” Mengah sangat tu, nampak sangat, sampai-sampai terus buat video untuk sis.. “

Catriona Ross Sebak & Menangis Terima Video Daripada Azhan Rani. Sungguh Tak Sangka !!!

Catriona Norhayati Ross binti Bahrin Ross atau lebih dikenali sebagai Catriona Ross merupakan seorang pelakon, model, pengacara, penulis skrip, dan penulis buku wanita di negara ini. Catriona dilahirkan di Kota Bharu, Kelantan dan berdar4h kacukan Melayu dan Scotland.

Beliau juga merupakan penulis skrip drama TV dan buku bersama bapa saudaranya, penyanyi Razzi Rahman yang masyhur pada 1990-an. Beliau turut mempunyai laman web mengenai cinta, hubungan dan cerita yang turut menjual barangan seperti tshirt, mug dan pelekat kereta.

Mungkin ramai yang tidak mengetahui, persahabatan di antara Azhan Rani dengan Catriona Ross sangat rapat. Mereka berdua selalu berkongsi minat yang sama dan selalu memberi sokongan di antara satu sama lain. Lagi-lagi bila mereka telah menceburi dalam bidang yang sama.

Semalam, Catriona Ross telah memuat naik sebuah video di laman Instagram miliknya. Video tersebut merupakan video yang dihantar oleh Azhan Rani kepadanya. Semasa menerima video tersebut, beliau sedang makan tengahari dan menjangkakan Azhan Rani ingin memberitahu hal kejayaan pendakiannya itu.

Menurut Catriona Ross, ternyata tekaannya meleset. Sebenarnya Azhan Rani menghantar video tersebut untuk mendoakan beliau dan beliau merasa sangat seb4k dan menang1s. Catrioana Ross juga berterima kasih kerana Azhan Rani begitu ikhlas dan seorang kawan yang sangat supportive.

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

” Video ni khas untuk Catriona Ross. Cat, I dah ade kat sini di EBC ( Everest Base Camp ) tepat pukul 10:20 pagi waktu tempatan di Nepal.. “

” Perjalanan lebih kurang 9 hari dah sampai di sini. Dan Cat, You wish nak pegi EBC Next year.. “

” I doakan you akan sampai walau sus4h p4yah macamana sekali pun, I know you can do it. Go training. Okay Bye !! “

” Video ni came in masa i tengah makan. I saw its from @azhan_rani . I agak dia nak bagitau dia dah sampai Everest. Rupa nya Han doakan i. OMG nangis. Thank you sebab mu kawan yang sangat supportive dan selalu ikhlas in sharing your views and knowledge.. “

” Amiin amiin thank you Han. I wasnt expecting this.I doakan you and your team selamat sampai . Balik nanti i buat sambal petai tempe eh !! “

Rata-rata merasa terh4ru melihat perkongsian dari Catriona Ross. Mereka juga mendoakan beliau mencapai impian. Ini komen-komen mereka :

” Meng4h sgt tu.. nmpk sgt.. smpai2 teros video utk bg kt sis.. Tahniah abg azhan and team.. “

” He is so determined and so do u! Go girl for your mission.. “

” Semoga impian kak @catrionabrianross akan tercapai selepas ni.. amin.. “

” Auwww !!! So touching.. Congratulations Abang Azhan.. Saya juga doakan impian Kak Cat akan tercapai utk sampai ke Gunung Everest.. You can do it sis! “

” Subhanallah. Cantiknya background.. “

” Ok kak.. i support u dah lama tak tengok kak cat gi hiking.. “

Alahai memang seorang kawan yang sangat supportive ye Azhan Rani ni. Bertuahnya Catriona Ross mempunyai kawan seperti Azhan Rani. Kami di Berita Kopak mendoakan Catriona Ross mencapai impiannya untuk menjejaki kaki ke EBS seperti Azhan Rani. InshaAllah.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG  Catriona Ross by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..