” My love Aussie, sape dia ni, nak kena ni.. “

Video Alif Satar ‘TERKANT0I’ Dengan Isteri. Ada 2 Contact Nama MY LOVE Dalam Handphone Alif. Alamak Siapa Sorang Lagi Tu, Bikin CEM4S Lah !!!

Muhammad Alif bin Mohd Satar ialah seorang penyanyi, pelakon dan pengacara Malaysia. Beliau menamatkan zaman bujangnya pada 15 September 2014 dengan wanita pilihan hatinya yang juga pengurusnya, Shadila Halid. Mereka dikurniakan dua cahaya mata perempuan iaitu Alisha Anugerah dan Ariana Mecca.

Terbaru, menerusi laman Instagram isterinya Shadila Halid, satu posting telah dimuat naik. Posting tersebut adalah berbentuk rakaman video. Video tersebut memaparkan Alif Satar sedang bercakap dengan aplikasi SIRI dengan menggunakan telefonnya.

Menurut Shadila Halid, beliau meinta bantuan suaminya Alif Satar untuk menghubungi telefonnya kerana telefonnya tidak diketahui di mana berada. Oleh itu, Alif Satar menggunakan telefonnya untuk menghubungi isterinya itu dengan menggunakan aplikasi SIRI itu.

Apa yang menariknya sesuatu yang mengej0tkan telah belaku, Alif Satar telah membuat setting nama isterinya  dengan ‘ MY LOVE ‘ . Alif Satar meminta SIRI menghubungi  ‘MY LOVE’ dan lalu beliau menyebut ‘MY LOVE‘. Apa yang memeranj4tkan SIRI meminta beliau memilih untuk menghubungi ‘ MY LOVE’  atau ‘MY LOVE AUSSIE’.

Shadila Halid yang berada disitu menjer1t, MY LOVE AUSSIE, What ?. Alif Satar menyebut sekali lagi ‘ MY LOVE’, namun begitu SIRI terus menghubungi ‘ MY LOVE AUSSIE’. Ini sangat memer4njatkan Alif Satar lalu menjer1t dan tidak sangka SIRI menghubungi ‘ MY LOVE AUSSIE‘ tersebut .

Untuk makluman SIRI adalah pembantu peribadi pintar dan navigasi pengetahuan yang berfungsi sebagai aplikasi dalam peranti yang disokong. SIRI boleh diarah untuk melakukan tugas melalui input suara. Tugasan SIRI termasuklah membuat panggilan, membuka aplikasi, menghantar mesej dan banyak lagi.

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

” Hai SIRI, call MY LOVE.. “

SIRI : ” Which MY LOVE. MY LOVE or MY LOVE AUSSIE.. “

” MY LOVE AUSSIE, what ? “

” Arghhhhhhhh.. “

Akhirnya, Shadila Halid menerangkan nombor tersebut adalah nombor yang digunakan ketika beliau pergi ke Brisbane. Ini posting tersebut, sila lihat video di bawah ini :

” Wait what?!! I got the shock of my life this morning when I told him to call my number because I misplaced my phone. My Love Aussie sapadiani nak kena niiiiii. Rupa-rupanya nombor saya masa pi Brisbane baru-baru ni. BIKIN CEM4S LAH SIRI “which my love”. AW4S YA.. “

Rata-rata merasa terhibur dengan gelagat suami isteri ini. Ini komen-komen mereka :

” Hadoi! Bikin cem4s betol la pagi2 jumaat ni kak shad.. hahahahaahhaha.. “

” Ser4m je dengar siri tanya which my love tu.. “

” Adoiiiii ngok ngek la siri ni. Ada yg nk kena t1bai satgi nih.. “

” He’s face were like “ohh snapp kant0i pulakk dgn bini aku”. Hahahaha . Nice one kak sha.. “

” Hahahahhahahaha nasib baik kant0i depan2 you guys make my day hahaha.. “

” Which my love tu ayat bikin pan4ss.. “

” Hahahahaha expression muka dia weh hahahahaha sumpahlah aduhai my love aussie.. “

Alahai kelakar la pasangan Alif Satar dan Shadila ni. Usik mengusik menjadi penghibur dalam rumahtangga. Sememangnya dengan gurauan dan usikan menambahkan lagi kemesraan dalam hubungan. Sentiasalah bergurau senda untuk menceriakan kehidupan seharian.

Kami di Berita Kopak mendoakan Alif Satar dan isteri sentiasa dikurniakan kebahagiaan di dalam kehidupan suami isteri hingga ke syurga Allah. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Shadila Halid, Alif Satar by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..