” Nampak tak tu ??? Uiii banyaknya d4ki kat mesin basuh tu, berkerak kalah ker4k d4ki orang mengandung.. “

Wanita Ini Kongsi Cara Bersihkan Mesin Basuh Dengan Modal RM2.10 Sahaja, Beli Di Kedai ECO. Hasilnya Habis Keluar Semua D4ki Dan Kerak Kot0r !!

Mesin basuh telah menjadi sebahagian daripada setiap isi rumah kerana ia telah merevolusikan cara kita membersihkan pakaian kita. Dalam zaman serba moden ini, jarang sekali hari-hari orang duduk dan membersihkan pakaian mereka dengan tangan yang akan membazir kekuatan dan juga masa yang banyak.

Walaupun mesin basuh memiliki kelebihan dan meringankan tugas kita, tapi kita masih perlu mengurusnya dengan betul agar dapat berfungsi pada tahap optimum. Kita perlu menjalani penyelenggaraan untuk menghilangkan h4buk dan kot0ran yang mungkin terkumpul dalam mesin basuh.

Ramai yang ingat mesin basuh di rumah kita bersih kerana beranggapan kot0ran akan keluar bersama air semasa proses basuhan dan juga bilasan. Tetapi tertanya ianya salah, kerana kot0ran dan h4buk lama-lama akan terkumpul dalam bahagian mesin basuh yang mungkin kita tidak nampak.

Menerusi akaun Facebook, Saudari Qis Ghina berkongsi cara yang membersihkan mesin basuh dengan cara yang sangat mudah dan menjimatkan. Dengan menggunakan hanya satu produk yang dibeli di kedai RM2.10 Eco, habis semua d4ki dan ker4k dalam mesin keluar.

Produk itu bernama Washing Machine Cleaner..

Boleh didapati di kedai Eco RM2.10 dengan seberat 200gram. Sangat murah dan berbaloi-baloi..

Nampak tu semua d4ki dan ker4k keluar dan timbul..

Baca perkongsiannya di bawah ini :

” Nampak tak tu ??? Uiii byk nya d4ki kat mesin basuh tu, beker4k s1uttt, kalah ker4k dak1 org mengandung. sis cubaaa spa kan mesin basuh sis. bahan2 spa sis beli dekat kedai eco je. kira nk buat haul kedai eko lh ni.. “

Ok sesapa yg h1genik tu boleh lh gi cari kat kedai rm2 sekupang tu na, selamat mencuba abang kakak dan selamat mencuci poket di kedai rm2 sekupang. kompom (jimat).. “

Perkongsian Saudari Qis Ghina mendapat perhatian ramai dan menerima banyak tanda suka serta komen. Antara komen-komen netizen :

” Nak cari ni sabun.. w/pun sa selalu kasi bersih tu penapis.. masih ada lg ker4k.. “

” Kita dah try memang menjadi. Bubuh air paip biasa.. Buh yg sabun eco tu pastu tekan mode tube wash.. “

” Sy beli kat cosway je.. kat eco ade ea.. nnti sy cari.. “

” Sy cuci tapak dia.. tq info.. boleh beli nnt.. tub cleaning kn.. “‘

” Saya dah cuba, kali 1 memang kot0r air mesin basuh tu, cuci kali 2 baru nampak bersih sikit.. “

” Beli kat DAISO banyak, boleh try lah nanti.. “

Alahai senang je rupanya nak bersihkan mesin basuh yang sudah lama kita guna. Dah macam masuk spa dah mesin basuh tu yer, sampai habis keluar semua keled4k. Terima kasih Saudari Qis Ghina atas perkongsian ini. Semoga dapat memberi manfaat kepada yang lain. Lepas ni korang boleh lah pergi serbu kedai Eco yer. Hehehe..

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat.

Sumber : FB Qis Ghina by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..