut pula tutup.

– Abah dah sangat meng4h dan bernafas dengan sangat laju. Lalu meminta adik untuk call ambul4n dan bawa ke Hosp1tal berhampiran.

– Hosp1tal terdekat ialah Soon Chun Hyang University Hosp1tal. Abah di bawa ke sana untuk mendapatkan raw4tan dan bantuan 0xygen. Adik ipar telah pergi untuk mendaftar abah di kaunter pendaftaran sementara adik stay dengan abah.

– Selepas beberapa minit, abah suffoc4ting. Macam tak dapat nak bernafas. adik bagi tahu pada staff di emerg3ncy department mereka. Mereka langsung bawa abah untuk buat emerg3ncy tre4tment. Semua sudah mula p4nik.

– Selepas beberapa ketika. Doktor memberitahu adik yang tekak abah membengk4k dengan sangat ter0k sehingga menyebabkan thro4t dia c0mpressed dan sebabkan 0bstruct1on dan sus4h untuk bernafas. Kata nya perlu untuk buat procedure intub4te (masukkan tube dari mulut) untuk bantu abah bernafas.

Abah perlu di bawa ke 1CU untuk raw4tan dan pemeriksaan lanjut. Tapi perlu lah membuat pembayaran awal terlebih dahulu baru akan ditolak masuk ke 1CU.

– Waktu ini berlaku kej0t4n pertama. Bila mereka memberitahu yang kos untuk registration dan emerg3ncy respond adalah sebanyak 3 juta lebih won atau bersamaan lebih RM10k. Perlu diselesaikan segera untuk memboleh kan abah di bawa ke 1CU.

– Ok di situ lah bermula penglibatan saya dalam cerita ini. Adik call dan beritahu perlu membuat bayaran segera. Saya yang tengah makan hampir tersemb0r makanan sebab terkej0t dengan kos yang perlu dibayar segera. Selepas itu saya terus memasukkan duit untuk tujuan itu.

– Adik bagi tahu yang abah ada ambil ‘TRAVEL INSURANCE’ daripada AXA insurance. Saya rasa agak lega untuk seketika. Malam itu berlangsung dengan keadaan abah di wad 1CU.

16/8/2019
– Awal awal pagi adik telah update yang abah masih belum sedar. Bill hospital pula naik kepada belasan ribu ringgit.

– Saya terus hubungi AXA insur4nce untuk bertanya tentang policy insur4nce yang abah ambil dan detail detail yang lain.

– Pihak insur4nce confirmkan yang abah memang ada ambil travel insur4nce dengan mereka dengan coverage sebanyak 300k RM. Saya lega dan bertanyakan procedure untuk pihak insur4nce cover atau direct deal dengan pihak h0spital.

– MAL4NGNYA. Policy insur4nce yang abah ambil merupakan ‘PAY & CLAIM’ policy untuk sebarang kes disebabkan 1llness. Mereka kata hanya direct cover jika disebabkan sebarang Acc1dent. Jika melibatkan 1llness perlu PAY dulu, bila Full med1cal rep0rt dah keluar baru CLAIM.

– Hati yang tadi nya lega bertukar gund4h gulan4. Bill sekian meningkat setiap jam. K0ndisi abah masih belum sedar. Tidak banyak yang mampu di buat waktu itu.

– Ada family members yang memberitahu pihak kedutaan di Seoul tentang kondisi abah. Pihak kedutaan menghantar wakil untuk tengok. Mal4ngnya waktu dia datang tak dibenarkan masuk sebab tiada family members waktu itu di h0spital sebab mereka balik ke guest house untuk mandi dan makan.

17/8/2019
– K0ndisi abah masih sama. Tapi dah mula sedar sekejap sekejap. boleh dengar dan respond dengan angguk jika di tanya. mulut penuh dengan tube.

– Bill h0spital meningkat RM 20k ++ . Adik beritahu yang bill semalaman di 1CU dalam 400k Won bersamaan dengan 1k lebih RM. Charge untuk nurse yang menjaga juga sama. belum termasuk charge doktor doktor dan pakar pakar yang terlibat. dan mesin serta rawatan lain. Secara ringkas nya bill bergerak dengan sangat laju dan tinggi.

– Doktor cadang untuk buat CT Sc4n dan bakal menelan belanja Sebanyak 600k WON bersamaan RM 2k ++. Jika tidak dibuat tidak tahu keadaan tekak abah. Kami terpaksa setuju dan mereka membuat procedure tersebut.

