” Ni kalau dia la jadi lailer haritu mau pengs4n aku gelak je manjang.. “

Video Sharifah Sakinah Mengajuk Watak Lailerr Dalam Kampung People Buat Netizen Ketawa Terbah4k-Bah4k. Ad0h Kelakar Gil4 Kinah Ni !!!

Siapa tidak kenal pelakon yang perangai gil4-gil4, Sharifah Sakinah. Beliau juga merupakan pelawak dan pengacara terkenal di dalam dunia hiburan tanahair. Lebih mesra dipanggil Sakinah , beliau banyak menjayakan drama bertema komedi antaranya hotel Mania dan Yem Remp1t.

Mungkin ada yang tidak mengetahui bahawa Sakinah adalah adik kepada pelakon Sharifah Haslinda dan Sharifah Shahirah. Sakinah pernah menjadi perhatian peminat apabila lakonannya di dalam telefilem Rac0n Menantu meninggalkan kesan yang amat mendalam di hati penonton.

Walaupun banyak membawa watak komedi, Sakinah juga berbakat dalam menjiwai watak psik0 yang berat dan antag0nis. Lakonannya bergandingan dengan aktor Kamal Adli dalam drama Utusan Cinta Buat Adam membuatkan ramai penonton membenc1 akan karektor yang dimainkannya itu.

Menerusi akaun Instagram, Sharifah Sakinah telah berkongsikan satu video di mana beliau mengayakan kembali cara percakapan watak Lailerr di dalam drama Kampung People. Sakinah sememangnya selalu membuat aksi bimb0 yang melucukan. Sama sebijik ditirunya. Lucu betul !

Jom tonton video di bawah :

” Hi @sherry_alhadad . Ni la kampung people bila masuk bandar . Good job lailerrr .Can someone tag her.. “

Rata-rata netizen terhibur dengan aksi Sakinah ini. Antara komen-komen netizen :

” Hahahahaha macam you sesuai juga bawa watak lailer.. “

” Ni kalau dia la jadi lailer haritu mau pengs4n aku gelak je manjang.. “

” Yeah.. I still think you are the best kalau guna slanga ac4h pelat English tu kan.. Teringat ceta apa dulu memula berlakon.. Best.. “

” Hahahaha @rienadiana_ betul la lailerrr tu 2nd version of @sharifah_sakinah … Memang menjadi abis bimb0 die.. “

” Kalau kinah yang jadi lailerrrr memang i gelak sampai terberan4k la citer dia.. “

” Ku lemp4ng gak si kinah ni.. “

” Fuhhh! Kalau gabung Lailer dgn Girlfriend Dari Nerak4 mesti hav0c habis.. “

Alahai Sakinah ni memang ada ada sahaja lawaknya. Tak dapat bayangkan kalau Sakinah yang membawa watak Lailerr ni pasti berdekah netizen ketawa. Sesuai sangat dengan perangai gil4-gil4nya itu. Kami di Berita Kopak mengucapkan selamat maju jaya buat Sharifah Sakinah di masa hadapan.. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG sharifah sakinah, IG rienadiana by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..