” Memang betul, Ainul sepatutnya dibenarkan pulang ke Malaysia pada 08/07/19 (Isnin), tapi.. “

Ibu Adik Ainul Mardhiah Dedah Sebab Anaknya Tidak Jadi Balik Malaysia Dan Minta Semua Doakan Anaknya..

Umum mengetahui dan mengikuti kisah adik Ainul Mardhiah yang menghidap k4nser ‘Germ Cell Tum0r’. Untuk pengetahuan, Ainul Mardhiah yang berusia sembilan bulan merupakan anak pasangan Ahmad Safiuddin dan isterinya, Nurul Erwani.

Pada awal bulan Jun yang lalu, adik Ainul telah selamat dibed4h di salah sebuah hospital di London. Alhamdulilah tum0r yang seberat 200 gram di bahagian mulutnya telah berjaya dibuang.

Perkara ini telah dikongsikan oleh doktor bed4h Malaysia, Dr. Amalina Bakri yang juga turut sama terlibat dengan pembed4han itu menerusi akaun Instagram miliknya.

Ramai yang ingin mengetahui maklumat dan progres terkini mengenai adik Ainul. Ibu dan bapa adik Ainul iaitu Nurul Erwani dan Ahmad Safiuddin berkongsi beberapa gambar dan video Adik Ainul di akaun instagram mereka.

Baru-baru ini kita dapat mendengar berita adik Ainul yang sepatutnya pulang ke Malaysia tetapi tidak jadi. Ramai yang tertanya-tanya apakah sebabnya adik Ainul yang menjadi kesayangan ramai ini tidak dibenarkan pulang ke tanahair.

Menerusi akaun Instagram, ibunya berkongsi keadaan terkini adik Ainul dan turut menyatakan sebab kenapa adik Ainul tidak dibenarkan pulang ke Malaysia walaupun sebenarnya tarikh untuk pulang sudah ditetapkan.

Menurul Nurul Erwani, faktor kesihatan adik Ainul pada ketika itu tidak mengizinkannya untuk berada dalam kapal terbang. Erwani juga mohon semua mendoakan untuk anaknya.

Baca perkongsiannya di bawah :

” Siapa yang tak rasa sedih bila anak yang kita kandungkan dalam perut, kita lahirkan sendiri dengan s4kit yang kita tanggung sendiri akan menghadapi pelbagai ujian.. “

” Tapi kesedihan itu semua tidak akan patahkan semangat bila kita dapat tengok anak kita setiap masa, dapat spend time masa bersama dengan anak kita setiap hari.. “

” Hampir dua bulan berada di London, membawa Ainul untuk menerima rawatan di London adalah satu keputusan yang paling terbaik untuk memastikan Ainul sihat dan dapat diberikan rawatan yang sewajarnya.. “

” Memang betul, Ainul sepatutnya dibenarkan pulang ke Malaysia pada 8/7 (Isnin) pada 9:30 malam waktu London dan dijangka akan sampai ke Malaysia pada 9/7 (Selasa) pada 5:30 petang waktu Malaysia. Segala persiapan sudah dilakukan.. “

” Dr di sini sudah benarkan Ainul pulang dan Dr juga sudah check keadaan Ainul pada hari jumaat dan Ainul sangat sangat baik.. “

” Siapa sangka, perancangan ALLAH Maha Hebat. Kami tak dapat pulang ke Malaysia atas faktor kesihatan Ainul tidak mengizinkan untuk Ainul berada di dalam kapal terbang.. “

” Ainul dem4m dan bat0k pada pagi hari Isnin sepatutnya hari kepulangan kami ke Malaysia. Ada hikmah semua ini akan berlaku. ALLAH pasti tahu apa yang terbaik untuk kami. Ya saya pasti.. “

” Saya harap dan mohon semua sabar, bertenang dan sentiasa selitkan doa yang baik baik untuk kami kerana apa yang kita doa pada orang akan berbalik pada kita sendiri.. “‘

” Saya pun sentiasa mengharap dan meminta pada ALLAH supaya apa yang berlaku pada waktu ini akan memberi sinar bahagia pada saya dan keluarga pada waktu yang mendatang.. “

” Dan Terima Kasih pada semua kerana selama ini sentiasa memberi semangat pada kami, doakan yang baik untuk kami, beri pertolongan pada kami. Saya amat hargai. Saya harap Tuhan akan membalas semua kebaikan ini dan memudahkan srgala urusan di dunia dan juga di Akhirat nanti.. “