– Adik call dan beritahu bill perlu di bayar segera. untuk teruskan dengan raw4tan. Kami yang ada di Malaysia bertungkus lum0s mencari wang segera. Mujur ada kawan kawan dan keluarga terdekat yang banyak membantu. Kami berjaya mendapat duit segera itu dan membuat bayaran.

18/8/2019
– K0ndisi abah awal pagi ini agak baik. boleh respond. Boleh menulis. tapi masih sangat lemah.

– Bill terus meningkat. Abah tulis bertanya tentang insur4nce dan sebagainya. Kami terpaksa cakap semua sudah diuruskan. Tak nak dia r1sau. Sedangkan kami di sini yang ker1sauan tengok bill macam air yang mengalir deras.

– Sebelah petang. Abah tiba tiba dem4m. K0ndisi yang tadi nya nampak semakin membaik bertukar membur0k. Adik call dan bagitahu keadaan abah.

Mak yang mula r1sau call dalam keadaan menang1s r1sau dengan keadaan abah dan kos belanja yang terlalu tinggi. Mana nak cari duit. Terpaksa guna ilmu penenang waktu ini untuk kelihatan cool bagi mengawal keadaan.

– Sudah 4 hari 3 malam di ICU. Kos sudah mencecah RM40 k. Satu pertumbuhan angka yang sangat dr4stik laju nya.

– Aset mudah cair seperti Emas dan sebagai nya terpaksa dicairkan untuk mengimbangi kos yang terpaksa ditanggung. Begitu juga terpaksa meminjam daripada kawan kawan sebab cash flow sangat laju dan kami perlukan fast cash.

– Sebelah malam, saya hubungi kawan kawan yang juga med1cal doctor untuk bertanya pendapat dan saranan mereka. Alhamdulillah kawan kawan semua nya superb dan banyak membantu.

– Salah satu yang di telefon merupakan Dr Riduan, Owner untuk Brand Klinik Anda. Bertanya pendapat dan idea beliau. Akhir sekali terlintas idea untuk membawa dia ke sana untuk melihat dan membantu apa yang patut untuk membawa abah balik ke Malaysia dapat r4watan di sini pula.

Mungkin dengan condition yang sedikit stabil dan assist daripada medical doctor mereka boleh pertimbang untuk benar kan kami bawa baik abah ke Malaysia.

– Dr Riduan meminta tempoh sehingga besok tengah hari untuk memberi jawapan. Perlu reschedule jadual nya terlebih dahulu.

19/8/2019
– Awal awal pagi dah mula res4h. Call agent insur4nce untuk minta bantuan mungkin boleh diberi satu guarantee letter kepada pihak hospital. Sebab kos upfront sudah sangat tinggi. Wakil staf nya sangat membantu. Cuba untuk mendapatkan persetujuan daripada bos nya.

– Mereka hubungi semula dan meminta maaf sebab bos mereka kata tak ada apa yang boleh di bantu sebab memang dalam policy insurance state ‘PAY&CLAIM’

– Saya dah tak dapat tunggu lebih lama. Adik dan mak di korea call mengharap saya dapat ke sana untuk bantu urusan di sana. Mereka dah tak boleh nak handle dan tahan dengan pressure di sana.

– Saya terus hubungi Dr Riduan untuk jawapan daripada beliau. Alhamdulillah saya terima jawapan yang positive daripada beliau. Setuju untuk fly ke Korea awal pagi besok. Jam 1 pagi.

– Flight ticket di beli. Detail persiapan di urus. Sampai sahaja waktu nak check in ticket online. Baru perasan passport saya dah expired.

– Terus bergegas ke UTC sentul untuk renew passport. Alhamdulillah proses lancar.

20/8/2019
– Awal pagi jam 0.55 kami berangkat terbang ke Seoul Korea.

– Untuk pertama kali nya saya menjejak kaki ke bumi Korea. Tidak bagi Dr Riduan yang sudah kerap ke sana.

– Tiba sahaja kami terus berangkat ke H0spital naik kenderaan yang telah di atur oleh adik ipar Dr Riduan yang memang membuat travel agency di sana dan juga tokey kepada Restaurant Halal Malaysia di Myeong Dong ‘Kampungku’ di sana.

