” Mayah tak nang1s, sebab Mayah tahu tak baik kalau nang1s dekat kub0r.. ” – Adik Summayah

Adik Summayah Kongsi Video Ziarah Pus4ra Arw4h Ayahnya. Namun Part Mayah Bercakap Dengan ‘Ayahnya’ Itu Mengundang Seb4k Netizen. Sed1hnya !!

Keh1langan seorang yang dicintai sememangnya tidak mudah untuk dilalui. Ket4bahan yang kuat perlu ada dalam diri. Bagaimana pula jika anak kecil yang kehilangan ibu atau ayah, pastinya mereka akan merasa lebih berem0si mengenangkan keh1langan tersebut.

Setiap orang akan diuji tuhan dan akan melalui saat keh1langan. Kesak1tan keh1langan orang tersayang yang selalu di sisi, di hati dan menemani jiwa setiap hari pastinya sesuatu yang menyak1tkan. Kej0tan dan kesed1han yang dialami selepas keh1langan seseorang adalah sangat berat dirasai.

Begitulah yang dialami oleh adik Adyna Summayah melalui uj1an ber4t apabila bapanya yang telah men1nggal dunia pada petang jumaat yang lalu. Adik Summayah yang pernah tul4r dengan sebuah video yang petah bercakap dalam loghat Kedah itu juga memuat naik perkhabaran duk4 itu di laman Instagram miliknya.

Terbaru, menerusi laman Instagram, adik Summayah telah memuat naik sebuah video dan beberapa gambar. Video tersebut memaparkan beliau pergi menziarahi ke kub0r arw4h ayahnya bersama dengan ahli keluarganya yang lain. Kelihatan adik Summayah lebih tenang dan tidak menang1s lagi.

Menurutnya lagi, beliau tidak mahu menang1s semasa di kub0r kerana perbuatan tersebut tidak baik. Adik Summayah juga menceritakan kepada arw4h ayahnya mengenai beliau bermimpi ayahnya dan ketika tidur selalu menyebut dan memanggil ayahnya.

Di bawah ini adalah perkongsian daripada adik Summayah.

(Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar dan menonton video yang seterusnya.. )

Perkongsian daripada adik Summayah ini telah dihuj4ni dengan titipan doa dan bacaan Al-Fatihah daripada netizen. Mereka juga memberi kata-kata semangat buat adik Summayah. Ini antara komen-komen mereka :

” Dik mayyah kuat naa tak mo nang1s2 blaja sungguh2 biaq boleh sama2 jumpa abah kat Syurga nanti Inshaallah, Amiinn.. “

” Ya Allah kes1an mayah. Terus kuat ye syg. Doakan ayah selalu. Ayah baik sebab tu Allah ambil ayah awal. Semoga terus kuat ok.. “

” Belajaq rajin-rajin adik mayah, hari2 sedekah kan al fatihah buat arw4h ayah na, semoga menjadi anak solehah, salam takzi4h, al fatihah.. “

” Ya Allah, tak kuat tgk anak kecik mcm ne Mayah, Mayah kene kuat ye. Mayah jaga umi mcm mane arw4h jaga umi mayah ye syg aunty sed1h tgk Mayah mcm tu.. “

Innalillahiwainnailaihirojiun, Allahummaghfirlahu warhamhu. Al-fatihah dan salam takzi4h buat adik Sumayyah dan keluarga. Semoga sentiasa t4bah menghadapi uj1an ini. Didoakan juga, semoga arw4h ayah adik ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. InsyaAllah..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mayah Ciwi

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..