” Mula2 tengok gambar, dalam hati cakap ‘ini pun nak upload’.. “

” Lepas tengok gambar kedua, ad0iii… sak1t perut gelak..  ” – Gara-Gara Selfie Sebelah Sarang Tebu4n Tanah, Lelaki Ini Terima Pad4h. Alahai, Tak Tahu Nak Kesian Ke Nak Gelak Ni !!

Zaman teknologi serba canggih ini membuatkan ramai yang berebut-rebut untuk menjadi viral di media sosial. Ada yang sanggup melakukan pelbagai aksi dan merakam pelbagai jenis video untuk meraih populariti di media sosial dan seterusnya menjadi terkenal serta secara tak langsung boleh digelar Instafamous.

Dengan sekelip mata, kita mungkin akan menjadi terkenal dan popular dengan apa yang kita kongsikan di media sosial. Jika video atau gambar yang kita kongsikan dapat memberi manfaat kepada orang lain, tidak mengapa. Sekurang-kurangnya ada sumbangan kita kepada masyarakat.

Namun berbaloi kah usaha kita kalau untuk menjadi terkenal kita terpaks4 melakukan sesuatu yang boleh mendatangkan keceder4an kepada diri kita sendiri hanya semata-mata untuk ingin dikenali ramai dan mengejar glemer. Sanggup kah kita ?

(Gambar Sekadar Hiasan)

Gambar seorang lelaki ber’selfie’ di sebelah sarang tebu4n tanah menjadi viral di media sosial. Perkongsian ini mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-ratanya menyifatkan perbuatan lelaki ini kurang bijak. Gambar ini turut dikongsikan di laman Instagram Mstar Online Official.

” Nak selfie pun kena pilih2 lokasi. Ni tebu4n tanah… B1sa dia boleh bawa ke kub0r. Naya kena macam ni bang.. “

Ini hasilnya yang dapat selepas selfie bersebelahan sarang tebu4n tanah. Alahai nak tahu nak kesian ke nak gelak ni. Hehehe..

Rata-rata netizen terhibur dengan gambar yang dikongsikan. Namun begitu ada juga mempertikaikan gambar sebelum dan selepas itu adalah gambar orang yang berlainan. Antara komen-komen netizen :

” Mula mula tengok gambar, dalam hati cakap ‘ini pun nak upload’. Lepas tengok gambar kedua, sak1t perut gelak.. “

” Zaman viral punya pasai, kalau mat1 pun ada jgk kebod0han dia org ingt. Hahaha.. “

” No pa1n no glamour.. Promote sarang madu. Abang tp kasian kena seng4t lah pulak. Hahaha. agak2nya tebu4n tu tak nak di madu.. “

” Kne sengat smpi hilg misai ke ?? Sempat shave janggut dan misai ye. Huhuhu.. “

” Aku tak rasa dua gambar nii org yg sama , yg bengk4k ada taie lalat , yg selfie dgn sarang leb4h tuu cam takde jee.. “

” Misi menjadi instafamous gag4l. Haha kan dh kna xpsl2 ngis ja last pic tu. Hahaha.. “

Alahai kalau betul lah muka tu bengk4k lepas kena seng4t tebu4n, tak tahu lah nak kesian ke nak gelak ni. Memang cari ‘penyak1t’ orang kata. Tapi kalau post gambar ini sekadar gurauan dengan menggunakan gambar orang yang berlainan, kita ambil dari sudut positif ok.

Nak ber’selfie’ pun berpada-pada, jangan main ‘selfie’ je. Kang tak pasal-pasal ‘mendapat’ macam ni. Hehehe..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mstar Online by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..