– Kami tiba di H0spital jam 11 pagi. dan terus berjumpa dengan doktor in charge. Bertanya tentang k0ndisi abah dan sebagai nya.

– Medical Conversation antara Dr di sana dan Dr Riduan berlangsung. Kami melahirkan hasrat untuk membawa abah pulang ke tanah air untuk mendapat r4watan susulan di Malaysia pula.

– Mereka kata abah tidak fit untuk fly. Sebab masih intube dan guna oxygen support. Kata nya pd peringkat awal lung abah yang juga 1nfected sudah dalam keadaan tidak merisaukan. Cuma perlu tunggu doktor daripada ENT untuk mengesahkan beberapa perkara. Kami minta untuk berjumpa dengan ENT surge0n tersebut segera.

– Tak lama kemudian kami dipanggil oleh ENT surgeon tersebut. Lalu dia menunjukkan video CT sc4n keadaan tekak abah. Memang jelas nampak sangat bengk4k. Jika keluar kan tube tu maka saluran pernafasan abah akan kembali tertutup dan boleh meng4ncam ny4wa.

– Kami tetap dengan pendirian nak bawa balik abah. Kemudian Dr ENT tersebut beri cadangan untuk buat procedure trache0stomy (teb0k bahagian tekak dan masukkan tube untuk byp4ss penafasan) baru boleh dipertimbangkan untuk balik.

– Kami bersetuju. Cuma Dr tersebut beri tempoh masa 7 hari selepas minor surg3ry tersebut untuk boleh discharge, kami bantah dan tetap nak bawa balik sesegera mungkin.

– Procedure selamat dilakukan. Abah bernafas melalui tube di tekak. Nampak lebih selesa.

– Kami hubungi pihak airlines untuk lihat siapa yang boleh consider untuk terima pesak1t dengan condition begini. Malang nya semua tak terima KECUALI MALAYSIA AIRLINES.

– Tapi MAS beri syarat perlu isi med1cal form terlebih dahulu dan submit. Mereka akan periksa dan respond dalam 3 hari. Itu terlalu lambat buat kami waktu tu. Tapi kami tetap lengkap kan borang dan minta doktor di hospital untuk isi detail borang tersebut.

– Dalam masa yang sama. Oleh sebab ada saranan dari beberapa orang untuk deal dengan flight ambul4nce. Maka kami cuba dapatkan quotation nya. Kos nya sebanyak 75k. Ya 75k bukan RM tapi USD. bersamaan 300k RM. huhu.

Memang tak dapat nak guna. Walaupun dalam insur4nce ada tetapkan limit unlimited untuk bawa pulang ke malaysia. Mas4lah nya adalah kami kena dahulukan.

– Minta pula quotation daripada Company Medivac lain kos jika guna airlines commercial dan dengan assistant mereka. Kos nya hampir 40k RM.

– Dua dua idea tersebut gagal dan kami hanya tingal MAS sebagai harapan. Air Asia strictly no to health problem passenger.

– Sebelah petang pula. tiba tiba Dr Riduan telah terima berita daripada Malaysia bahawa nenek beliau telah berada di Zon Merah di Hospital Terengganu. Dia terpaksa pulang.

– Terus booked tiket dan pulang ke Malaysia pada sebelah malam.

21/8/2019
– Tiba di hospital. Langkah langkah untuk discharge mula di lakukan. Pihak Hospital minta pakaian dan lain2.

– Kami terpaksa beritahu yang airlines belum terima dengan c0ndition abah sekarang dan kami sedang buat pernohonan.

– Kami minta abah ditukar ke w4d biasa untuk jimat kos. Rupanya kos untuk w4d biasa pun dalam 7k lbih juga sehari.

– Mereka uruskan proses untuk pindah dari 1CU ke W4d biasa. Tapi perlu tunggu kekosongan katil.

22/8/2019
– Pihak H0spital Call dan beritahu abah sudah sedia untuk dipindah ke w4d biasa.

– Kami terus ke h0spital untuk urus apa yang patut.

– Borang medical form MAS sudah lengkap di isi oleh doktor h0spital. Kami sc4n dan hantar kepada pakcik di Malaysia.

– Beliau bergeg4s ke office MAS untuk hantar borang pada kaunter khidmat medical team mereka. Mereka kata akan usahakan secepat yang boleh. Tapi paling cepat pun mungkin keesokan hari.

