” Masak apa tu Mikayla … “

Video Anak Memey Suhaiza, Mikayla Delisha Membantunya Di Dapur. Pandainya Menumb0k Guna Lesung Batu. Siap Bagi Tips Lagi !!

Suhaiza binti Suhaimi atau lebih dikenali sebagai Memey Suhaiza adalah seorang pelakon, model, pengacara dan usahawan . Antara drama televisyen lakonan Memey adalah Rahsia Sebuah Peng0rbanan, Kalau Kasih Masih Ada, Jaringan, Karipap Istimewa dan P0ntianak Air Jernih.

Memey telah berkahwin dengan pelakon Norman Hakim dan dikurniakan tiga orang cahaya mata. Mikayla Delisha merupakan anak ketiga pasangan tersebut. Mikayla dilahirkan pada 12 Julai tahun lepas. Memey melahirkan anak perempuannya itu secara normal dengan berat 3.35 kilogram. Anak sulung dan kedua pasangan tersebut ialah lelaki.

Menurut Norman, Mikayla bermaksud pemberian Allah manakala Delisha menggambarkan rasa gembira dan menyeb4rkan elemen positif. Seperti artis-artis lain, pasangan ini juga membuka akaun Instagram khas untuk Mikayla iaitu mikayladelishahakim.

Menerusi akaun Instagram Mikayla, Memey berkongsi satu video Mikayla sedang membantunya di dapur. Mikayla sedang menumb0k bawang menggunakan lesung batu. Pandai dan rajin sungguh Mikayla. Biasalah anak perempuan perlu rajin ke dapur kan tapi tak ped1h mata ke tu Mikayla.

Tonton video di bawah :

” Ada ni ha tgh tuntut ilmu dgn mummy belajar buat bubur berlauk.. Mula2 mikayla tumb0k bawang putih dgn halia bagi lumat.. Tips nak tgk dah lum4t kita pusing 360 darjah pastu klu tak puas hati kita sambung lg.. Sekian tips dr mikayla.. Nnt mikayla tanya mummy apa next step ok .. “

Rata-rata netizen memuji Mikayla yang rajin membantu ibunya di dapur. Mesti Mikayla dah biasa melihat ibunya menumb0k menggunakan lesung batu. Antara komen-komen netizen :

” Mikayka jgn m4ndrem pulak dok pusing2 keliling tu.. “

” Pandai dia guna tip pusing 360 darjah tu .. “

” Alolo.. rajin nyee ank dara tu.. cntek molekk plak tuh.. “

” Mesti selalu nmpk mummy menumb0k ni.. “

” Baik2 sayang jgn tertumb0k jari yg montel tu.. “

” Dah macam mak2 sgt Mikayla ni… “

” Masak apa tu Mikayla? “

” Bergaya tuuu!! Hrp2 smpai besae rajin tolong mummy yaaa.. “

” Rajinnya anak dara comel niiiii… Rajin2 tolong mummuy hingga besar tau cayang.. “

Rajinnya Mikayla ! Macam dah biasa membantu ibu kat dapur jer tu kerana nampak pandai je menggunakan lesung batu. Diharap Mikayla rajin membantu ibu sehingga dewasa. Semoga Mikayla membesar dengan sihat dan bijak serta menjadi anak yang solehah berjaya dunia dan akhirat.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mikayla Delisha, Memey Suhaiza by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..