” Parok doh la, lepas ni tak leh khenat doh Maryam.. ” – Netizen

Video Maryam You Narae Belajar Cakap Kelantan Buat Ramai Terhibur. Part Last Tu Lucu Bila Dia Sebut ‘ Natae Apo ‘, Kenapa Tiba-Tiba Terkej0t Pulak Hahahahaha !!!

Sebut sahaja tag line ‘ lapare nak mamp0s’ pasti ramai yang  teringatkan seorang wanita yang berasal dari Korea Selatan ini. Beliau merupakan seorang fisioterapi di sebuah hospital di Bandar Ansan, Korea. Beliau telah memelok agama Islam dan memilih jejaka dari Malaysia bernama Nik Muhammad Ryzal sebagai suami.

Hubungan pasangan ini direstui kedua bel4h keluarga masing-masing walaupun mereka berlainan agama dan sosio-budaya. Maryam sangat berminat untuk belajar dan mendalami budaya melayu dan agama Islam. Beliau juga rajin mempelajari bahasa melayu dan seringkali cuba berinteraksi dalam bahasa melayu.

Nik Muhammad Ryzal seringkali memuat naik video dan gambar untuk dikongsikan buat peminat di laman Instagramnya.  Menerusi posting terbaru, sebuah video telah dimuat naik. Video tersebut memaparkan Maryam sedang belajar cakap Kelantan dengan menggunakan aplikasi di telefon bimbit.

Maryam sangat teruja untuk belajar bahasa Kelantan kerana suaminya Nik Muhamad Ryzal berasal daripada negeri Kelantan. Dalam video tersebut, Maryam cuba menyebut satu persatu dailek Kelantan sambil suaminya mendengar dan merakam percakapannya itu.

Di bawah ini adalah sedikit sedutan daripada video tersebut :

Maryam : ” Mano ter.. “

Maryam : ” K0k mung.. “

Maryam : ” Natae apo ? “

Jom tonton video di bawah ini :

Kesungguhan Maryam belajar cakap Kelantan sangat menghiburkan netizen. Mereka memuji Maryam dan turut menyatakan kecomelannya. Ini antara komen-komen yang ditinggalkan diruangan komen :

” Tak pernah tak kelakarlah maryam ni.. terbaik Maryam.. kemas sek kito.. “

” Hahahaha sian sungguh ko cik yam kita nih jange duk ajar hok ngaruk sudah la ryzalibrhm.. “

” Hok ngelah skali tu comey skali.. hahahahahahahaha lucu lah, comel je.. “

” Aku rasa ko lagi fluent cakap dialect kelantan dpd cakap bahasa melayu baku.. “

 ” Maryam cakap natae apo dah cam bunyi nogori So cute kak maryam.. “

” Nape dia kejut sgt kt natae apo, So cute tang natae apo.. “

” Ayat kelate pendek ii jah n4te apo deh kak maryam maryamyunrrr.. “

” Hahaha.. Maryam.. Maryam.. Suka sgt tgk gelag4t dia.. Nate apo alohh comel ye maryam hahaha.. “

” Par0k doh la.. lepas ni ryzalibrhm xleh khenat doh Maryam.. “

Wah, terbaiklah Maryam. Semangat dan kegigihan Maryam belajar cakap Kelantan sangat dipuji. Walaupun nampak kelakar mendengarnya, Maryam tetap comel dan bersunguh-sungguh. Kami di Berita Kopak ingin mengucapkan  Semoga Maryam berjaya buat Maryam. Keep it up and all the best !!!

Jom tonton video penuh Maryam belajar bahasa Kelantan di bawah ini :

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Ryzal Ibrahim, Youtube Durian Kimchi TV

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..