” MasyaAllah, nenek 60 tahun menjelma jadi gadis 25 tahun.. ” – Netizen

Video Transf0rmasi Wajah Seorang Nenek Berusia 60 Tahun Selepas Disolek Buat Ramai Terpuk4u. Wah, Nampak Muda Remaja Dan Begitu Menawan. Habis Hilang Semua Kedutan Di Muka !!

Ari Izam merupakan seorang jurusolek di Indonesia telah menjadi tul4r apabila menyolek seorang nenek yang berusia 60 tahun. Wajah nenek tersebut bertukar hampir 360 darjah kerana nampak muda bak remaja. Malah nenek tersebut kelihatan begitu cantik dan menawan.

Melihat pada wajah nenek tersebut sebelum disolek, wajahnya mempunyai kedutan dan agak kusam. Dengan kuasa solekan, segala kedutan di wajah hilang dan ramai netizen memuji bakat solekan Ari Izam. Menurut Ari, solekan yang tebal sememangnya mampu menutup segala kecac4tan.

Ari juga telah berkongsi teknik beliau menatarias nenek tersebut di saluran YouTube miliknya. Ari sengaja mengenakan solekan foundation yang tebal bagi menutupi segala kekurangan di wajah atas faktor usia. Selain itu, Ari menggunakan eyeliner putih di garisan bawah mata supaya nampak muda.

Menerusi akaun Instagram, Ari memuatnaik gambar nenek tersebut sebelum dan selepas disolek. Ari bertanya pendapat netizen pada bahagian manakah yang paling berubah pada wajah nenek ini. Namun ramai yang memuji teknik solekan Ari yang sangat memuk4u.

Jom lihat perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

Hai gengz! Menurutmu bagian mana yang paling merubah wajah nenek ini? . Kali ini aku makeupin lagi NENEK VIRAL di youtube channel ARI IZAM kemarin, nah kalau ini cerita makeupnya mau buat resepsi pernikahan sang NENEK VIRAL😁 . Kak kok kulitnya jadi kencang? Kak kerutanya kemana? Kak kok tahi lalatnya hilang? Kak kok tangannya mulus? Kak fotonya editan ya? . Udah dari pada banyak pertanyaan mubazir, mending tunggu tayang perdana video tutorial “MAKEUP RESEPSI NENEK UMUR 60 TAHUN” di youtube channel “ARI IZAM” besok JUM’AT 17-07-20 jam 2 siang..😘 . #ariizam #ariizammakeup #youtube #youtubetutorial #makeuptransformation #makeuptransformations #transformasimakeup #beforeandafter #beforeafter #makeupclass #makeupinspiration #makeupinspo #makeupideas #makeupidea #mualampung #mua #makeupartist #muaindonesia .

A post shared by ARI IZAM (@ariizam) on

Rata-rata netizen memuji wajah nenek tersebut yang bertukar menjadi seperti anak dara dan muda. Antara komen-komen mereka :

The power of make up. Bener” bikin pangling hasil make up nya kak Ari. Sukses selalu.. “

” Ka Ari Masyallah, si nenek 60 thn menjelma jadi gadis 25 thn… Klo yg di dandanin 25 thn jdi imut2 kaya Dede2 Gemezzz kli ya Kak . Hehehe poko’e Daebak Kak.. “

” Anda sebenarnya sdh professor di bidangnya… teruskan berkarya bung! “

” Masih tetap takjub… mas Ari Izam benar² skill dewa.. “

” Semangat sllu ka.. sukses selalu.. biarkan org2 yg berpikiran bur0k tnt kk.. bukti kan kk bisa semakin maju dan sukses.. “

” Semangat kak Ari,ttp berkaya semoga makin sukses.. “

Untuk pengetahuan, Ari sudah mencebur diri dalam dunia seni solekan selama 9 tahun. Jika dilihat di laman Instagram miliknya, Ari banyak berkongsi gambar-gambar model serta pelanggan yang telah disolek oleh Ari sendiri. Sememangnya Ari sangat berbakat, luar biasa !!

Jom tonton video di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG dan YouTube Ari Izam

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..