” Mummy.. are you pumping, can I come in, are you shy, are you covered ? “

Video Yusof Iskandar Tolong Ibunya Ambilkan Pump Susu Dan Minta Izin Masuk Bilik Ketika Ibunya Tengah Pump Susu Buat Ramai Yang Kagum. SubhanAllah Yusuf !!

Nama si cilik Yusuf Iskandar tidak perlu diperkenalkan lagi. Sehingga kini scomel ini mempunyai 2.7 juta pengikut di laman sosial Instagram. Anak sulung kepada pasangan selebriti Hairul Azreen & Hanis Zalikha ini dilahirkan pada 3 Jun 2016 dan pernah memenangi Anugerah MeleTOP Era pada tahun 2017.

Mempunyai wajah yang comel, personaliti yang manja dan seorang yang bijak, membuatkan Yusuf disayangi ramai. Telatahnya bersama kucing kesayangan, Bujibu Chempel sering mendapat perhatian ramai pengikutnya.

Rata-rata peminat sering terhibur dengan telatah dan gelagat Yusuf yang comel ini. Aksinya juga sering dimuatnaik di akaun instagram miliknya atau kedua ibu bapanya. Malah kadang-kadang di akaun Instagram milik kucing kesayangan mereka Bujibu Champel.

Menerusi akaun Instagram, Hanis Zalikha berkongsi video anaknya, Yusuf Iskandar. Menerusi video itu, Yusuf membantu ibunya mengambil peralatan untuk memerah susu (pump). Malah menurut Hanis, Yusuf sangat prihatin dengan ibunya.

Apa yang menariknya, Yusuf meminta izin masuk ke bilik sewaktu ibunya sedang memerah susu badan. Sangat beradab sopan Yusuf ini, hasil daripada didikan kedua ibu bapanya.

Baca perkongsian Hanis dan tonton video di bawah, sila klik butang kanan > untuk melihat video seterusnya :

I want to keep this forever. My firstborn, my eldest son, Yusuf. You have so much love and care for those around you, may Allah always protect you.. “

” Kalau tengok Mommy start muka resah tengok jam dinding, dia tanya “ Do you need to pump ?? ” sebab dia nak berlari fix the pump set.. “

” If I am already pumping and he wants to enter the room, ada empat soalan dia selalu tanya, ‘are you pumping’, ‘can I come in’, ‘are you shy’, ‘are you covered’ ? “

” Bila dah benarkan masuk dia buat muka paling kesayangan tanya bila nak habis pam sebab nak suruh baca planets dengan dia.. “

Rata-rata peminat kagum dengan sikap Yusuf. Antara komen-komen peminat :

” Ya Allah. Comelnya Yusuf. Dia respect habis kat parents dia. Siap tolong ambilkan pump, nak masuk bilik minta izin. Semoga membesar menjadi anak yang baik.. “

” Awhhh Yusuf. Maa shaa Allah. So adorable, beradab and smart! Semoga Allah merahmati Yusuf sekeluarga. Aamiin ! “

” Ya Allah hebatnya ! What a gentleman ! Didoakan Yusuf berjaya dunia akhirat ! Aaamin.. “

” Bila ayah nya layan mak nya dengan baik, anak pun terikut sama…. Anak bijak.. “

” Allah I pray that Yusuf will always be protective of his sister and that his sister will grow to never forget the love that the two main men have for her. Including you mommy nis.. “

” Yusuf, please keknis ajar mcm mana nak didik anak macam tu even saya tak kahwin lagi.. “

” Alahaiiii abg2 sgt yusoff.. dh boleh diharap.. good boyyy.. “

” MasyaAllah anak yg bijak Yusuf ni.. penyejuk hati mommy daddy.. “

” Good job Yusuf ! This is what we need to teach our children, manners when entering parents room. Adab is so much important.. “

” MasyaAllah Tabarakallah… Untungnya mummy ada anak seperti Yusuf.. “

” Such a good boy..sgt sopan dan lembut, n very2 caring.. “‘

” Yusuf is very good son. Semoga yusuf sntiasa jdi anak yg soleh.. “

Subhanallah, sejuk perut ibu yang mengandungkan Yusuf. Alhamdulillah, Yusuf dididik dengan sempurna oleh ibu bapanya dengan penuh adab dan tata susila. Bak kata pepatah, melentur buluh biarlah daripada rebungnya.

Kami di Berita Kopak mendoakan Yusuf membesar dengan sihat, menjadi anak yang soleh dan membahagiakan ibu dan ayah di dunia dan akhirat. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Hanis Zalikha by Berita Kopak

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, adalah dilarang sama sekali..