” MAR4H betol Mami dengan Jihan, nasib tak kena baling dengan kasut Mami.. “

VIDEO ICSYVM2 : PART Mami Mas Idayu Mar4h Jihan Muse Memang Dramatik. Semua Dah Hilang Fokus Pada Penyamar Teh Tarik Satu..

I Can See Your Voice Malaysia Musim Kedua (ICSYVMY2) mempunyai peminatnya tersendiri. Setiap hujung minggu pastinya penonton rancangan ini ternanti-nanti adakah episod pada minggu ini menampilkan pelbagai kej0tan dan menghiburkan.

I Can See Your Voice Malaysia ialah sebuah program realiti nyanyian televisyen yang disiarkan di TV3. Program dan formatnya adalah berdasarkan pada rancangan I Can See Your Voice yang merupakan francais dengan nama yang sama yang berasal dari Korea Selatan dan kini sudah pun masuk musim kedua.

Sekiranya pemenang adalah penyanyi sebenar, mereka akan membuat persembahan sekali lagi di ICSYV Showcase. Sekiranya pemenang adalah penyam4r, mereka akan menerima hadiah wang tunai bernilai RM 3,000. Lagi menarik peserta yang terakhir akan menyanyi bersama artis jemputan.

Apa yang menariknya ICSYVM2 pada malam tadi adalah apabila tibanya slot penentuan SHOW CASE. Peserta yang menggunakan gelaran Teh Tarik Satu telah dis1ngkirkan oleh Mami Mas Idayu dan memilih peserta Melodi Terindah.

Ramai yang terkej0t apabila peserta Teh Tarik Satu ini mula membuka mulut dan menyanyi lagu yang berjudul Relaku Pujuk nyanyian asal Tam Spider. Apabila sahaja peserta ini menyanyi, Mami terus memandang ke arah Jihan dan wajah Mami terus berubah.

Lebih dramatik lagi apabila Mami Mas Idayu turun dari tempat duduknya pergi ke Jihan Muse kerana tidak berpuas hati kerana Jihan telah memb0honginya. Mami Mas Idayu sangat m4rah kerana Jihan menyatakan suara peserta Teh Tarik Satu sangat sedap. Tetapi jauh berbeza bila mendengarnya sendiri.

Untuk makluman, peserta Teh Tarik Satu adalah peserta dari Tawau, Sabah dan berumur 25 tahun. Nama sebenarnya pula adalah Khairul Azmy Bin Suhaimi. Di bawah ini adalah sedutan daripada kejadian yang berlaku di ICSYVMY2 malam tadi .

Jihan tidak dapat menahan ketawanya selepas Teh Tarik Satu memperdengarkan suaranya.

Mami yang terkej0t dan m4rah, lalu meluru ke arah Jihan.

Mami Mas Idayu mengej4r Jihan.

Air muka mami kelihatan sangat M4RAH dan GER4M !!

” Mami kena faham saya, ini pertama kali saya dengar suara orang Sabah sebegini.. “

” Eh.. Eh, test Jihan sed1h, test dia memang sed1h !! “

Di bawah ini video ketika peserta Teh Tarik Satu menyanyi dan dalam masa yang sama kejadian Mami Mas Idayu mar4h pada Jihan Muse.

” Okay min cabar korang. Cuba korang order teh tarik satu dengan suara macamni. Saksikan secara langsung di TV3 atau strim live di Tonton dan Youtube tv3malaysia #ICSYVMY #ICSYVMY2.. “

Rata-rata netizen merasa terhibur, lagi-lagi apabila mendengar peserta Teh Tarik Satu menyanyi dalam masa yang sama ada ‘Drama’ yang berlaku. Ini antara komen-komen mereka :

” Jihan x pernah x t1pu ahaha.. “

” Kes1an tengok jihan.. “

” Jihan terbaiklah !! “

” Teh Tarik satu tu pandai buat suasana krik krik krik jadi lawak lah.. “

” Semua dah tak fokus kat peny4mar Teh Tarik Satu menyanyi, masing2 tunggu Mami hent4k Jihan je hahaha.. “

” Lol mas idayu mmg m4rah btol dgn jihan.. nasib tak kena bal1ng dgn kasut mummy.. “

Alahai serius kelakar part Mami dan Jihan Muse ni. Apa-apa pun, tahniah kepada semua peserta I can See Your Voice kerana berani mempersembahkan bakat anda. Kami di Berita Kopak mendoakan peserta Teh Tarik Satu terus maju jaya dan mencapai segala cita-cita yang diimpikan. Amin.

Dan ini pula video PENUH rancangan ICSYVM2 – Episod bersama Penyanyi Mas Idayu ;

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG TV3 Malaysia, Youtube TV9 Malaysia Official by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..