23/8/2019
– Dalam masa tengah hari sebelum solat jumaat, pacik yang menguruskan urusan borang dengan pihak medivac MAS telah beritahu yang mereka dah approved untuk abah terbang pulang. Dengan syarat
—> Perlu provide 0xygen supp0rt (guna battery)
—> Perlu ada suct1on machine
—> Dengan med1cal assistant

– Alhamdulillah lega. Pacik beritahu dia akan ambil flight keesokkan hari. Untuk beri sedikit masa buat persediaan.

– Tiket flight sudah di booked. Flight confirm keesokan hari pada jam 11. Harga tiket untuk saya dan abah hampir RM5000

– Saya dan adik terus ke ph4rmacy dan kedai alatan perub4tan di sekitar h0spital. Untuk mencari suct1on machine. Kebanyakan yang ada menggunakan electr1cal supply. Tapi akhirnya kami jumpa juga dengan yang menggunakan battery tapi perlu di order. Boleh dapat hanya pada sebelah petang. Harga dalam RM3000

– 0xygen machine pula. puas kami round. memang tak jumpa. Akhirnya ada juga yang boleh dapatkan. Tapi harga nya RM10,000. memang luar kemampuan waktu itu.

– Beritahu pada pakcik. kami dah mula risau sebab 0xygen machine belum ada. Flight sudah di booked. Beliau terus beritahu yang pihak MAS ada beri contact vendor yang boleh sewakan machine tersebut. Baru lah lega. Sewaan hanya RM1600

– Tapi untuk dibawa ke Seoul. Jika guna pos akan ambil masa 10 hari. Kami sudah tiada masa. Kami lihat flight MAS ke Seoul untuk tumpang hantar machine tersebut disebabkan machine tersebut adalah vendor kepada MAS. Malangnya flight paling cepat ke sana hanya keesokan hari. Yang mana tak akan sempat sampai sebelum flight kami yang sudah di beli.

– Akhirnya pihak vendor mencadangkan salah seorang daripada ahli keluarga untuk hantar sendiri machine ke seoul naik flight lain. Kami terus check flight AA ke seoul. Ada flight paling awal jam 1 pagi. Dan akan tiba di seoul pada jam 8.35. Tempoh masa yang kami dijangka ada di airport. Terus beli tiket untuk adik perempuan sorang lagi datang untuk hantar machine itu.

– Pesediaan rapi dibuat. Ahli keluarga lain pergi urus dan hantar adik ke airport beramai ramai untuk misi ini. Kerisauan kami sebab jika diikutkan airasia tak benarkan membawa device 0xygen ini dalam flight mereka. Tapi kami buat rayuan pada ground staff mereka sebab kami tak guna. Hanya bawa dan akan asingkan battery nya dahulu. Alhamdulillah dipermudahkan urusan. Adik dibenarkan masuk.

– Di h0spital. Kami di panggil semula untuk confirmation discharge besok seperti dirancang. Mereka bertanya kan detail dan persediaan kami. Adakah mengikut syarat syarat yang dah ditetapkan. Saya beritahu satu persatu persediaan kami. Mereka agak lega dan impress dengan persediaan yang telah di buat. Dan benarkan untuk discharge pada jam 9 pagi.

– Saya memb4ntah sebab beritahu mereka yang flight sudah di booking pada jam 11 pgi. Kami tak akan sempat ke airport jika dilepaskan jam 9. alasan mereka kaunter pembayaran dan urusan hanya dibuka jam 8.30 pagi. Kami bantah dan cadang untuk saya dan abah dibiarkan discharge dahulu. Dan segala urusan hospital akan diurus oleh adik dan mak dan masih tinggal. Sebab flight mereka jam 4 petang. Mereka setuju

25/8/2019
– Awal pagi jam 7 kami ke hospital dan buat persediaan ke airport. Abah dengan bantuan wheelchair dan portable 0xygen. Kami bergerak dengan kenderaan yang sekali lagi dibantu oleh adik Dr Riduan.

– Tiba di Airport. Terus ke kaunter MAS. beri mereka salinan mediform dan terus beritahu bantuan yang diperlukan. Waktu ini saya ditemani pihak kedutaan Malaysia untuk bantuk urusan urusan di airport.

– Adik yang membawa 0xygen machine tiba ke bumi Seoul. kami berjumpa di airport. Proses pasing over dilakukan.

