” Pandainya Aafiyah, tak faham Aafiyah cakap apa tu.. ” – Netizen

Video Gelagat Aafiyah Bermain Badminton Bersama Pengasuh Khasnya, Dayah Zubit. Part Aafiyah Menjawab Pertanyaan Kakak Mengundang Tanda Tanya Netizen. Alahai, Comelnya, Cakap Bahasa Al1en Ke Tu Aafiyah !!

Siapa yang tidak mengenali Siti Aafiyah Khalid anak kesayangan Dato’ Siti Nurhaliza ini sudah pun berusia 2 tahun. Diberi didikan dengan penuh kasih sayang seimbang anatara agama dan duniawi. Semakin hari, Aafiyah menunjukkan kebijaksanaan, sebagaimana kanak-kanak seusianya.

Berbagai gelagat Aafiyah dapat dilihat di laman Instagram Dato’ Siti Nurhaliza atau pun Dayah Zubit (pengasuh khas Aafiyah). Telatah Aafiyah sering mencuit hati peminat. Dengan usianya sebegitu, Aafiyah sudah petah berkata-kata dan menyanyi serta banyak meneroka sekitarnya.

Terbaru, menerusi laman Insta;gram Aafiya Khalid, sebuah video telah dimuatnaik. Video tersebut memaparkan Aafiyah sedang bermain-main badminton dengan kakak (panggilan kepada Dayah Zubit) di kawasan padang. Kelihatan Aafiyah sangat gembira bermain dan memegang raket.

Apa yang menarik adalah di awal video, Dayah Zubit telah bertanyakan kepada Aafiyah tentang apa yang Aafiyah lakukan. Aafiyah menjawab dengan percakapan yang kurang difahami di awal sebutan. Dan hanya kedengaran di hujung sahaja. Membuatkan kakak meminta Aafiyah mengulangi semula.

Video gelagat comel Aafiyah bersama kakak Dayah Zubit boleh ditonton di bawah ini :

Video Aafiyah bermain bersama kakak mendapat perhatian netizen. Seperti kebiasaan, mereka memuji kecomelan Aafiyah dan turut menanyakan apa yang Aafiyah cakapkan itu. Ini antara komen-komen mereka :

” Bahasa apa tuh Aafiyah?, comelnya.. “

” Comellah Aafiyah dengan kakak, ger4mmmnya nak g0mol-gom0l ni.. “

” Dia cakap apa tuuuuu ya Allah petesnyaaaa, cute nyee Aafiyah.. “

” Pandainya Aafiyah, aunty tak faham Aafiyah cakap apa, kakak bole tolong translate tak.. “

Wahhh, seronok Aafiyah ada aktiviti yang sihat bersama kakak. Macam-macam Aafiyah belajar daripada kakak. Beruntunglah Aafiyah ye. Apa-apa pun kami di Berita Kopak mendoakan Aafiyah sentiasa di bawah lindungan Allah selalu dan menjadi insan yang berilmu yang memberi maafaat kepada orang lain. Amin..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Aafiyah Khalid

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..