” Bercakap lah perkara yang baik baik. Kerana percakapan kita adalah satu doa. Salam sayang daripada saya dan Ainul Mardhiah.. “

View this post on Instagram

Siapa yang tak rasa sedih bila anak yang kita kandungkan dalam perut, kita lahirkan sendiri dengan sakit yang kita tanggung sendiri akan menghadapi pelbagai ujian. Tapi kesedihan itu semua tidak akan patahkan semangat bila kita dapat tengok anak kita setiap masa, dapat spend time masa bersama dengan anak kita setiap hari. . Hampir dua bulan berada di London, membawa Ainul untuk menerima rawatan di London adalah satu keputusan yang paling terbaik untuk memastikan Ainul sihat dan dapat diberikan rawatan yang sewajarnya. Memang betul, Ainul sepatutnya dibenarkan pulang ke Malaysia pada 8/7(Isnin) pada 9:30 malam waktu London dan dijangka akan sampai ke Malaysia pada 9/7(Selasa) pada 5:30 petang waktu Malaysia. Segala persiapan sudah dilakukan. Dr di sini sudah benarkan Ainul pulang dan Dr juga sudah check keadaan Ainul pada hari jumaat dan Ainul sangat sangat baik. . Siapa sangka, perancangan ALLAH Maha Hebat. Kami tak dapat pulang ke Malaysia atas faktor kesihatan Ainul tidak mengizinkan untuk Ainul berada di dalam kapal terbang. Ainul demam dan batuk pada pagi hari Isnin sepatutnya hari kepulangan kami ke Malaysia. Ada hikmah semua ini akan berlaku. ALLAH pasti tahu apa yang terbaik untuk kami. Ya saya pasti. . Saya harap dan mohon semua sabar, bertenang dan sentiasa selitkan doa yang baik baik untuk kami kerana apa yang kita doa pada orang akan berbalik pada kita sendiri. Saya pun sentiasa mengharap dan meminta pada ALLAH supaya apa yang berlaku pada waktu ini akan memberi sinar bahagia pada saya dan keluarga pada waktu yang mendatang. . Dan Terima Kasih pada semua kerana selama ini sentiasa memberi semangat pada kami, doakan yang baik untuk kami, beri pertolongan pada kami. Saya amat hargai. Saya harap Tuhan akan membalas semua kebaikan ini dan memudahkan srgala urusan di dunia dan juga di Akhirat nanti. . Bercakap lah perkara yang baik baik. Kerana percakapan kita adalah satu doa😊Salam sayang daripada saya dan Ainul Mardhiah❤️❤️❤️

A post shared by Nurul Erwani Zaidi (@_nrlerwani) on

Rata-rata netizen mendoakan semoga adik Ainul cepat sihat dan sembuh sepenuhnya. Antara komen-komen netizen :

” Lovely…. Sayang ainul….. Semoga cepat sihat sayang… Sihat secara total sayang… Membesar dalam lindunganNya sayang.. Dem4m nk boleh akal tu.. “

” Ainul suka duduk sana sebab semua nurse sayang dia. Cepat baik sayang.. “

” Ainul kesayangan rakyat malaysia,in sya Allah,ainul akan sihat.pasti ada hikmah ada yg berlaku.. “

” Sy pun hrap, org rmai dpt menjaga privasi ainul jika dia sudah pulang ke malaysia.. Mungkin ainul masih perlukan rawatan yg rapi utk tidak terdedah kpd umum terlebih dahulu.. “

” Semoge semuanya dipermudahkan. sebgai seorg ibu saya juge terasa kesannya.. semoge terus kuat.. “

” Allah lebih mengetahui. PerancanganNya lebih hebat.. semoga ainul cepat sihat.. “

” Takpe Ainul.. sihat betul2 dulu baru balik tau. 13 jam perjalanan tu, mesti letih. Cepat sembuh syg.. “

” Apa pun sy dan wife doakan utk adik Ainul…. Biar lama kat sana pun xpa asal kan adik Ainul sihat sepenuhnya.. “

Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Adik Ainul diberi kesihatan yang baik, cepat-cepat sembuh dan membesar seperti anak-anak yang lain, menjadi anak yang solehah, berjaya di dunia dan di akhirat. Sama-sama kita doakan. Amin..

Semoga ibu dan bapa adik Ainul turut tabah dengan ujian ini. Untung dan bertuah adik Ainul mempunyai ramai orang yang menyayangi dan mendoakannya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ahmad Safiuddin, Nurul Erwani, Dr Amalina Bakri by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..