– Dengan bantuan pihak airport, kedutaan, dan staf MAS. Kami di bawa masuk ke dalam dengan menggukan fast lane. Semua urusan alhamdulillah lancar. Kami sampi di pintu pesawat betul betul jam 10.20 pagi. Ngam waktu boarding. Kami diiring masuk terlebih dahulu. Pihak cabin crew MAS yang sudah bersedia terus membantu segala proses.

– Pujian patut diberi kan kepada semua cabin Crew MAS. Mereka sangat banyak membantu dan sangat cekap mengurus kes kes seperti ini. You all had my hat off. Superb services.

– Alhamdulillah kelegaan yang amat sangat bila sudah berada dalam pesawat. Passenger lain pun mula masuk selepas kami selesai urusan dan penerangan dari cabin crew. Cabin crew mengosongkan 2 barisan tempat duduk untuk persediaan jika berlaku kecemasan kesihatan abah.

– Cabaran terus menerpa. Battery 0xygen machine yang sepatutnya tahan 8 jam setiap satu. Kami sediakan 3. M4langnya baru terbang 2 jam. kami dah guna battery yang ke 2. Setelah 4 jam lebih perjalanan tinggal battery yang terakhir dengan l1fetime kurang separuh (kurang 1 jam mampu bertahan)

– Pergi ke cabin crew untuk bertanya jika boleh guna p0wer supply. Beritahu mereka kami kehabisan battery. Dengan tenang mereka beri tahu yang tiada p0wer supply dapat tampung voltage machine tersebut untuk charge. Tapi mereka beri option untuk guna emerg3ncy 0xygen tank mereka. Perlu kebenaran ketua mereka.

– Crew datang semula dan beritahu ketua mereka benarkan dan terus pasangkan 0xygen support mereka pada abah. fuh lega. satu tank tahan dalam 30 mini -45 minit. 2 tong habis digunakan. Sebelum sambung guna 0xygen machine kami sewaktu nak mendarat. Battery nya ngam ngam tinggal sedikit waktu sampai.

– Alhamdulillah. Touch down ke KLIA. Waktu pramugari beritahu ‘We arrived at KLIA, to all malaysian welcome back’ rasa nak menitis air mata. haha.

– Passenger lain dibenarkan keluar dulu. Ramai yang sambil jalan keluar beri kata kata semangat kepada kami. terahu seketika.

– Kami di uruskan urusan untuk keluar. Ambul4n dan lift telah bersedia di pintu kecemasan sebelah kanan. Seorang Doktor dan MA telah bersedia. Pegawai imegresen datang ke dalam kapal untuk cop passport. Selesai itu kami dibawa turun dan naik ambulan untuk dibawa ke h0spital.

Selesai cerita ini dengan total kerugian di anggar sekitar RM 120,000.

Alhamdulillah berkat doa dan bantuan semua pihak. Kami selamat tiba di h0spital.

Abah telah dapat rawatan di h0spital Selayang selama beberapa hari dan kini telah selamat keluar dan pulang ke rumah. Cond1tion makin membaik dari hari ke hari.

Minta doakan kesemb0han sepenuhnya.

SETINGGI TINGGI PENGHARGAAN KEPADA SEMUA YANG TERLIBAT TERUTAMA KEPADA SEMUA AHLI KELUARGA DAN KAWAN KAWAN YANG MEMBANTU DARI SEGI URUSAN DAN WANG RINGGIT.

Special credit to Md Hanafiah Nordin , Hawari Din, Muhammad Riduan Wd, Mohd Imran Yusoff, Farah Sofia Rahim, Mohd Rustam, Mujadeed Azizan, Persatuan kebajikan UTEM dan semua orang yang terlibat. Pihak Hospital Selayang terumata Dr Azman. Tak termampu untuk senarai semua. Terlalu ramai yang membantu. Setinggi tinggi penghargaan kepada anda semua. Hanya Allah swt sahaja mampu membalas semua kebaikan anda.

Terima Kasih atas perkongsian yang diberikan. Memang kita tidak akan jangka sesuatu perkara akan terjadi. M4lang tidak berbau. Kami di Berita Kopak mendoakan kesihatan ayah saudara Kamarol sentiasa dalam keadaan baik. Alhamdulillah masih ramai yang berhati mulia yang sudi memberi bantuan pada saat-saat yang memerlukan.

Silakan SHARE, semoga bermanfaat..

Sumber : FB Kamarol Khahar by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..